Granola med ljuvliga smaker av äppelpaj

Att göra egen granola har blivit en rutin i vardagen nu. Det är ju så mycket godare, billigare och du vet vad du stoppar i dig. Bäst av allt är att jag kan göra en ny smaksättning varje gång. Denna granolan med smak av äppelpaj får hela köket att lukta ljuvligt och dina smaklökar att dansa. Den är obeskrivligt god!
Recept:
4 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl hackad mandel
1 dl kokosflingor
3 msk osötad äppelmos
3/4 dl smält kokosolja
1/2 dl honung
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver 

Sätt ugnen på 175-200 grader. Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper. Smält kokosoljan. Hacka mandeln. Blanda havregrynen, solrosfröna, linfröna, den hackade mandeln och kokosflingorna i en skål. Häll sedan i äppelmoset, kokosoljan och honungen. Blanda noga! Smaksätt sedan med kanel och vaniljpulver. Lägg upp på plåten med bakplåtspapper och grädda i 10-15 minuter(eller mer beroende på ugn). Var noga med att röra runt ibland och kolla till den så den inte bränns. När granolan blivit gyllenbrun är den färdig och ska nu ligga och svalna. Häll sedan i en tätförsluten burk så den håller sig.

Njut av din granola på kvarg eller yoghurt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback