Semestersmart med mat

Tre veckors semester har jag framför mig. Tre veckor som jag ska ägna åt njutning och att stressa ner. Det behöver jag! Men med njutning kan verkligen många saker gå fel. Som att äta för mycket av fel saker, för ofta. Typ varje dag! Jag är absolut inte den som förbjuder mig själv att unna mig det goda. Jag älskar att kunna släppa på tyglarna och just på semestern tycker jag att det ska få vara så om man nu känner för det! Det ska vara skillnad på vardag och semester liksom. Men jag är också rädd om min kropp. Även fast jag inte har lyckats åstadkomma någon superkropp så är jag rädd om det jag har. Men när solen är framme, det är varmt och härligt så kan det var en fälla till grillkvällar, alkohol, glass osv. Det kan lätt bli för mycket. Jag vill hitta en balans. För jag älskar det goda som glass, klyftpotatis och feta såser men jag älskar också en god sallad, ett fat med frukt och smoothies. Jag vill balansera det på ett sätt som gör att jag kan känna att jag kan unna mig saker utan ångest, vare sig det är med socker eller inte. Just njutning på semestern kan innebära så många saker. För mig är det att kunna ta en sovmorgon, en pw tidigt på morgonen, att kunna ta en fika med en kompis, att kunna träna när jag vill, att sola, att baka cupcakes och sedan äta dem, att grilla och inte behöva tänka på att det bara ska vara sallad och kött på tallriken, att kunna ta ett glas vin på balkongen mitt i veckan och helt enkelt göra det jag känner för. Men allt med måtta.  En "lyx frukost" tex behöver inte innehålla nutella, rostade mackor och oboy. Den kan innehålla färsk frukt, müsli och kvarg och vara precis lika lyxig. Eller hur? 
Jag går som sagt och har lite små ångest över att vardagen inte sätt ut lite som den brukar. Någon glass har smugit sig in, bröd till lunch och så lite mastigare kvällsmat ;) 

Här kommer några tips på hur du håller dig till dina gamla vanor på semestern utan att det blir för strickt:
- Skriv en matlista innan du handlar och var noga med att följa den! Så är det inget onödigt som åker med i korgen.
- Välj dina tillfällen. Kan du välja ett nyttigare alternativ så gör det! När du tex fikar med kompisar ta en smoothie istället för en kaka. 
- Den nyttiga picknick korgen är minst lika god som den full av kex, baguetter och läsk. Gör proteinbröds mackor med god skinka, sallad och ost, Dadelbollar och iste att ta med istället! 
- Glassugen är det ju ingen tvekan om att man blir under sommaren. Håll dig till proteinglass eller gör egen. Det är faktiskt superenkelt(recept finns i bloggen!)
- Njut av den underbara frukt som finns just nu! 
- Överdriv inte på matstorleken! Det är så lätt att tänk. Det är semester, jag får unna mig. Visst får du men den tanken blir farlig om den kommer för ofta! Ta lite mindre av det feta och mer av det nyttiga!

Och som sagt, semester är semester! Det finns tillfällen att släppa tyglarna! Men välj dem väl eller håll dig till de nyttiga och supergoda alternativen om du så vill det! Och som ett komplement till hur du nu väljer, passa på att njuta av träning, promenader, bad, cykling m.m. 

Gör upp en plan för dig själv och låt ingen annan påverka den. Det ör dina beslut och val! 

Blä...:(


Jag vaknade tidigt igår och var svintrött. Sedan fick jag ont i magen och började må illa. Trodde det var allt godis i helgen som var orsaken. Var iväg med en kompis och sedan var jag helt död hela dagen! Huvudvärk fick jag med och mådde allmänt piss. Gick och handlade skorpor och smoothie. Kallavettats i affären hela tiden. Ville bara springa ut! Gick och la mig i tid igår i hopp om att måbättre idag. Men det kan jag inte påstå. Det känns som jag inte sovit på dagar och huvudet värker. Fan! Jag har ju mått så himla bra i flera veckor nu och så kommer min semester och då ska jag inte orka göra något. Jag hade tänkt åka till en annan stad idag och göra lite ärenden men det vet jag inte om jag pallar. Fan!  

Tack, fitnessguru!


Mitt proteinpulver tog ju precis slut och två dagar efter får jag ett mejl från fitnessguru. Så himla passande! Snart dags att beställa! 

Tänk vad kroppen kan!

Jag hade tänkt att bara gå en runda idag då sambon är ledig och ville vi skulle få så mycket tid som möjligt denna helgen. Men jag vaknade tidigt som vanligt och efter frukosten så fick jag en sådan pepp känsla att jag skulle gå till gymmet. Så trots dålig sömn och en svullen mage efter kebaben och godiset igår så begav jag mig bort och körde ett svettigt och effektivt ben/rump pass. Och det gick jäkligt bra! Jag kände mig megastark och kunde köra tyngre ön jag brukar. Världens härligaste känsla i kroppen efteråt hade jag när jag cyklade hem igen. Det är sjukt hur mycket energi man kan ha i kroppen när man tror att det ska vara tvärt om!

Nu har jag precis ätit och ska ta en härlig dusch. Ikväll blir det bio :)


Helggott!


Tänk att jag lyckades pricka in en ledig helg precis innan semesterstarten. Imorgon börjar jag 3 veckors semester och det ska bli så skönt! Jag har inget särskilt planerat utan jag ska bara njuta av ledigheten och träffa vänner och familj!
Igår stod jag på loppis och blev av med lite prylar och på kvällen syndade jag med både kebabtallrik(typ ett år sedan jag åt det!!) och godis från hemmakväll. Jag har varit duktig hela veckan så det var jag värd! Nu när semestern börjar kommer det bli svårt med godsakerna tror jag. Men jag ska försöka hitta en fin gräns. Jag vill ju inte bli fläskig dessa veckorna ;)(okej, det är jag redan:o) Jag kommer skriva ett inlägg lite senare om det här med semestertider och hur jag har tänkt mig den på alla sätt. Missa inte! 

Superflingor med kanel



Just nu håller jag på att läsa igenom Paulún's böcker. Efter "50 genvägar till ett sockerfritt liv" så blev jag helt fast! Så jag tyckte drt kunde vara kul att testa någon av hans produkter också. Jag brukade köpa hans müsli förr men dessa "superflingor" med kanel har jag inte testat. 
De ser kanske inte jättegoda ut när man tittar på dem men de är helt okej. Smaken är en ganska svag kanel. Jag blev inte så jätte förtjust om jag ska vara ärlig. De är lite för mjuka för min smak. De innehåller dock mycket fibrer som är bra för lilla magen. De innehåller ganska många kcal så jag har bara dessa som lite topping på yoghurten. Perfekt! 

Rutiner


Sovmorgon idag eftersom jag börjar sent. Läxade därför till det med lite bananpannkakor med jordnötssmör till frukost. Kort dag på jobbet så det känns skönt för en trött kropp. 
Har äntligen kommit tillbaka till de gamla rutinerna med träning och bra kost. Det är så skönt och jag är glad i hela kroppen! Har världens träningsvärk och det känns riktigt gutt!!! Fyra jobbdagar kvar innan jag tar tre veckors semester och det känns underbart! Jag behöver verkligen stressa ner och bara vara de tre veckorna. Jag ska göra allt för att ta vara på det! Längtar efter sovmorgon, inga måsten, långa morgonpromenader och god mat! Jag önskar dock något så innerligt att värmen kommer slå till. Jag längtar så efter frukost på balkongen och lata dagar på stranden. Ska man på riktigt inte få använda sina nya bikinis denna sommaren!? Usch, vad deppigt! Håller tummarna att värmen kommer som en riktig käftsmäll! 

Veckor utan rutiner


De senaste veckorna har verkligen varit upp och ner. Jag har inte hållt mina rutiner så som jag brukar och det har verkligen känts. Festival, sjukdomar, stress och mycket jobb har satt käppar i hjulet riktigt ordentligt. Jag har ätit mycket sådant som jag inte ska och tränat ganska lite under dessa veckor. Efter ännu en helg som denna, med god mat, familj och vänner så känner jag idag att min kropp bokstavligt talat skriker efter att få komma tillbaka till rutinerna igen. Dags att koppla bort " tycka synd om mig sidan" och "latsidan" och hitta "lite jävla go!". Jag har nog aldrig saknat mina promenader som nu! De är verkligen heliga för mig på många sätt. Foten är fortfarande skum men den är bättre. Denna vecka kommer det bli ordning och reda på allt. Inga undanflykter. Dock är detta min sista vecka som jag påbörjar imorgon innan semestern. Då kommer det bli lite svårt igen hur jag ska göra med kosten då jag bestämt att de tre veckor jag har ska ägnas åt njutning och vila. Det kommer blir så jävla skönt att kunna träna regelbundet i 3 veckor! Men jag vill också kunna unna mig saker som både är nyttiga och onyttiga ibland utan att känna ångest! Tåls att fundera på...

Godisfri helg


Jag rörde inte ens en godisbit i helgen och jag saknade det inte ens. Jag tänkte ärligt talat knappt på det även fast folk runt omkring mig åt lösgodis, chips och kakor. Det är så jäkla grymt när man bestämt sig! Nötter och frukt funkar lika bra för mig. Och så mycket bättre man mår utan det där sockret på helgen när väl måndagen kommer!  Det känns jäkligt bra iallafall att sticka till gymmet och äta något nyttigt, gott och proteinrikt när man kommer hem!

Jag tänkte göra ett inlägg senare i veckan där jag skriver lite hur mina veckor är uppbyggda just nu med kosten. Så håll ögonen öppna om ni är intresserade att veta hur jag går till väga! 

Drömresan bokad!








Planerna har gått sedan januari i år och nu är drt bokat och klart. I januari nästa år kommer jag sitta på ett plan till Mexico. Jag kan inte fatta det!!! Vilken dröm!! Hotellet är så jäkla fint att jag dör och lyxigt! Dessutom nybyggt så det är min stil ;) Jacuzzi på rummet, typ 20 restauranger att välja mellan och en lång kritvit strand med palmer. Jag dör! 

Detta var jag behövde för att bli lite glad just nu då oturen tyvärr fortsätter för mig. Foten gör ont(och jag ska jobba långa dagar hela veckan. Aj!) och igår pajade min bil helt och hållet. Blev en sen och stressig kväll utan att vi ens fick hem bilen som stannade på en landsväg. Så imorse fick jag och pappa fixa hem den innan jag började jobba. Nu står den stendöd med ett fel som ingen kan förstå sig på. Just nu vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Blir antagligen verkstaden och det kan kosts mig mååånnga tusenlappar. Jag börjar vänja mug vid oturen nu....

Protein efter gympass



Ett svettigt ben/rump pass på gymmet är gjort och matintag i form av protein i massor! Bananpannkaka och proteinshake. Ser inte så snyggt ut men det smakade så gott! Men mat smakar ju alltid himelskt efter träning! 
Denna helgen ska jag försöka hålla mig från godis. Jag har än så länge ätit nötter och det funkar bra! Jag drack dock lite vin igår så det är inte en helt vit helg ;)
Nu ska jag in i duschen och sedan iväg till svärföräldrarna på landet. Mysigt! 

Tillåtet lat!




Solen har varit precis lagom idag och jag har inte fått nog av den. Legat och stekt hela förmiddagen och eftermiddagen utan stopp. Så härligt att bara ligga där, läsa en bok, dricka isvatten och höra/se alla glada studenter som går ut idag. Grattis till dem!
Hade det varit så att det varit en vanlig ledig dag hade jag nog städat, handlat och flängt runt på div ställen(som jag brukar) men eftersom jag MÅSTE vila foten och verkligen vill bli bra i den är det tillåtet att ligga stila och lata sig! Så det har varit en skön dag!

Inflammation i foten


Så var det dags igen. Inflammation under foten(någon slags hälsporre) och bedrövlig smärta både när jag går och trycker på det stället. Det kan ta flera veckor innan det ger med sig och jag kan knappt gå.
Jag är så himla ledsen och nere just nu. De senaste veckorna har varit riktigt tuffa med både det ena och det andra som gått snett. Har dessutom varit sjuk i en vecka precis och nu har jag fått komma igång med träningen som jag längtat så efter. Men nu är läget inte detsamma längre. inflammationshämmande och vila är det som gäller. Jag som har så svårt att sitta stilla. Och jag som vill ut och gå i det fina vädret som är just nu. Jag vägrar dock att låta bli träningen. Det blir cykling istället för promenader och styrketräning på gymmet/hemma där jag inte behöver stå på foten. Humöret är inte på topp just nu. Jag vill egentligen bara gråta men jag tänker inte ge mig. Jag ska fan få detta att gå över och jag ska envisas även fast det gör ont!

Har någon haft liknande eller samma innan? Kommentera och ge tips!!! Skulle bli glad av det! 

Torsdagsgott!


Kvällsgott denna torsdag med min fina sambo. Det har varit en såå fin sommardag och nu hoppas jag av hela mitt hjärta att sommaren är här för att stanna! 

Mellanmål: Hallon-och jordgubbssmoothie








Tillbaka till verkligheten


Efter en vecka utav sjukdom, 0 träning, festival och en del onyttigheter är det dags att återgå till det vanliga livet igen. Nu längtar jag efter min nyttiga mat och efter träning! Har inte varit på gymmet på två veckor!!! Saknar det så!!! Ska dock börja försiktigt med träningen. Är ganska förkyld fortfarande. Börjar veckan med jobb och en härlig sallad till lunch!!

Ännu mera otur...:(


Tänk vad ett glas med kallt bubbelvatten kan göra ibland. Behövdes för att vakna lite till liv idag kändes det som...
Mitt hälsosamma liv ligger lite på paus just nu. Jag har ju i ärlighetensnamn inte tränat på två veckor nu och det känns sådär. Dock så stoppar jag inte i mig så mycket skräpmat men jag gör det om jag har lust. Ångesten börjar komma lite smygande men ibland får det bara vara så!
Jag kom ner till festivalen tillslut igårkväll trots att förkylningen biter sig fast. Jag hade en riktigt rolig kväll tillsammans med underbara människor. Tyvärr så tappade jag mitt körkort på något jävla sätt. Fattar inte hur det gick till fortfarande. Detta var jag skitsur på och det tog mycket av mitt glada humör. Det var liksom bara droppen att jag tappade det efter all otur som förföljt mig de senaste veckorna. Jag var helt förkrossad igår och så ledsen på mig själv. Men tillslut så hämtade jag kraft och kunde festa vidare.

Idag hade jag tänkt ligga kvar i sängen och ta en rejäl sovmorgon medans min sambo gick till jobbet, men såklart vaknar jag skittidigt och kunde inte sova. Så det blev få timmars sömn inatt med. Jag är riktigt trött idag. Lite bakis, förkyld som bara den(så kallt igår), förkrossad att mitt körkort är borta men jag ska inte vara bitter. Medans min sambo jobbar ska jag ligga här i soffan, titta på serier och försöka slappna av! Regnet öser ner men jag hoppas att det klanar då vi ska tillbaka till festivalen igen om några timmar. Jag hoppas på en lika rolig kväll som igår, om inte roligare ;) Och framförallt önskar jag att mitt körkort kommer fram OCH att jag ska kunna slippa ha mer otur nu. 

Resultatbilder februari vs juni 2015

Imorse tog jag nya formbilder, precis som jag bestämt denna dagen. En del har hänt men jag är inte där jag vill vara. Mycket pga stress, dålig sömn och ganska mycket fuskande. Men det känns ändå helt okej. Jag har inte ångest och ångrar inget då jag ändå har kämpat på bra. Bättre än jag trodde. Jag vet att detta bara är början. Nu ska jag fortsätta och om yttligare ett halvår så hoppas jag kommit en bit till. Men mitt stora mål är inställt till januari nästa år då jag vill vara smal och fin till en alldeles speciell grej som jag berättar om senare i veckan ;) 


Jag ser ju att jag blivit slankare på vissa ställen men runt midjan sitter en del fortfarande. Det har inte hänt så mycket där. Men jag är nog mest nöjd med rumpan för jäkla vad det har hänt mycket där! Sjukt! Jag är inte nöjd men inte missnöjd heller. Jag kommer nog trivas ganska bra i bikini tror jag i alla fall och det var mitt mål. 
Kommentera gärna och skriv vad ni tycker! 


Update!


Japp, jag lever. Knappt! Av alla förkylningar man kan få så ska jag naturligtvis dra på mig en av de värre! Sömnen har varit gräslig då halsen har retats och när jag är förkyld så sätter sig alltid en stor del av den sig i magen. Så min mage har varit ut och in hela natten. Trodde seriöst ett tag att jag skulle få en magsjuka också inatt ovanpå allt! 
Jag har gått från sängen till soffan idag och bara tittat på film. Det bästa är ändå att jag har kunnat slappna av helt och hållet nu när jag är sjuk. Inga stresskänslor och jag har på riktigt kunnat titta på en film och njuta av den utan att känna mig rastlös. Jag trycker i mig vitaminer av alla slag, frukt och mat. Jag äter det jag är sugen på. Viss mat får det att vända sig i magen och annan mat kan jag äta massa av! Allt för att kunna bli frisk snabbt. Min fina sambo gjorde klassisk köttfärsås och spagetti(äter inte pasta i vanliga fall förutom bönpasta men det gick inte att få ner idag:/)och Gud, vad gott det var!!!! För om jag inte skulle legat här nu och snorat så skulle jag laddat för en sista jobbdag imorgon innan semester och Sweden rock. Det ser dock mörkt ut nu. Bandet sitter på min arm, tältet och vännerna är redo. Men inte jag. Så jag kommer få köra dit min sambo imorgon kväll och sedan köra hem igen i min ensamhet. Jag hoppas verkligen att det kommer bli någon festival för mig. Iallafall en liten. Jag vill verkligen dit. Jag är  bitter men samtidigt kan jag inte göra så mycket. Är man sjuk så är man.
Nehhe, krypa ner under täcket igen och vila. Det bankar på bra i huvudet just nu!

Inte min vecka...


Allt denna veckan har gått så åt skogen som det bara kan! Det började igår när vi skulle åka till festivalen,som vi ska spendera några dagar på i slutet av veckan, och sätta upp vårt tält för att få en bra plats. Tältpinnarna fattas! Som tur var kunde min kära sambo(som hade lagt ur dem!) köra och hämta dem. Så där satt jag och väntade, hungrig och trött eftersom jag bara varit hemma i 20 minuter innan vi åkt till festivalen. Vi var hemma sent och då var det nästan direkt i säng för att jag skulle jobba.
Vaknar kl 5 på morgonen och är täppt i näsan och har ont i kroppen. Somnar om och det känns okej när klockan ringer. Det ger nog med sig tänker jag. Några timmar senare har jag dock fått värsta förkylningen och feber. Sjukskriver mig från jobbet och åker hem. Hamnar dock i en 40 minuter lång bilkö och där sitter jag med en hög snorpapper och tycker synd om mig själv.
Väl hemma så mår jag riktigt dåligt med igenkorkad näsa, halsont, huvudvärk osv. Livet känns taskigt just nu och jag vill bara tröstäta glass! 
Frågan är nu, blir det någon festival eller ska jag missa min första festival ever!? Usch vad surt det känns men vad ska man göra!? Men det känns jävligt orättvist just nu. Jag är sjuk, missar kanske min första festival ever, det regnar och är kallt fast det ska vara sommar, jag har inte tränat på 1,5 vecka och det stör mig! Det är många saker jag skulle kunna ta upp...
Men man får trösta sig med det lilla. Ligger i soffan, ska titta på film och väntar på att min fina sambo ska komma med glass till mig. Det är en liten tröst i alla fall.