Beställning påväg!

Äntligen fick jag och min sambo tummen ur att beställa lite grejer från Fitnesshuru. Denna gången så blev det egentligen en massa testpåsar av lite olika pulver osv. Vi är inte helt nöjda med vårt hasselnöt/choklad proteinpulver som vi beställde därifrån för ett bra tag sen. Nu hoppas dock jag på att hitta en favorit!
 
Jag tänkte i alla fall visa och skriva om alla produkter när det kommer nästa vecka!
 

Så äter du rätt före och efter träning

Morgonträning:
Är det en pw du ska ge dig ut på så kan du göra det på tom mage. Ta en kopp te eller ett glas citronvatten. Såvida du inte vaknar vrålhungrig för då kommer antagligen inte mycket energi finnas om du ger dig ut utan någon litet i magen. Ska du styrketräna däremot är det viktigt att fylla på med energi innan! 
Efter din träning är det viktigt att fylla på med en stor härlig frukost så att kroppen kan återhämta sig. 

Äta innan morgonträning: Frukt , smoothie, yoghurt, smörgås(vid tex styrketräning)
Äta efter morgonträning: Yoghurt/keso/kvarg med bär, nötter eller frukt, äggröra, gröt, en smörgås med det lilla extra, omelett. 

Lunchträning: 
Jag brukar aldrig träna efter lunch utan jag gör det innan. När jag laddat med en härlig frukost(oftast med kolhydrater) så känns det perfekt att träna och sedan äta lunch direkt efter.  Du klarar dig långt på din frukost men om det gått lite längre mellan din frukost och träningen så kan du ladda med ett mellanmål. 

Äta innan lunchträning: Frukt, nötter, bar, proteinshake.
Äta efter lunchträning: Omelett, ägg på grovt bröd, soppa, sallad. 

Eftermiddagsträning:
Många åker direkt till träningen efter jobbet. Då bör du fylla på med ett mellanmål för att ha energi till ditt träningspass. Försök att äta ditt mellanmål 2 timmar innan.
Efter ditt pass passar middag såklart förträffligt. Du bör äta 30 minuter efter din träning. Är det så att du har en stund innan du kommer hem eller måste laga middag måste du äta något i mellan. 

Äta innan eftermiddagsträning: Proteinshake, nötter, lite yoghurt, kvarg. Ät gärna också en frukt till.
Äta efter eftermiddagsträning: Vanlig middag med mycket protein och en mindre mängd kolhydrater. Kött, grönsaker och lite potatis är ett bra alternativ. Om du inte hinner äta middag inom 30 minuter efter träning ta en proteinshake i mellan. 
Kvällsträning:
Jag gillar att träna på kvällen då det är lite folk på gymmet och jag kan göra slut på mina sista krafter. Det svåra tycker jag är hur man ska äta om man kommer hem sent. Jag äter gärna inte för tätt inpå läggdags...

Innan kvällsträning: Planera så du äter en rejäl middag 1 1/2 till 2 timmar innan din träning. 
Efter kvällsträning: Om du ej är hungrig passar en proteinshake perfekt! Om du är hungrig kan du ta en shake, bar med lite nötter eller en frukt till. Kvar passar också bra. 
Viktiga grundpelare att ha med sig:
-Ha 2 timmar mellan måltid och träning.
- Ät något inom 30 minuter efter träning!!! (För att inte musklerna ska brytas ner. Fyll på med protein!!!)
- Drick vatten!!!! (För att du svettas när du tränar och behöver fylla på med vätska. Drick även massa vatten under hela dagen)
- Glöm ej mellanmål(För att återställa immunförsvaret och kroppen ska återhämta sig snabbare efter träning) 
-Lyssna på kroppen!!!! (Tvinga dig inte till träning om kroppen säger nej) 







Food prepp



Det börjar ta slut här hemma! Så jag bestämde mig för att slänga ihop både jordnötssmör och granola samtidigt. Gick sjukt smidigt. Granolan med smak av äppelpaj är verkligen en favorit här hemma. I love it! Så jag gjorde exakt samma som förra gången. Men efter denna omgången är slut kommer jag testa en ny smak. 
 
Om ni är nyfikna på att testa dessa så ligger receptet på granolan med äppelpajssmak här och jordnötssmöret här. 
 
 

Bakning: Questpuffs

Så länge jag velat testa dessa små kakburkar som ser ljuvliga ut. Det är ju så enkelt och dessutom så är det ju hur lyxigt som helst att få äta kakor med ett bra innehåll! 
Recept:
1 questbar i valfri smak.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär questbaren i 20-30 bitar. Placera ut på plåt och grädda i 4-6 minuter beroende på storlek. Håll koll, de bränns fort! 
Njut tillsammans med ett glas mjölk! 


Inspo måndag






Laddar för måndagsträning


Var helt säker på att bli inringd men telefonen har varit tyst. Så jag anser mig ledig denna blåsiga måndag. Börjar med en härlig frukost fylld med kolhydrater till mitt armpass lite senare. Har sådan grym träningsvärk i benen idag. Känns härligt :D

Mina mål denna veckan är att vara positiv, bli av med stressen som härjar i kroppen och har gjort i för många dagar nu, äta bra och inte låta godisintaget bli helt flippat! Och så måste jag också säga att bloggen ska komma till sitt normala denna veckan! 

Så ladda nu för en härlig vecka! Vilka är era mål?

När man inser sanningen om sig själv....

När jag igår på instagram hittade en tjej som visade före och efter bild på hennes resa så insåg jag att så som hon såg ut på sin förebild lika gärna kunde varit jag som jag ser ut nu. Jag blev otroligt besviken och fick återigen en jävla ångest efter att jag suttit och tryckt i mig alldeles för mycket godis under kvällen. Imorse såg jag åter igen bilder på de som lyckats. Kan de kan väl jag? 

Min framgång står jävligt stilla just nu och när jag såg framför mig att i sommar stå där framför spegeln i bikini, lika dan som jag ser ut nu, skulle göra mig så besviken. 

Nu är det fan dags att skärpa sig på riktigt. Träningen och kosten handlar inte bara om utseende utan om mitt mående. Det får mig att må så otroligt bra! Nu blir det striktare kost, inget "jag orkar inte träna idag" och fokus på att må bra utan att känna stress och ångest över att jag inte är där alla andra är. 

Jag ska fan nå mina mål inför denna sommaren och efter det fortsätta att leva en livsstil som jag älskar, som får mig att må bra och utvecklas! Go! 


Skriver av mig...

Jag som såg framemot en ny, bra vecka. Men tji fick jag. Även denna veckan har varit under all kritik. Fortfarande värk i kroppen och omänskligt trött. Gått och oroat mig varför det sitter i så länge och börjat misstänka sköldkörteln igen. Fått panik, känt stress och inte orkat något. Ovanpå allt har familjeproblem dyckt upp, jobbiga sådana och det har gjort mig orkeslös, deppig och utan livslust rent allmänt. Jag har i alla fall klarat de långa jobbdagarna trots att jag bara velat lägga mig ner och skrika. Träningen har jag genomfört men inte med all kraft och motivation. Maten har blivit lidande då jag tryckt i mig en del dumma saker för att ens hålla mig vaken på jobbet. 

Jag vill egentligen inte fylla denna bloggen med negativa saker men ibland får man bara inse sanningen. 

Idag är jag ledig och jag kände mig något bättre igår eftermiddag/kväll. Dock är jag mega trött idag. Har sovit dåligt och oroligt. Men jag ska försöka göra det bästa av situationen. Äta en god frukost med min sambo, gå till gymmet tillsammans och sen bara vata resten av dagen. Jag hoppas kunna släppa stressen och känslan av att känna sig otillräcklig och vilsen. 

Nu vill jag gå mot bättre tider....

Chia frön



Äntligen har jag köpt Chia frön! Ska bli riktigt spännande att testa dessa. Ska göra både chaipuddning och overnights oats. Ska bli så kul att testa dessa! 


Ny start

Förra veckan var verkligen hemsk. Kroppen sa bara nej hela tiden på alla sätt vilket gjorde att jag inte orkade träna så mycket vilket i sin tur gjorde mig på dåligt humör. Jag har verkligen haft ett uselt humör! Jag hatar mig själv när jag är sån. Som om det inte vore nog så vaknade jag med en förkylning i lördags och vägrar bryta ut och som vägrar släppa. Efter veckan var jag bara extremt trött i helgen, på allt. Försökte samla energi med vänner, bio och en massa godis, glass och tacos. Jag har ätit alldeles för mycket sådant i helgen. Mycket mer än vad som varit tillåtet för min del. Men jag var bara less och brydde mig inte. Så gjort är gjort och jag känner väl direkt ingen ångest över det. Maten gick i alla fall ganska bra i övrigt förra veckan och jag åt ingen kvällsmat vilket har hjälp siffran på vågen. Jag kom också iväg på ett gympass igår vilket kändes bra. 
 
Nu är det en ny vecka och jag hoppas att den kommer vara betydligt bättre än förra. Jag har tyvärr fortfarande förkylning i kroppen vilket är drygt. Just nu orkar jag inte riktigt samla ihop mig inför veckan då jag inte orkar tänka men jag hoppas kunna hitta motivation under dagen. Ska snart iväg en sväng och det hoppas jag kommer få mig på andra tankar.
 

Investera i en kokosolja....


Kallpressad kokosolja har blivit en stor favorit. Sedan jag köpte burken har jag börjat använda den till mer och mer saker. Jag steker i den, använder den i granola, bakverk osv, smörjer in händer, ansikte och kropp. Det är underbar och doftar himmelskt! Kan verkligen rekommendera att köpa en och ställa där hemma. 


Lyssnar på kroppen...


Denna vecka har inte blivit som planerat. Jag hade lagt upp träning och allt annat jag skulle göra för varje dag innan mina två långa jobbdagar skulle börja på fredag. Dock så har jag blivit inringd igår och idag+att jag plågats av yrsel, trötthet, huvudvärk och en jobbig mage hela veckan. Dessutom har jag känt av stressen denna veckan vilket medför sina problem. Därför har träningen kommit efter. Det är jag väldigt sur för men jag har prioriterat vila framför träning på den lilla lediga tid jag har.

Jag laddade med en härlig frukost imorse och några inspirerande artiklar ur nya Life tidningen. Hoppas på att känna mig piggare idag och ha lite energi över när jag kommer hem ikväll. Imorgon väntar en lååång jobbdag! 

//M

Low carb bread

Jag är en riktig "bread-lover" men jag äter det sällan då bröd är alldeles för onyttigt! Men ibland lyxar jag till det när jag är sugen och då är det de bättre alternativen som gäller. 

Jag hittade detta bröd i hyllan och innehållet såg helt okej ut. Så okej att jag bestämde mig för att testa. En favorit är ju när det är fröer i. Så ett plus för det. Detta bröd är saftigt och mjukt, lagom stora skivor och visst smakar det inte så jättemycket men jag tycker det var väldigt gott ändå just pga saftigheten och fröna gör sitt i all enkelhet. Kommer nog köpa det igen. 

Granola med ljuvliga smaker av äppelpaj

Att göra egen granola har blivit en rutin i vardagen nu. Det är ju så mycket godare, billigare och du vet vad du stoppar i dig. Bäst av allt är att jag kan göra en ny smaksättning varje gång. Denna granolan med smak av äppelpaj får hela köket att lukta ljuvligt och dina smaklökar att dansa. Den är obeskrivligt god!
Recept:
4 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl hackad mandel
1 dl kokosflingor
3 msk osötad äppelmos
3/4 dl smält kokosolja
1/2 dl honung
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver 

Sätt ugnen på 175-200 grader. Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper. Smält kokosoljan. Hacka mandeln. Blanda havregrynen, solrosfröna, linfröna, den hackade mandeln och kokosflingorna i en skål. Häll sedan i äppelmoset, kokosoljan och honungen. Blanda noga! Smaksätt sedan med kanel och vaniljpulver. Lägg upp på plåten med bakplåtspapper och grädda i 10-15 minuter(eller mer beroende på ugn). Var noga med att röra runt ibland och kolla till den så den inte bränns. När granolan blivit gyllenbrun är den färdig och ska nu ligga och svalna. Häll sedan i en tätförsluten burk så den håller sig.

Njut av din granola på kvarg eller yoghurt! 

Ett glas om dagen....



Godmorgon! 
Idag är jag riktigt trött! Sov lite längre än jag brukar. Träningsvärken i ben, rumpa och framförallt vader håller på att ta kål på mig. Det gör så ont! Tar mitt obligatoriska glas citronvatten och längtar ut i solen. Frågan är om jag ska gå ut nu innan frukost eller efter!? Man vill ju knappt vara inne! 

Lägga i yttligare en växel....

Jag har haft ett bra flow länge nu. Haft energi, varit taggad till tusen, tränat mycket och ätit hyfsat bra mat. Nu känner jag dock att allt står lite stilla. Tempot jag hade börjar sakta sjunka och likaså energin och motivationen. Anledningen tror jag är att jag tvivlar på mig själv, att jag flera gånger tänkt att detta kommer inte gå. Tänk om jag försöker men gör helt fel och till sommaren står jag där utan resultat. Jag tog formbilder här om dagen och det gjorde mig inte taggad till att ändra den bilden utan när jag tittade på dem så kändes det bara som en lång och hopplös väg och jag såg återigen att jag i sommar ska ta om de bilderna och de ska se precis likadanna ut.
 
Därför har jag funderat på om det är en växel till som fattas. Att jag känner att jag inte gör tillräckligt just nu kanske ändras om jag utvärderar så som jag har levt nu och gör det ännu lite bättre. Jag kommer utvärdera varje vecka och se vad jag gjorde bra/dåligt för att sedan ändra till nästa vecka. 
 
Denna veckan har jag två ganska tydliga mål. Jag måste sluta äta så mycket! Det känns ibland som att jag äter hela dagarna(fast det gör jag inte mer än de målen som jag ska) men det är så när man inte jobbar så mycket och får en tråkig stund, hmm vad finns det att äta? Jag ska alltså äta mycket mindre vid tex middagen som jag äter kl 19 varje kväll. Jag är alrdig särskilt hungrig då och eftersom det är ganska sent(kommer hem från jobbet då) och förbränningen inte är på topp behöver jag inte lägga upp världens tallrik. Frukosten är mer viktig för mig och lunchen. Att den är stadig och innehåller bra grejer och gör att jag har energi till träningen och återhämtar mig efter. Det andra som jag måste tänka på är att INTE ÄTA KVÄLLSMAT EFTER MIDDAGEN. Detta låter ju kanske konstigt och för många då kvällsmat är helt normalt. Men grejen är den, jag äter middag kl 19 och jag behöver inte äta något mer innan läggdags för jag är absolut inte hungrig. Detta är mitt största fall. Efter middagen kommer suget och ibland bara viljan att ha något gott att äta på i soffan. Detta har varit min största fiende i några veckor nu. Jag har inte kunnat stå emot den men nu måste jag det! Lite tee kan tex vara en lösning. 
 
Så sammanfattande: Inte äta för mycket och inte äta kvällsmat efter den sena middagen. Jag ska verkligen ge detta en chans och försöka se framemot en ny utmanande vecka. Sedan återkommer jag och utvärderar hur det har gott.
 
//M

Mjölkchokladen utan tillsatt socker


Jag var bara tvungen att testa denna choklad när jag såg den i hyllan. Det är så många som verkar mumsa på denna trots att de är inne på träning och hälsa. Denna är ju inte "nyttig" men den är bättre än en Marabou chokladkaka eftersom den innehåller sötningsmedel. 

Förväntningarna jag hade på smaken var låg! Likaså förväntningarna på konsistensen. Men jag blev överraskad! Den var bra både i smak och konsistens. Den är ganska söt men ändå helt okej. Det är inget man ska sätta i sig en hel bara för att det är sötningsmedel i men det kan vara ett bra alternativ om man vill unna sig något eller att ta en bit om man är extremt sugen. 

Middag: Potatissoppa med citron och knaprig bacon.

En varm soppa på vintern är oslagbar. Eller hur? Denna potatissoppa är matig med har en fräsch touch av citron som gifter sig bra med sältan i baconen.

Du behöver:
800 g potatis
Rapsolja
1 purjolök 
1 1/2 dl vatten
Grönsaksbuljong (1-2 st)
1 citron
2,5 dl matlagningsgrädde 
Salt
Peppar

2 paket bacon

Börja med att skölja och skala purjolöken. Fräs den i några minuter i rapsolja. Skala och hacka potatisarna i tärningar och stoppa i dem tillsammans med purjolöken. Häll på vatten och buljong. Låt koka upp på medelhög värme tills potatisen är färdig. Mixa lite lätt med stavmixer så du fortfarande har lite bitar i. Häll nu på matlagningsgrädde och pressa saften ur en citrob(efter smak). Tillsätt också med buljong om det behövs och krydda med salt och peppar. Värm upp och servera. 

Baconen får du lätt knapriga i ugnen. Sätt ugnen på det högsta och placera baconen på bakplåtspapper på en plåt. Ha baconen inne i 10 minuter, ta ut dem och låt rinna av på papper. Krossa lätt i en skål och häll på toppen av soppan. Jag garnerade med spenat men dill är också gott. 











Proteinbollar med jordnötssmör, kaffe och choklad

Sedan i onsdags har jag haft ett chokladbegär som varit olidligt! Ja, ni vet när man är tjej.....
Jag är dock så glad att jag hittat min räddning i dessa lägen, proteinbollar! Jag testa att slänga ihop ett eget nytt recept igen och det blev så gott! Dessa har en stark chokladsmak och även lite kaffe i som ger energi. 
1 skopa proteinpulver (jag använde fitnessgurus choklad/hasselnöt)
2,5 dl havregryn
2 matskedar kaffe
3-4 matskedar kakao
1 tesked vaniljpulver ( inte vaniljsocker )
2-3 tsk jordnötssmör
Honung efter smak
Mjölk eller vatten
Massa kokos.


Jag blandade först alla torra ingredienser. Om du vill ha krossade havregryn, kör i en mixer. Sedan hällde jag i kaffe och jordnötssmör. Nu kan man hälla i lite mjölk/vatten i taget. Så att det blir en perfekt fast smet som man kan rulla utan att den blir kladdig. Smaksätt med honung. Rullar till bollar och i kokos. Mums! 

Produktiv dag


Det har varit en bra ledig dag! Solen har varit uppe hela dagen och gjort saker mycket lättare! Fick till ett grymt armpass på gymmet(får se hur det kommer kännas imorgon!)och efter det en proteinshake och lunch följt av en lång dusch. Vilade några timmar innan jag gav mig ut på en promenad i solen med hunden. Lagade sedan en fantastisk potatissoppa(recept kommer) och så lite nötter nu på slutet. 

Imorgon är det några timmars jobb innan städning och träning står på schemat. Taggad! 

Vårkänslor


När jag vaknade idag sken solen ute och jag fick genast vårkänslor. Jag längtade efter att sitta på balkongen och äta frukost, ta en lång promenad i bara tunna tights och en jacka. Så härligt! Börjar på riktigt längta efter våren nu. Men jag vill inte göra det ännu för då blir dessa månaderna så långa och tråkiga. 

Steg upp relativt tidigt på mon lediga dag och äter nu frukost för att ladda inför gymmet. Blir armar idag. Hade egentligen velat ta en lång promenad istället eftersom det är sol men jag har planerat in gymmet idag så så får det bli! 

Frukost: Grekisk yoghurt med valnötter, banan och blåbär


Denna frukosten är verkligen super mumsig! Grekisk yoghurt, skivad banan, hackade valnötter och blåbär(kom lite hallon med också;). Denna kombon blir så perfekt ihop smakmässigt. Det är gräddigt, syrligt, sött och bittert på samma gång. Allt tillsammans blir bara perfekt. 

Nya plagg till våren










I vår ska jag verkligen köpa lite nya träningskläder! Det finns för mycket snyggt! Plaggen ovan är från Gina Tricot och är ruskigt snygga! Jag älskar tightsen och jag önskar jag hade ägt varenda sport-bh ovan. 

Snygga träningskläder gör det roligare att träna, så är det bara! 






Latdag


Idag är jag verkligen trött. Har världens träningsvärk. I varenda kroppsdel tror jag! Dessutom har jag huvudvärk och magvärk som kom igår kväll som inte vill släppa. Irriterande! 
Därför latar jag mig idag. Tittar på svenska filmer och myser med min vovve. 
Åkte dock ut till havet imorse med min vovve för att gå en sväng. Tänkte att lite friska havsvindar kunde få mig att må bättre. I alla fall åkte jag förbi Maxi på hemvägen och köpte bönpasta som de hade till kampanjpris. 2 för 45 kr. Så bra att ha hemma! 



Lunch: Mozarella sandwich



Enkla luncher är mina favoriter. Inte bara för att de är snabba, de är goda också! Proteinbröd med mozarella, tomat och skinka. In i ugnen på 175 grader ca 10-15 minuter. Klar att äta och njutas av! 

Innocent smoothie



Testade denna lilla söta smoothie som mellanmål på eftermiddagen. Den var himla god och jag gillar verkligen innehållet som bara består av frukt! Ett plus också att den inte var utspädd och blaskig utan hade en tjockare konsistens. Tummen upp!

Magpassmåndag



Efter ett effektivt magpass på gymmet denna lediga måndag väntar nu lunchen i ugnen. Sålänge tar jag ett proteindrink! 

Bönpasta

Jag verkligen älskar pasta och det är en stor del av min barndom. Men jag har valt bort pasta i vardagen pga att vad pasta innehåller och att magen inte mår så bra av det. Skoja om jag blev lycklig när jag för några månader sedan fick möjligheten att testa på Risentas bönpasta. Den är så himla god och min räddning! Finns i flera varianter och den ligger på ca 30kr.
Om ni inte testat, så gör det! 


Just nu!


Sitter och tar ett mellanmål i form av grekisk yoghurt och min hemmagjorda granola. Samtidigt planerar jag inför kommande veckan. Träningsschema, jobbschema och inköpslista. Gick en lång promenad innan frukosten imorse så jag ska bara ta det lugnt resten av dagen. Sköna söndag!