Bra dag!



Det har varit en supermysig dag! Häng och bad i havet med vän, min ac i bilen blev fixad, träffade mamma och pappa en sväng. Så när jag satt i bilen påväg hem ringde sambon och sa att en överraskning väntade hemma. Och glad blev jag när han hade lagat god mat(eftersom jag bara ätit frukost på hela dagen!), ett fint kort hade han skrivit som gjorde mig så glad. Dessutom hade han köpt glass och kex som vi mumsade i oss till kvällsmat ;) 

Nu är jag supertrött och med nöje krypa ner i sängen! Bra dag <3

Kan andas igen!



Jag är överlycklig, det regnar och har gjort sedan i eftermiddags. Jag var iväg och gjorde några ärenden idag och svetten bara rann. Det kändes också som om man inte kunde andas. När jag kom hem började det regna och jag är så glad för det. Jag har lyssnat på musik, ätit kakor och glass, spelat och tittat på vänner hela dagen. Det har åskat också och jag älskar det! Gud, vad jag behövde en dag som denna! Tog en promenad med Atlas innan mellan regnskurarna, tog flera friska andetag. Äntligen kan man andas igen!

Jag tänker fortsätta med det resten av kvällen så länge jag orkar. 

Todays





Nyttig chokladmilkshake

Chokladmilkshake är ju supersmarrigt! Men den klassiska är inte så nyttig. Därför har jag gjort min egna nyttiga variant av en chokladmilkshake som kan drickas till frukost, efter träningen eller som en efterrätt. Tänk bara på att denna ska avnjutas iskall! 
 
Ingredienser:
Nästan en hel banan
2 msk kakao
En knivsudd vaniljpulver
1/2-1 msk honung
1-2 dl mandelmjölk
Is
 
Skiva bananen i bitar. Häll i resten av ingredienserna och mixa. Mixa även isen om det går! Smaka av och se om du behöver mer av något. Avnjut genast. 



Over knee



I sommar tycker jag verkligen knästrumpor är it! Jag har en söt kjol som ligger i garderoben och väntar på att få bäras med ett par knästrumpor och en cool t-shirt eller en sweetshirt. Dock har jag inte hittat några knästrumpbyxor ännu. De är svåra att få tag på här i stan...

Det bästa med sommaren!



Vet ni vad jag tycker det bästa är med sommar och semester? Jo, att man nästan aldrig behöver sminka sig! Hur skönt!? Huden får verkligen vila! 

Dock så hade det varit kul att fixa till håret ordentligt. Jag är så dålig på att lägga tid på håret i vardagen men nu när jag har tid borde jag passa på att locka mitt långa svall! Och såklart visa er! 

Som terapi...







Dagen startade inte på bästa sätt men efter att ha tillbringat dagen på landet vid poolen med mina två så är humöret så mycket bättre! 

Nu är vi påväg hem för att äta kakor och titta på Vänner!

Mellanmål: Sommarens sommrigaste smoothie



Detta är en av mina favo smoothies! Den är så somrig och härlig men den är också gräddig i smaken trots att den är nyttig! 

3-4 st Jordgubbar (frysta eller färska)
0,5-1 dl hallon (frysta)
2 stora msk naturell kvarg
0,5 banan
1-2 dl mjölk
Is
 
Mixa ihop och smaka av. Lägg till mer mjölk eller mer bär efter tycke. Serveras med en gång!
 
 

Positiva jag..,,



Jag vet att man inte ska klaga när det är sommar och semester. Men jag känner mig jävligt gnällig :(

Igår mådde jag skit hela dagen, Var på världens konstigaste humör, sådär så man inte vet vart man ska göra av sig själv. Sedan hade jag huvudvärk, magont och illamående av värmen. Jag pallar inte med den mer! Känns som man inte kan andas! Inte hungrig, bara trött och illamående. Usch! 

Jag har sovit 10 timmar inatt. Skönt! Men jag känner mig fortfarande konstig och så är jag helt uppsvullen i munnen, antar det är visdomständerna som spökar. Har börjat morgonen med att ringa runt till alla bilverkstäder i stan. Min ac funkar inte och den behövs nu!!! Men jag blev inte klokare på det! Så nu sitter jag kvar här på balkongen med Atlas och väntar på jag vet inte vad. Inte ett skit planerat idag! Helst vill jag bara ligga inne och sova tills solen gått ner igen. Pallar inte med solen. 

Jäkla vad positivt allt känns nu alltså...!

Kakmonster

Jag vet inte vad jag tänkte när jag ställde mig och bakade i denna värmen men Sannies lillebror är här idag så det var bestämt. Sjukt svettigt men roligt också! Chokladbollar och Chocolate Chip Cookies. Jag har inte smakat ännu men Sannies lillebror har snart ätit ett helt fat av kakor så jag antar att det är mer än godkänt! Jag har inte smakat dem ännu men ska göra det senare.



Recept:
125 g smör
1,25 dl strösocker
1,25 dl farin socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ msk vaniljsocker
150 g choklad linser

Vispa smör och socker till en krämig smet. 
Tillsätt ägget och rör om ordentligt. 
Blanda och rör ner resten av ingredienserna.
Häll ner chokladlinserna och rör så den blandas in i smeten.
Rulla bollar i den storlek du vill ha dem, lägg på plåt och platta ut dem en aning. Ställ ut med ganska stort mellanrum på plåten då de växer mycket i ugnen.
Grädda ca 12-17 minuter i 175 grader.
Låt kakorna svalna några minuter på plåten, lyft sedan över dem till galler.

Tiger

Klänning H&M

Vaknade av att jag var helt svettig med världens huvudvärk! Så jag skyndade mig upp, tog en iskall dusch. Nu känns det lite bättre men jag är riktigt trött!

Nu är jag i alla fall påklädd och ska äta frukost. Senare ska jag faktiskt jobba en runda. Det är mitt extraknäck jag har även på semestern en gång i veckan. Annars så blir det nog en lugn dag. Sannies bror kommer så vi ska baka lite tror jag.

Outfit idag...

Långklänning Vero Moda, smycken glitter och BikBok, ringar H&M.


Shopping!







Jag är egentligen grymt trött på att shoppa (!?) men eftersom det regnade lite och var mullet passade jag och sambon på att åka en sväng till en annan stad. Det blev dock varmt igen och man var helt snurrig och orkeslös! Det var dock svalt i butikerna! Trots värmen och inget shoppingsug så hittade jag lite smycken och en väska. Hittade också en present till en kompis som fyllt år. Hoppas det blir bra bara! 

Nu är jag hemma, har vilat en bra stund. Är helt slut! Värmen får en att inte orka något. Snart ska jag dock över och handla det som är slut här hemma och också köpa frukt i massor!!!

Grilla med vänner



Får man säga att man är trött på värmen? Ja, kanske får man det! Har varit och grillat hos några vänner, spelat spel och lekt med hundarna. Nu är jag helt slut i huvudet! Svala kläder, balkongen och lite nötter är det nu som gäller resten av kvällen! Underbart att det är mer än två veckor kvar av semestern. Kan inte fatta...!

Påväg till gymmet i värmen...



Träningsväskan är packad, träningskläderna på! Ska dra till gymmet i värmen och träna några timmar. I eftermiddag ska det grillas med vänner! 

Poolparty






Det har varit världens härligaste dag! Varit hos Sannies familj på landet hela dagen. De överraskade oss med att de köpt en pool så plötsligt blev det poolparty och öldrickning ;) Låg i länge och plaskade. Grillade framåt kvällen och det var så gott! Spelade spel och bara njöt av sommaren! Det var så mysigt!

Nu är vi hemma och jag har återigen bara tagit mig friheten att göra det jag känner för på semestern, satt mig på balkongen, tagit en cider och bara njuter av ledighet och sommar. Jag älskar detta liv och vill alltid leva det. Inga bekymmer!

Poolhäng, mjukglass och sommarkvällar.



Gud, vad varmt det är! Klockan är halv 11 och man går runt i shorts och linne och är fortfarande varm! Men vad härligt det är att sitta och njuta på balkongen av en riktig sommarkväll. Jag har bara haft semester i 1,5 vecka och det är sjukt! Det känns som jag varit ledig i evigheter! Och vilken känsla att veta att det är mer än hälften kvar! Jag njuuuuter! 

Annars då? Har legat i solen hela dagen vid en pool på ett badställe. Doppat oss konstant! Efter det åkte vi och åt mjukglass och njöt av sommaren vid hamnen. Mys! Nu är det filmtime och jag skulle egentligen vilja sitta här med en fet chokladkaka. Ja, ni vet tjejveckan! Men jag håller mig till lite jordnötter och isvatten. Det är gott det med! 

Har fullt upp i två dagar framöver så jag ska försöka att ta bilder och blogga om jag hinner! 

Smoothie to go!






Så har ännu en kökspryl tagit plats i köket! Mitt val stod mellan två apparater och efter att ha läst och vägt fördelar och nackdelar så var beslutet inte svårt! Jag valde smoothie makern från Melissa. Anledningen till att det blev den var att den bl.a. kan diskas i diskmaskin och är mer tålig eftersom den kan krossa is. Dessa två hade inte den andra som jag tittade på! 

Jag köpte den igår och jag har redan använt den 4 gånger! Jag är så himla nöjd!!!! Jag har gjort smoothies och milkshakes i den av olika varianter (nyttiga varianter som jag kommer dela med mig av) och jag har även gjort isglass! Den är underbar och allt blir så mycket roligare med den. Bara släng i flaskan, med isbitar om du vill, skruva på locket med kniven på, mixa genom att trycka på toppen så mixar den. Sedan är det bara att byta lock och sätta på det andra locket så är den färdig att drickas! Eller då om man vill hälla upp det i ett fint glas. På nolltid har du en kall och god smoothie! 

Frukost en varm sommardag!



Äntligen har jag hittat tillbaka, mina roliga och nyttiga frukostar! Saken är den att jag inte varit hungrig alls på mer än en vecka och när man inte är sugen på något är det svårt att finna sin kreaktiva sida! Men så idag kurrade magen, kylen och skafferit var laddat för detta tillfälle så det var bara att sätta igång!

Ärligt talat blev det så enkelt det kan bli ;) Men också så gott det kan bli och det går att variera i oändlighet! 

Du behöver:
Grekisk yoghurt 
Müsli, utan tillsatt socker helst!
Två av dina favoritfrukter, jag valde banan och äpple! 

Börja med att skära frukten, bananen i tunna skivor och äpplet i små bitar. Sedan tar du ett fint glas/skål och börjar med att hälla en klick yoghurt i botten. Strö över ett tunt lager av din müsli, några bitar av frukten och så yoghurt igen....Fortsätt såhär tills du kommer nästan ända upp. Då brassar du på med all frukt och toppar med lite müsli. Så gott och så enkelt!!

Om du inte vill ha müsli kan du ta hackade nötter och om du inte vill ha frukt kan du ta bär. Yoghurten är ju också utbytbar till tex kvarg. 

Pw en varm sommarkväll

Linne KappAhl, tights KappAhl, shaker Fitnessguru, skor Nike.


På det blå...






Har haft kanske den mysigaste dagen på länge! Ute med båten i flera timmar med hela familjen. Badat, solat och åkt runt och bara myst! Finns inget mer rofyllt än att åka runt i en båt, höra vågorna klucka. Jag höll på att somna ett tag! Guld dag!

I min kyl....



Äntligen är kylen fylld med fräsch mat. Gud, vad skönt! Är det något jag tycker är kul och handla är det nyttiga alternativ. Jag kan gå länge och kolla runt på hyllorna, läsa på förpackningarna och stoppa ner nyheter i korgen. Så kul! Men man kan inte handla allt på en gång så jag tar alltid mina basgrejer och så något nytt för att testa! 
 
Detta finner ni i min kyl:
(Från högst upp till längst ner!)
 
Hylla 1:
Naturell kvar, smaksatta kvarg, ost, Bregott. 
 
Hylla 2:
Jordnötssmör, fil, keso grekisk yoghurt, mandelmjölk( denna är ny för mig!)
 
Hylla 3:
Dagens måltid: fräsch sallad med kryddigt kött! Kolsyrat vatten.
 
Frukt/grönsakslåda:
Tomat, gurka, nektariner, bananer vindruvor, äpplen.
 
Såklart har jag ett skafferi med och en frys ;) Köpte stora förpackningar av hallon och jordgubbar att stoppa i frysen. Nötter, müsli och div knäckebröd fick bo i skafferit. 
 
 

Att falla och dra sig upp igen....



Nu när jag haft semester(1 vecka) så har jag släppt lite på tyglarna vad det gäller kost. Jag har ätit det jag känt för helt enkelt, alla dagar i veckan! Jag har ätit det jag varit sugen på typ bröd, pasta, druckit läsk m.m. Det har inte varit extremt direkt utan bara jävligt skönt att inte behöva tänka sig för.
 
Igår hade vi en riktig ätardag då det både blev pizza, McDonalds och godis. Så idag känner jag helt enkelt för att dra i bromsen. Min fräscha mat, vart är du! Idag ska jag helt enkelt fylla kylen med ALLT nyttigt och kul jag kan hitta! Det ska bli så skönt! Denna vecka bli det nyttigt som bara den och jag ska försöka träna så mycket jag kan. Mina ben/fötter börjar kännas bättre så jag ska försöka både gymma och ta promenader i veckan. Åh, jag älskar detta energi kickar när jag får dem! Känner mig så inspirerad.
 
På tal om inspirerad har jag hittat en riktigt bra blogg som har bra recept och bra träningsövningar. Blev taggad till tusen! Ska fortsätta läsa den och skriva en låååång inköpslista! 

Kvalitetstid med min underbara!





Idag tog Sannie några timmars ledigt från plugget så vi kunde komma iväg och göra något tillsammans. Det föll på poolhäng med utsikt av havet. Riktigt mysig dag med sol, bad, träning och fika. Nu är jag lagom bränd! Särskilt på benen där jag glömde smörja mig.

Det är så mysigt med sommar och semester! Dock har jag så jäkla ont i fötterna och benen fortfarande så jag är lite orolig och nedstämd. Men jag har lovat mig själv att försöka släppa det och inte låta det förstöra semestern! Östersjö festivalen är i stan, vi bor precis bredvid och det är folk och musik överallt och det är så mysigt! Imorgon ska vi ha fest och det kommer bli en fullspäckad helg! 

Båttur.





Jag har än så länge varit i full gång, varje dag sedan semestern började. Måste erkänna att tröttheten inte riktigt släppt ännu. Men det är så skönt med sol och bad, det man längtat efter. Spenderade hela dagen igår på havet med mamma och pappa. Pappa fyllde år så vi "firade" på ett enkelt och skönt sätt. Det var i alla fall en riktigt härlig dag! Jag brände mig sjukt mycket på ryggen!

Idag skulle vi åkt ut också men jag fick en läkartid idag för att kolla min knöl på foten så det blev ingen båttur :( Men det kommer fler chanser och nu längtar jag tills Sannie också blir ledig från sitt plugg så vi bara kan lata oss tillsammans utan några måsten!

Fullt ös, medvetslös!


Den mystiska guldmannen på marknade!
Igår var en fullspäckad dag kan man säga. Började med jobb på Kappahl. Efter jag slutat där så skyndade jag mig till mammas jobb för att jobba där. Mamma mötte upp mig och vi gick på marknaden som var i stan. Fick sedan skynda mig hem till Karlshamn för att hämta upp Sannie. Hann innanför dörren precis och bytte strumpbyxor för de helt gått sönder. Satte oss i bilen igen för att bege oss till bio med vänner 30 minuter bort. Vi var där 4 minuter innan bion började! Bra där ;) Bion varade 2 timmar och 45 minuter vilket vi inte visste så jag höll på att både somna och hungra ihjäl eftersom det enda jag ätit under dagen var snabba mål. Vi var ifrån bion lite över ett på natten och då hade vi en bit hem med. Jag var svin hungrig så vi stannade till på McDonalds. Inte min stil egentligen men jag var så hungrig och en burgare var sagolikt gott! 

Somnade nog inte förens kl 3 tror jag och hela dagen gick så fort att jag inte hann inse att jag faktiskt jobbade sista dagen på 1 månad! Jag har fortfarande inte fattat det. Jag måste smälta det och nypa mig i armen tror jag!

Älskade lilla hunnaskrutt!



Ord kan nog inte beskriva vad denna lilla varelse gör för mig! I den tråkiga vardagen så möter han mig och mitt dåliga humör innanför dörren med sitt glada viftande på svansen. Han är alltid glad att se mig och vill mig alltid väl. Om jag mår dåligt tröstar han mig och om jag är glad så glädjas han med mig. 

Jag är fick lite arg på mig själv, att det vuxna livet med alla måsten har tagit över det senaste 1,5 året. Han finns alltid där det vet jag men han uppmärksammas inte. Nej, inte leka nu, matte trött. Mitt dåliga humör har han också fått ta 1000 gånger. Han blir alltid så rädd och kryper ihop när jag kommer instormande genom dörren efter en dålig dag på jobbet. Och inte är det hans fel. Istället borde jag bara vara tyst och titta på hans glada sinne så att jag själv blir glad. 

Jag har aldrig träffat en hund med ett sådant gott hjärta, som vill alla så väl. I augusti fyller han 3 år men det känns som han varit med mig hela livet. På min semester ska vi hänga en massa och göra hur mycket kul som helst då jag vill visa att han är lika mycket värd som han tycker jag är. 

Han är och kommer alltid vara min bästis, i glädje och sorg.

Allt blir godare i ett snyggt glas.....



Jag älskar glas och skulle nog kunna köpa det i oändlighet! Glas är så användbara till allt! Drinkar, efterrätter, förrätter, yoghurt, smoothie m.m.Nu står äkta milkshake glas och "strawberry daiquiri" glas på önskelistan. Snyggaste ever! 

Semester väntan...


Halsband Glitter, topp H&M, Cardigan Kappahl. 

Trött är bara förnamnet.,, och det är bara tisdag! Kroppen och huvudet samarbetar inte riktigt! Men faktum är, det är sista veckan och jag vet att sålänge jag jobbar har inte mina semesterdagar börjar gå och det är ju bra! 
Jobbar långdag så jag försöker att inte tänka så mycket på tiden och klockan. Är väl bäst så! 

Semester, jag finns här och väntar på dig!

Solig söndag!





Det är en skön söndag, en välförtjänt sådan!
 
Efter att jag jobbat två pass igår och svettats mer än en man så skyndade jag mig hem för att sminka mig och sedan bar det av till grillfest. Jag var nykter så det var lite halvdrygt men blev bättre senare. En del trevligt folk och kvällen blev sen. Var inte hemma förens 3. Trött idag men det är verkligen inget som står på schemat idag. Har min ätar dag och har börjat med en rostad macka frukost och även lite naturgodis på förmiddagen. Har suttit och stekt i solen (välkommen underbara sommar!) och lagt mina ömma stakars fötter i blöt. Ska fortsätta vila dem, titta på film och äta lite gott. 
 
En vecka kvar innan semestern!!!!