1:a adventsfika: Improviserade proteinbollar



Ska försöka hålla mig borta från all fika som bjuds idag. Som tur väl är jobbar jag hela dagen och kan inte lockas så lätt ;) 
Igår så grävde jag djupt i skafferit och blandade ihop allt jag hittade. Dadlar, mandlar, torkade aprikoser, valnötter, havregryn, lite proteinpulver, kakao, mix med frön och kärnor,kokos, honung och mandelmjölk för att få ihop degen. Och de blev en tio poängare! Så goda! Detta får bli min första advent fika om det krisar :)
Jag har verkligen fastnat för proteinbollar. Finns tusen varianter att göra och det går så snabbt! Dessutom har jag nästan alltid allt hemma för det är så enkla ingridienser. Och så är de ju räddaren i nöden vid sötsug! 


Lunch: Äggmacka



Sen lunch idag men det är nästan bara skönt då det inte blir så många timmars jobb kvar sen. Hur enkelt och gott kan det bli!? En riktigt grov skiva bröd, sallad, ost och ett kokt ägg. 

Lunch: Halloumisallad med rostade pinjenötter


Jag är jätte dålig på att äta lunch, har aldrig gillat det då det känns som jag äter middag två gånger men nu har jag tagit tag i det och börjat äta lunch. Kommer lägga upp lite tips på vad jag äter. Denna halloumisallad är enkel och god att göra. Bara välj de grönsaker du gillar och lägg till rostade pinjenötter, champinjoner och halloumi så är det klart! Enkelt va? 

Utpumpad


Har inte varit på gymmet på mer än en vecka pga sjukdom och mycket jobb. Så det var så kul att vara tillbaka idag igen! Efter 10 timmars arbetspass och nu ett köttigt pass där svetten lackade är jag nu alldeles skön i hela kroppen då de sista krafterna är utpumpade! Underbart! 



Protein superfruit

 
Jag älskar att testa nya hälsosamma produkter! Denna kom på posten idag och den ska bli riktigt spännande att prova. Det är en liten påse fylld med sojabönor, sultanrussin, gojibär, pumpakärnor, solrosfrön och kakaonibs. Man kan använda mixen till allt möjligt. Tex smoothies, bröd, sallad eller bara äta den som ett snack. Med den lilla påsen fick jag ett jättefint häfte med recept. 
 
Kommer testa att göra något skoj och naturligtvis visa det här!
 

Resultatbilder 28 augusti-14 november

Det går i alla fall framåt och jag känner skillnad. Det syns på bilderna också. Härligt! Jag ligger ungefär på samma vikt. Nu ska jag fortsätta och köra på så kommer det bli kul att jämnföra dessa bilder igen om ett tag!
Augusti:
November: 
 
 
 

Recept: Ostkaka

Detta receptet skulle kommit upp igår eftersom det var ostkakans dag men så funkade inte nätet som det skulle så därför får det bli idag istället. Bättre sent än aldrig.
 
Om jag ska vara ärlig var det flera år sedan jag smakade ostkaka. Jag vet inte ens om jag gillar det. Inget att förlora, så jag slängde ihop en nyttig variant av en ostkaka. 
500 g Keso orginal 
2 dl mjölk
4 ägg
1,5 msk honung
1 dl finhackad mandel
1/2 dl siktat dinkel
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och honung fluffigt med elvisp. Blanda ner de andra ingredienserna. Blanda väl. Smörj en form och häll i. Grädda ca 40 minuter. Serveras med bär.
 
 
 

Morgonpromenad


Vaknade vid halv 8 imorse och då öste regnet ner. Somnade om till 10 och då hade regnet slutat så jag kunde ta min morgonpromenad innan frukosten. Alltid lika härlig start på en morgon! 

Dinkelmjöl


Inhandlade dinkelmjöl tidtagare idag. Är ingen expert på dinkelmjöl så när jag stog där och skulle välja i hyllan var det inte lätt. Det känns som om jag fick med mig fel sorts dinkelmjöl. Men det återstår att de imorgon då jag ska testa en helt ny grej. Kommer bli mycket spännande! 

Innan träning...


Laddar upp med nya favotidningen och lite kolhydrater innan jag ger mig iväg till gymmet! 

This day....


Bild: En vältränad kropp två år tillbaka då jag låg i med träningen! Vill komma dit igen!

Vaknade med illamående idag och under dagen kom även magknip. Inte kul! Trots detta är jag på ganska bra humör. Heldag på jobbet och jag har massor att göra! Så efter lite mat kommer förhoppningsvis de sista timmarna gå som en dans ;) Jag jobbar ju i butik vilket gör att jag rör på mig otroligt mycket på en dag. Vi har dessutom vårt lager en våning upp så det blir massa gratis motion! Jag älskar att ha ett rörligt jobb. Får mycket gratis när jag jobbar vad det gäller förbränning av kalorier ;) Men det har också sina nackdelar. Efter en lång och stressig vecka är både huvud och kropp slut! Och därför har jag svårt att få in träningen. 

Hur gör ni som har rörliga jobb? 

Middag: Fläskytterfilé med fetaost, aprikos och timjan

Min sambo lyckades verkligen igår när han testade ett nytt recept. Smaklökarna dansade i munnen! Därför måste jag dela med mig av receptet! 
Fylld fläskytterfilé:
1/2 fläskytterfilé (ca 400 g)
olivolja
flingsalt
1/2 röd chili

Fyllning:
1/4 pkt fetaost
några droppar olivolja
1/2 röd chili
2 torkade aprikoser
Färsk timjan, flingsalt

Skär ett snitt längst med i fläskfilén, nästan hela vägen igenom. Finhacka halva chilin. Gnid in filén i olivolja, lite salt och den finhackade chilin. Lägg i en plastpåse och låt filén få smak, ju längre desto mer smak.Finhacka under tiden resten av chilin och aprikoserna. Mosa fetaosten tillsammans med några droppar olivolja och blanda sedan i chilin och aprikoserna. Tillsätt några nypor flingsalt och torkad timjan efter smak. Blanda runt.Skrapa av chilibitarna från filén för att inte så allt för stark smak. Lägg sedan fyllningen i filén och "stäng" den med t ex. matlagningssnöre eller tandpetare (glöm inte ta bort vid servering!).Bryn filén i en het stekpanna så den får färg, lägg sedan i ungsfast form och tillaga i ugn på 175-200 grader tills köttets mitt nått 72 grader (ca 20-30 min). 

Tillbehör:
 
Egengjort klyftpotatis:
4-6 potatisar
Rapsolja
Flingsalt
 
Tvätta potatisen noga. Skalet ska behållas på. Det ger mer smak. Skär i lagom stora klyftor och lägg på en oljad plåt med olja. Strö flingsalt efter smak över potatisen och kör in i ugnen på 200 grader i ca 40 min.
 
Sås:
Lätt creme fresh
Timjan
Fetaost
Vitlökssalt
Salladskrydda
 
Mosa fetaosten och rör ihop med creme freshen. Blanda och krydda efter smak.



Ny start!


Lunch: Fullkornssmörgås med ost och grönsaker.

Igår körde jag igång med ett nytt upplägg och det känns riktigt bra. Nu är det fokus som gäller och det känns mycket lättare när man har något att gp efter, en grund. Jag kommer fortsätta med en bra kost fast jag kommer variera mig mycket och testa nya recept. Det finns ju så mycket gott även fast det är hälsosamt! Träningen kommer också bli mer regelbunden. Är verkligen inne i ett härligt rus där jag tycker styrketräning är grymt kul och jag känner mig stark! 

Lets do this! 

FASHIONABLEFIT by Nelly.com

De svarta tightsen och tränings bh:n med push up i är mina favoriter från den nya träningskollektionen från Nelly.com.
 
Vilka är era?

Tuff vecka framför mig...


Har ännu inte kommit igång med träning och kost ordentligt. Denna veckan är otroligt lång och jobbig. Jobb 6 dagar och jag har bara avvärkat 2! Är bara trött, har huvudvärk ständigt+en förkylning som kommer och går. Så jävla dåligt humör med att jag inte vet vart jag ska ta vägen! 

Tvingade mig till gymmet idag för det hade jag bestämt. Är så jävla trött så det blir att köra ben idag i maskiner. Hem och duscha och sedan i säng för att jobb väntat imorgon igen. Så otaggad! När ska det vända så jag får en bra vecka utan att någon fäller krokben på mig hela tiden. Gahh! 

Skit samma, jag biter ihop och rensar tankarna för att träna hjälper verkligen mot det!