Fredagsgott!


Då var det äntligen fredag! Inte för att jag är ledig i helgen men det är ändå alltid en härlig känsla i kroppen när det är helg! Försöker koppla bort allt jobb i helgen med lite fredagsmys. Kvarg, jordgubbar och nötter tillsammans med Vänner känns som ett bra val! 

En underbar midsommar!

Vilken bra helg det varit! Det har dock gått för fort! Men så är fet när man har roligt!

På midsommar var det fest med grillning, tipsrunda, allsång och glada människor. Vi följde med två kompisar hem och sov där. Det blev väldigt sent då vi satt och pratade till halv 4 på natten. På morgonen dagen efter så köpte vi pizza till frukost och sedan myste vi ner oss i deras soffa med massa chips, godis och film medans det regnade ute. Kom hem ganska sent. Jag och Sannie fortsatte sedan med film och godis tills sent då jag var så trött att jag inte pallade stå. Haha! Vaknade kl ett idag :O Har inte sovit så länge på typ 15 år. Skönt men lite ångest också då denna dag kommer gå såå fort!


Midsommardagen:




Inför midsommar....

Tänk att jag lyckades sova till halv 10 idag! Men det var verkligen fullt upp igår, steg upp vid åtta, åkte hemifrån vid 9 och var inte hemma förens halv 9 på kvällen! Under dagen hann jag med både jobb och direkt därefter åkte jag på marknad med mamma och pappa, handlade osv. 

Ja, och idag är det midsommar. Jag har varit så otaggad på midsommar hela veckan och har bara tyckt det varit krångligt. Hittade varken hundvakt eller skjuts då vi ska vara i en avkrok i skogen. Nu är hundvakt fixad med inte skjuts. Så jag funderar starkt på att vara nykter. Har inte mått 100 denna veckan då magen krånglar så jag känner inte riktigt för att vakna bakis hos någon annan då jag inte vet hur jag kommer må. Jag ska fundera under dagen på om jag ska dricka eller inte. Jag kan ha lika kul om jag inte dricker eftersom jag aldrig dricker så mycket men tyvärr blir man alltid utanför om man inte gör det! Och så är det ju alltid skönast att vakna i sin egen säng. Har inte varit hemma sp mycket de senaste två veckorna så jag känner att jag vill försöka vara det de dagarna jag är ledig nu. Förhoppningsvis löser allt sig under dagen. Nu blir det frukost! 

Rensa hjärnan!



Efter ett svettigt pass på gymmet så känns det inte lika tungt i huvudet längre. En smoothie och lite valnötter tillsammans med några avsnitt Vänner innan det är sångdags! Bara några få jobbtimmar imorgon innan ledighet! 

Grrr...

Fy fan vilket dåligt humör jag är på! Det är så mycket nu att jag inte fixar det. Saker som inte löser sig, saker jag inte vill fast jag gör det för att vara snäll och en massa jävla ångest över träning och utseende. Allting bara väller över mig liksom och fet finns ingen gnista kvar. Dessutom så mår min kropp inte bra av all stress och ångest. Tryck i halsen, huvudvärk och sjukt trött. Jag vill helst bara låsa in mig, inte träffa någon och äta godis, titta på film och ha en blank kalender. Inga måsten alls! Jag hänger inte med riktigt. Det går så fort och jag är bara mitt i, i min egna bubbla där jag känner mig så instängd. Allt jag gör känns fel och så fort jag öppnar munnen kommer det bara skit. Jag känner mig äcklig och bara menlös! Herregud, jag behöver lite feel good och kanske en käftsmäll.

Jag ska ta min trötta kropp till gymmet om en lite stund. Kanske är det lite musik och adrenalin jag behöver för att bli människa igen!?

Underbart varma sol!


Armband jag köpte i lördags på BikBok!

Jag var verkligen inte människa på hela dagen igår. Ohjälpligt trött och illamående. La mig tidigt och vaknade väl i alla fall utvilad. Men jag mår fortfarande illa och huvudet värker. Orkar dock inte bry mig. Vädret är finfint och om några timmar när jag slutat jobbet måste jag till stan och fixa lite ärenden. Ska också till gymmet ikväll eftersom jag inte hade någon ork igår att gå dit. Fy mig men inland måste man lyssna på kroppen! 

Energilös!


Energin bara försvann nu på förmiddagen. Känns som jag ska somna! En frukt och lite sesamkakor ska förhoppningsvis ge mig lite styrka tillbaka så jag pallar de resterande 4 timmarna! Detta är sista långa jobbdagen denna veckan. Måste tänka på det! Längtar ihjäl mig efter mina tre lediga dagar under midsommar!

Underbart god och enkel soppa: Tomatsoppa med mozarella


Ingredienser:
Portioner:  4
1 gul lök
2 röda paprikor
2 potatisar
olivolja
2 smulade hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
salt och peppar
1 mozzarella 
basilika torkad eller färsk

Så här gör du:
Skala och hacka lök. Dela, kärna ur och skär röda paprikor i strimlor. Skala och skär potatisar i klyftor.
Fräs löken och paprikan i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt potatisen och smulade hönsbuljongtärningar och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter.
Tillsätt krossade tomater och koka tills potatisen är mjuk. Krydda soppan med salt och peppar. Ev basilika om du har torkad.
Häll upp soppan i skålar och lägg i bitar av mozzarella. Om du har färsk basilika, strimla och lägg på.


Ny vecka!

Ännu en vecka där det kommer vara fullt upp! Dock kommer det inte vara 80% jobb denna gång vilket jag är glad för!

Måndag - Jobb 
Tisdag - Jobb, gymmet.
Onsdag - Jobb, fixa ärenden på stan, gymmet.
Torsdag - Jobb, marknad med mamma, jobb.
Fredag - Midsommar! Städa lägenheten och sedan party!
Lördag - Bakisdag och äta-gott-dag
Söndag - Träna, oplanerat.

Gillar verkligen att ha mycket att göra, då mår jag bra. Men såklart behövs vilodagarna med! Då uppskattar man de extra mycket!




Från shoppingen i helgen



Topp från H&M.


Spetslinne från BikBok.


Linne H&m.


Tröja H&M.



Klänning H&M.


Linne BikBok.

Blev även smink och smycken :)

Utseende fixering



När jag skulle sola idag och tog på mig bikini blev jag så himla nere. Den där jobbiga ångesten kom och när jag tittade mig i spegeln var det enda jag såg allt jag inte gillar! Jag är sur på mig själv, att träningen och kosten inte har varit prio 1. Jag har slarvat mycket och nu är jag bara flera steg längre ifrån än när jag började. Jag mår inte bra när jag inte trivs med mig själv. Jag hatar när jag känner mig tjock och svullen. Jag har bara mig själv och skylla! Nu är sommaren här och det är liksom försent att ta tag i. Det är bara att fortsätta istället och skärpa till sig. Men grejen är att motivationen är inte alls där och har inte varit på länge. Det är tragiskt att inse att jag var i super bra form i vintras och inte tog vara på det. Ja, jag är bitter och sur på mig själv som fan.

Nu gäller det att gå till gymmet och inte skjuta på det, sluta fuska med godis i veckorna och äta mindre portioner.

Energi!


Efter en härlig och lång promenad i värmen med Atlas och några situps på det är det dags för frukost! En riktig boost för att komma igång och känna sig pigg igen med tanke på gårdagens alla onyttigheter....

Underbara ledighet!


Hemmagjord hamburgare, finns det godare?

Vilken dag det var igår, helt underbar! Jag och Sannie kände att vi ville komma iväg, om så bara till en annan stad för några timmar. Så vi åkte till en större stad inte så långt ifrån. Sedan shoppade vi och fikade i flera timmar. Det var så mysigt! Stannade till på lite butiker även på vägen hem och hade ingen brådska! Sedan åkte vi och handlade. Hade onyttighetsdag så det blev en del godis som åkte ner i korgen ;) Väl hemma så lagade vi världens största och smartigaste hamburgare! Jag blev så mätt att jag knappt åt något godis sen. Haha! Vi tittade på massa Vänner och så kom Sannies syster och hennes pojkvän så vi hängde i soffan, pratade och spelade Super Mario! När de åkt hem kollade vi på film och försökte äta godis. Haha! Och klockan blev hur mycket som helst innan jag hamnade i säng.Det var så mysigt och så skönt att få känna ledighet och inga måsten! 

Tack vare dagen igår så vaknade jag på så gott humör idag. Är mätt fortfarande! Haha! Det blir en lugn dag. Ska promenera en lång bit idag då jag inte tränat på hela veckan. Ångest! Men jobbet tog ärligt talat all min energi! Sedan ska jag visa vad jag shoppade igår med! 

Ge mig semester och sommar!


Nu är det precis 1 månad kvar till semester. Om jag längtar? Bara förnamnet!!!! Känns dock som att sen semester är en riktig fullträff detta året. Allt kul börjar när jag börjar min ledighet.

Nyttig glass för alla varma dagar i veckan!

Jag älskar glass och är alltid sugen på det! Såklart är det lite extra gott när det svalkar en varm och solig dag. Jag vill kunna äta glass även mitt i veckan och det är faktiskt väldigt enkelt att göra sin egna glass som är nyttig, god och innehåller få ingridienser. Här är min variant!
Du behöver:
1/2 dl Turkisk yoghurt
1 banan (mogen!)
1 vaniljpulver 
2-3 msk blåbärkvarg
1 dl bär (blåbär, hallon)
 
Mixa ihop den turkiska yoghurten med bananen tills det blivit en tjock smet utan klumpar. Rör i blåbärskvargen och vaniljpulvret.  Blanda väl! Häll i bären och rör några gånger. Häll upp i en burk och frys i minst 4 timmar. 
 
Ät och njut!
 
Tips! Om man vill ha en sås till glassen kan man göra den av frysta hallon. Tina 2 dl i micron och mosa med gaffel. Sila så du får bort alla kärnor och bara får såsen kvar. Om man vill kan man ha i vaniljpulver efter smak. Värm såsen och häll på glassen!
 

Härligt somriga cupcakes!

Härligt somriga citronmuffins med en smarrig vitchoklad smörkräm dekorerade med kärlek. 

Recept muffins:
 
Jag valde att baka fräscha citron muffins. De är saftiga, fluffiga och har en god smak av citron. 
 
150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
Skal av en citron
0,25 dl saft av en citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner citron och mjölk. Blanda vid sidan om de torra ingridienserna i en bunke och sikta sedan ner i smeten. Denna smeten är väldigt fluffig och doftar härlig citron!
 

 Klicka ut i 12 muffinsformar. Jag använde muffinsformar från Squallido som är stadiga (behöver ej muffinsplåt) och har vax inuti så formarna håller sig snygga även efter de varit i ugnen. 
 

Grädda i 200 g i 13 minuter tills de fått en gyllenbrun färg på ytan.
 

Recept vit chokladsmörkräm:
 
Denna smörkräm är söt , fluffig och god. Den är enkel att spritsa och ger en fin form. Den är perfekt att spritsa gräs med. Denna smörkräm kan du också göra dagen innan för att sedan vispa upp och använda dagen efter. 
 
100 g vit choklad
200 g  rumstempererat osaltat smör
2 äggulor
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Grön karamellfärg
 
Smält den vita chokladen över vattenbad och låt svalna. Häll ner det rumstempererade smöret i en skål och vispa länge tills det är fluffigt. Sikta sedan ner florsockret och vaniljsockret och vispa ungefär 5 minuter. Häll ner 1 äggula i taget och vispa i mellan. Häll sedan i den smälta chokladen och vispa fluffigt. Droppa försiktigt i karamellfärg efter tycke. Tänk på att inte hälla i för mycket för så kan krämen bli lös.
Spritsa sedan dina muffins. Spritsa gräs med hjälp av en grästyll, jag använde Squallidos tyll. Det kan krävas lite övning för att få till det snyggt om det är första gången. Tänk också på smälter om du arbetar för länge. Börjar den smälta så lägg in den i kylen ett tag!
 



Dekorationer:
 
Jag dekorerade mina cupcakes med rosa blommor. Till detta behöver du:
- Rosa marsipan
- Florscoker
- Utstickare ( Jag använde mig av Squallidos dubbelsidiga blomma som säljs i 2-pack)
- Kristyr
- Strössel
 
1. Börja med att kavla ut den rosa marsipanen. Strö florscker över bänken så att marsipanen inte fastnar. Kavla den inte för tunt!
 

2. Tryck ut blommor med hjälp av utstickaren.
 
 
3. Tag nu den andra delen av utstickaren och gör mönster. Denna är dubbelsidig så du kan göra två mönster. 
 

4. Nu ska mitten dekoreras med strössel. Använd kristyr för att få strösslet att sitta fast.
 
 

5. Nu är det bara låta fantasin flöda och dekorera dina cupcakes!
 



Är du sugen på att spana in de tre produkter jag använde till dekorationen? Klicka på länkarna i texten eller länkarna nedan:
Muffinsformar
Utstickare blomma
Grästyll