The pain is killing me

Känner att jag behöver skriva av mig lite....

Jag hatar verkligen perioder i livet då man har ont, känner oro och det inre blir till det bättre. Jag kan inte fatta att läkarna inte hittade något. Jag har lika ont fortfarande, i nedre delen av magen. Det kommer mest på kvällen och morgonen då jag ligger ner. Magen är helt svullen, jag har ont i ryggen och mår illa. Har mått såhär i en vecka nu utan en enda liten bättring. Usch, jag känner mig skitledsen och vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag menar läkarna hittade ju inget så vad ska jag göra om det blir värre eller bara är som nu!? Humöret är inte på topp av detta. Ska jobba min tredje långdag idag och jag känner mig inte alls pepp. Vill bara vara hemma och vila. Dessutom är det Valborg och min födelsedag imorgon. Dessa dagar brukar jag tycks om men nu känns allt piss. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Försöker vara glad utåt och inte låtsas om smärtan men så fort jag blir ensam så rinner tårarna. Inget känns bra och allt känns hopplöst. 

Ska försöka vila en stund till nu innan jag stiget upp för att dra till jobbet. Jag har ingen aning vad som kommer hända nu men jag vet ju vad den bästa födelsedagspresenten hade varit...




Hemsk dag!

Smärtan kom tillbaka inatt och imorse. Jag bestämde mig för att kolla upp det. Så jag ordnade allt, ringde min chef, ringde sjukhuset, åkte till jobbet och öppnade innan jag begav mig in till akuten i hopp om att vara tillbaka på jobbet mycket snart. Tänk vad fel jag hade. Sex timmar senare kunde jag lämna akuten, inte mycket klokare och en aning irriterad. Att få sitta och vänta alla dessa timmar för att få träffa en vimsig och stressad läkare som inte kan ge några direkta svar, bli flyttad runt i alla rum för att man är i vägen för att slutligen inte få några klara besked. Det enda de sa var en infektion som irriterar urinröret. 

Med endast en banan och en fralla i magen på hela dagen så skyndade jag mig tillbaka till jobbet för att stänga. Som tur var så gjorde mamma mig sällskap. Vilket jag har jäkligt dåligt samvete för. Jag har velat gråta hela dagen av trötthet, frustration och smärta. Men nu, väl hemma så är jag bara tom i huvudet. Jag satte mig bara på en stol vid fönstret och tittade ut. Jag orkade inte må dåligt, ha ångest över att jag bara är sjuk och kaos hela tiden.

Jag har tagit en lång dusch och nu vill jag bara glömma denna dagen så snabbt som möjligt. Helst låtsas som det inte hänt. Jag vill gå till jobbet som vanligt och även fast jag kommer ha smärta vill jag inte att det ska påverka mig. Läkarna trodde att det kommer gå över av sig själv men att det kunde ta tid. Jag har nog aldrig önskat något mer i hela mitt liv än just nu att jag ska bli bra eller i alla fall se förbättring.

Favoriter!







Igår var jag och kollade in Angelica Blick's kollektion. Jag gick inte till stan förens på eftermiddagen så mycket var slut i storlekar. Grejerna ovan var de jag fastnade mest för. Riktigt fina och jag är verkligen sugen på att ha något av plaggen i min garderob. Vi får väl se....

Smärtor och oro :(

Den här helgen har inte alls varit som jag tänkt mig. Smärtor i nedre delen av magen, illamående och gråt av smärta. Jag har ingen aning om vad det kan vara. Hade så ont igår att jag grät. Rädd att det kan vara någon cysta på äggstockarna. Det gör inte lika ont nu men det känns. Jag är ledsen och har ingen ork att oroa mig. Jag vill bara att det ska försvinna så jag slipper förstöra dagen och oroa mig inför veckan. Ska jobba tre långa dagar och vägrar att vara hemma från jobbet och krångla med sjukvården. Dessutom är det Valborg och så fyller jag år i veckan och ska bli firad. Är det sista jag vill att missa allt det för att jag är sjuk.

Ska vila hela dagen och hoppas, hoppas att det blir bättre under dagen. Vill inte ha så ont :(

Idag släpps den!

Kommer ni vara på plats i butik?

Ananasen som blev trendig






Det är ju så trendigt just nu att ha en ananas i sin hylla. Och jag är definitivt berädd att haka på den trenden. De är ju såååå snygga. Jag vill definitivt ha en i vitt. De är snyggast. Springer jag på en i sommar kommer den få bo hemma hos mig, helt klart!

Want's....






Har sådant sug efter att köpa massa sommarkläder just nu! Vill ha massa kjolar och toppar! Mina favoriter är märkta med en stämpel. De är från Angelica Blicks kollektion för BikBok som kommer nu på lördag. Gillar vissa plagg riktigt mycket men dessa två skulle jag kunna köpa rakt av! 


Dagens...

Linne Kappahl, Byxor Kappahl, Örhängen Lindex

Detaljer: Sovrum










Eftermiddagsmål


Eftersom solen inte orkar ta sig fram så byter jag ut balkongen och Bäddar ner mig i sängen och tittar på några program med en smoothie i det rummet jag är mest nöjd med, sovrummet. Det är så ljust och härligt här inne med den vita och silvriga inredningen. Jag mår så bra nu :)

Foodlove!

Bananpannkaka med kvarg och jordgubbar <3


Långpromenad vid havet







Åkte ut till havet med Atlas och gick en ordentlig runda. Gick vilse men hittade ut tillslut. Blev så lycklig när jag började känna igen mig! 5 km blev det. Jag är nöjd!

Häng med Atlas


Atlas och jag sitter ute på balkongen, fåglarna kvittrar och det är ganska varmt. Jag har varit superseg hela dagen. Har bara tittat på film och tv. Vilket var det jag behövde. Ända ansträngningen jag gjort idag är att ta en promenad med Sannie och hans syster. Dagen har gått så fort och jag har lite ångest för morgondagens långa pass på jobbet. Men så är det ju, man måste jobba för att känna att ledigheten är skön! Ska fortsätta att hänga med Atlas ett tag innan jag lägger mig i sängen och kollar på tv tills jag somnar.

Lediga dagar<3

Jag har sovit i 11 timmar!!! Behövde verkligen det efter att inte sovit så bra under de lediga dagarna. Har ätit massa godis i helgen! Vi har flera kilo hemma så det har verkligen gått att frossa. Hade också en ganska mysig dag igår trots att jag flängde runt överallt. Jag var hos mina föräldrar först, sedan hos min mormor som fyllt 80 år, tillbaka hos mina föräldrar igen där jag myste i solen i flera timmar. Jag älskar landet och deras gigantiska trädgård! Efter det körde jag vidare till Sannies mormor som hade påskmiddag och efter det åkte vi en bra bit till Sannies familj på landet där vi var ute med hundarna en runda och sedan njöt vi i solen på deras altan. Var hemma sent så det blev godis och film resten av kvällen. 

Jag har haft några bra lediga dagar då jag hunnit med det jag velat men jag har vilat för lite och känt mycket stress. Så idag ska jag verkligen ta det lugnt. Jag ska stänga av telefonen, inte gå ut mer än på en promenad och bara titta på film och typ titta in i väggen. Haha! Tänk vad dessa dagar gått fort! Och även fast jag känt mig ganska stressad och kanske bara låtit allt gå förbi så finns det stunder då jag stannat upp och verkligen njutit och det är av solen, värmen, fågelkvitter och alla fantastiska blommor som doftar så gott! Sommarkänslor <3





I love my man!


Jag hade en kaosdag på jobbet igår då konstiga saker händer och allt gick snett så när jag kom hem blev jag ordentligt överraskad när middag och choklad väntade. Kan jag säga att jag behövde det?

Ångest, besvikelse och kroppsideal.

Tre veckor var mitt mål utan godis. Och jag fixade det!!! Jag är så otroligt glad! Jag hade en plan att hålla mig fram till mamma och jag skulle till Ikea för där skulle jag få unna mig något litet. Och nu under påsk så har jag fria dagar

Träningen har ej gått som tänkt då jobbet har varit ett stort hinder. Jag vet att det egentligen inte är något att skylla på men med mina stessproblem måste jag tänka på vad jag gör. Även fast jag är stolt över att jag klarade mig från godis så har det inte hänt ett skit kroppsmässigt. Vågen står på samma och jag är så besviken. Ångesten och paniken är tillbaka när det gäller mitt kroppsideal och jag mår verkligen inte bra av det jag ser i spegeln. Jag har varit där förr så känslorna är bekanta. Jag måste försöka vända det där till vilja och pepp istället även fast jag egentligen bara vill gråta. Jag klarar inte av att se fett på min mage, att ha kärlekshandtag och dallrande ben även fast jag vet att min sambo säger att jag är fin som jag är. Min rädsla att inte fixa mitt mål är fortfarande där, att inte vilja visa sig i bikini eller en tight klänning. 

Det är så mina tankar går just nu och det är en ständig press. Jag hatar kroppsideal och utseende fixering. Det kan skada en människa så otroligt och tyvärr blir den inte mindre pressande i dagens samhälle. Jag har en vilja, att nå mitt mål men jag har en ännu starkare dröm och den är att tycka om mig själv och. Hur jag ser ut. Men just det är så mycket svårare än vad man kan tro...
De finns överallt de där bilderna som visar den smala, perfekta kroppen. Det har varit mycket prat om redigering av bilder och att modeller och stora stjärnor visar upp sina kroppar och visar hur de egentligen ser ut så är det en stor tjänst de gör många! Jag önskar verkligen att bildredigering inte fick existera.

Påskcupcakes






Jag är helt slut! Vaknade vid 7 imorse och kunde inte somna om. Hade bestämt mig för att baka idag eftersom jag velat det så länge men tiden inte funnits. Så jag var iväg och handlade och laddade upp med massa recept. Bakade cupcakes och macaros. Blev inte så nöjd med någon utav dem utseende mässigt. Har inte smakat ännu så där har jag inget att säga. Allt var dubbelt så jobbigt än vad jag tänkt mig och tog sjukt många timmar. Var så trött och varm att jag bara ville gråta i slutet. Så i efterhand kanske det inte var någon bra idé att baka då min kropp är ganska slut efter denna vecka och alla andra långa veckor. Känner mig helt uppstressad nu och är så himla trött. Dags att tagga ner och lyssna på kroppen. Imorgon ska jag jobba så jag ska ta det lugnt nu och kanske smacka en utav kakorna.


Inspo: Easter 2014



Köpt på Ikea



Har varit en så mysig dag på Ikea. Finns inget roligare än inredning och man får så mycket inspiration. Köpte mest bara små prylar och lite nödvändigheter. Hittade dock inte det jag behövde mest så det var synd. Bästa köpet är doftljusen. Har fått en crush på doftljus och jag kunde inte låta bli att köpa med mig dessa hem som doftade bl.a. vaniljglass, äpple och kanelbullar. Blev så lycklig när jag såg dessa :D

Ladda om


Kommit hem, plockat in grejerna från Ikea, ( inlägg kommer) sminkat av mig och gjorde en proteindrink innan jag drar till gymmet. Jag har proteinpulver med smak av kiwi/yoghurt, 3 dl mjölk och en banan som jag mixat ihop. Sedan en massa is! Fräsch och lagom innan träningen!

IKEA





Påväg till Ikea


Är påväg till Ikea med mammi, Mysig ledig dag :)

Nailtrend!





Har målat färdigt mina naglar. Är jätte nöjd! Kommer använda dem till våren/sommaren! Tänk de svarta med en skinnjacka och guldsmycken!

Påskledigheten väntar på mig!


Solen skinner och jag har varit upp sedan kl halv 6 imorse. Somnade redan vid 9 igår så jag är inte så trött. Inventeringen är klar och nu återstår 3 timmar av jobb innan jag kan andas ut och känns mig fri i två dagar! Påsken är ju underbar med all ledighet. Och det blir även ledigt söndag och måndag. Känns lite konstigt. Jag är så van med att vara ledig sällan och kort. Herregud så skönt det kommer bli! Gå fort nu tiden så jag kan få känna dessa sköna känslor!

Lyckan kom med posten!


Man kommer hem, trött och hungrig efter jobbet. Och då ligger den där! Min lycka idag!

Läsa lite, äta, duscha och sedan i säng för i morgon ringer klockan halv 6. Ännu en lång dag men jag ska tänka på mina lediga dagar som väntar torsdag och fredag. Längtar!!!!

Dag 2


Det har än så länge inte varit världens bästa vecka. Har varit ohjälpligt trött sedan i söndags och det håller i sig tillsammans med huvudvärk och illamående. Min kropp är trött och skriker efter ledighet.

Som tur är det påskveckan. Jag har klarat en lång dag av tre. Så det är en bra början. Ska snart bege mig till jobbet. Kommer hem sent ikväll och då kommer jag behöva gå och sova nästan direkt då jag ska vara på jobbet kl 7 på onsdag. Hoppas på en bra dag! Börjar den med en skål havregrynsgröt. Har inte riktigt lärt mig tycka om det ännu men jag gör mitt bästa! Det är helt okej med lite bär och mjölk!

Påskpynt


Påsken är en av mina favorithögtider just för alla fina färger och påskägg. Dock är jag lite allergisk mot pynt. Typ tomtar på julen och kycklingar på påsken. Det kan vara gulligt hos andra men jag vill inte ha det hos mig. Jag gillar design och teman i mitt hem. Därför fick påskriset prydas med svarta och vita fjädrar. Hade så gärna velat ha silvriga, högblanka små hängande ägg i också men jag har inte hittat några. Detta räcker med pynt för min del. Har dock hittar lite större påskägg i blankt silver som jag inte kan glömma så vi får se om jag kompletterar med dessa och så vill jag så gärna göra en krans!

Mornin'

Vaknade bara för en liten stund sedan. Hoppades på att vädret var varmt och soligt då jag planerat en lååånng promenad i solen. Men faktum är att det är svinkallt, grått och lite regnigt. Jag känner mig ändå på ganska bra humör. 

Det var en mysig kväll igår. Var inte hemma förens halv 6 då jobbet drog ut på tiden. Sedan hade jag myskväll med min lilla familj. Beställde hem en god sallad, kollade massa hus och drömde oss bort, gjorde världens godaste smoothies, var ute och gick, tittade på film och åt lite nötter. Perfekt kväll!

Och vet ni vad? Idag är det två veckor utan en enda lite godisbit! I'm proud!


Proteinchokladbollar med hasselnöt och kaffe

Testade ett annat recept på chokladbollar. Denna gång utan nötter men med proteinpulver istället. Och jisses så goda de blev!!! En svag smak av proteinpulvret som är choklad och hasselnöt. Passar så bra med kaffet. Blue en perfekt balans och jag älskade konsistensen på dem!

Jag hade ett recept jag gick efter från början men någonstans i mitten gick något snett och jag tyckte receptet var tråkigt.... Så jag öste på med det jag tycker man ska ha i och det blev ett helt nytt recept! Eftersom jag mest hällde i på fri hand så skriver jag på ett ungefär det jag hade i. 

Du behöve:
250 g keso ( en halv stor paket keso)
3-5 dl havregryn
3-4 tsk kakao
2 msk proteinpulver ( jag hade choklad/hasselnöt)
3 st dadlar
Lite honung
En skvätt kaffe

Kokos att rulla i.

Blanda keso, proteinpulver, dadlar, honung , kaffe. Testa dig sedan fram med kakon och havregrynen för att se vad du gillar. Smeten blir ganska kladdig (och god!) så ställ in den i kylen innan du rullar dem i kokos. Låt de stå i kylen och bli kalla innan du äter dem för de är ännu godare då och blir mer fasta.
Och det bästa är att man får ta en till....







Jobba, handla, städa, gymmet....


Kan det blänka mer? Antagligen inte efter det städrycket jag fick i köket. Har varit igång sedan tidigt imorse, jobbat, handlat och nu städat. Två minuters paus och sedan MÅSTE jag till gymmet!!! Är dö trött men jag måste verkligen träna! Kan träna sent eftersom jag är ledig imorgon. Så himla skönt!!!!!

Sovmorgon och huvudvärk


Fick ta sömntabletter igår för att kunna sova. Ändå har jag inte sovit jätte bra men förhoppningsvis så tog jag igen lite av den sömn jag missat. Vaknade dock upp med världens huvudvärk och känner mig sjukt gnällig och på dåligt humör. Fan! Skulle egentligen jobba ännu en heldag men jag ligger fortfarande i sängen då jag fick börja två timmar senare istället. Det är jag sååå glad för! Ska snart stiga upp, sminka mig, gå ut med hunden och äta en jäkligt lång frukost. Hoppas verkligen att det inte kommer bli en liks dålig dag som mitt humör är. För då blir det inte kul!

Lunch och planering


Mitt huvud är helt slut. Jag vet inte vad jag håller på med och efter ännu en natts dålig sömn skriker min kropp efter att få sova. Men det hjälps inte. Heldag på jobbet även idag. Kroppen är verkligen inte på min sida! Dricker lite tee och ändrar lite i planeringen. Slapp heldag imorgon så jag har lite sovmorgon. Lycka!!!! 

You look....



Sov inte alls bra inatt. Men jag brydde mig inte särskilt mycket om det när jag steg upp imorse. Försöker bara beta av dessa långa jobbdagar så fort det går. Bara 2,5 kvar.....Är en rörig dag på många sätt. Ni vet när man blandar ihop tider, inte riktigt hänger med och inser att man inte kan vara på flera ställen samtidigt. Har massa jag ska göra men jag kommer nog få skjuta på lite av det då annat dyckt upp. Så kan det vara! Försöker vara positiv i alla fall och det funkar ganska bra!

Mat för hela veckan.


Min sambo kokade ihop en mega gryta med gulasch soppa inför veckan. Det är ju så gott!! Och kanske det bästa att göra storkok av. Så ett tips om man vill göra många, billiga och goda matlådor inför veckan.

Keso med kanel, äpple och nötter.



Ett riktigt snabbt och gott mellanmål/kvällsmål.
Enkelt är det också! Skär 1 äpple i mindre bitar, hacka 1,5 dl valnötter. Lägg i en skål på lite keso och avsluta med att strö över kanel efter smak. Njut!

Det är måndag...


Då var det måndag igen och jag känner mig faktiskt taggad inför veckan även fast långa dagar väntar mån-tor. Träningen kommer få vänta lite. Jag kommer ta den i slutet av veckan istället. Kommer komma hem sent på kvällarna och jag har inte så många timmar på mig innan jag ska sova så jag känner att jag hellre skjuter fram gymmet för att slippa stressa. Så får det bli ibland! 

Hoppas det är fler som har en bra start på veckan!

Ananas hela kvällen

Har varit en riktigt lugn söndag, precis som planerat. Vila kroppen från träning och inga tider att passa. Träningen och maten har gått så sjukt bra hela veckan och jag har inte saknat godis en gång! Nu ska jag bara fortsätta samma spår nästa vecka. Jobbar riktigt långa dagar hela veckan. Försöker att ta en dag i taget. Men det känns helt okej ändå med en ny vecka. Även fast jag är grymt trött så har jag haft en riktig vila denna helgen. Hoppas nu på en riktigt bra vecka. Hade varit så härligt!

Innan läggdags kollar jag tv och äter ananas så munnen svider. Bra plan va?!


Supersnabb kladdkaka med proteinpulver

Denna "kladdkaka" är ett supernabbt alternativ att göra i micron om du är trött på proteindrinkar eller du behöver stilla ditt chokladsug.

Du behöver:
1 skopa proteinpulver( jag använde fitnessgurus choklad/hasselnöt)
2 tsk kakao
1 tsk bakpulver
0,5 dl bakpulver
Rör ihop allt till en jämn smet. 
Värm sedan i micron på full effekt i 30 sek. Håll koll så att den inte rinner över kanterna! 
Färdig att servera! Ät som den är eller toppa med kvarg,frukt,bär. Jag serverade med hallon, blåbär och kvarg med lite vaniljpulver i.

Vad tyckte jag?
Jag tycker den var godare än vad jag förväntade mig. Mycket mättande och jag tror att denna skulle vara godare med ett chokladproteinpulver då hasselnötten är lite kvalmig och tar lätt över smacken. Men jag kommer göra den fler gånger :)


Familjemys och fruktfat




Det var en mysig lördag igår. Grillade för första gången iår hos mamma och pappa. Atlas fick springa av sig lite medans vi åt, pratade, tittade i gamla fotoalbum och pratade minnen. Jag älskar verkligen att kolla på foton. Det kan vara bland det roligaste som finns. Ett vanligt heldligt fotoalbum i all ära! Sedan åkte vi hem och tittade på Weeds hela kvällen och åt nötter och frukt. Bättre än godis kan jag säga! Jag var så himla trött igår så jag somnade tillslut på soffan. Skönt att klockan inte blev så mycket!

Nu ska jag stiga upp, äta frukost och kolla på tv. Har vilodag från träningen idag.

Inspobomb: hur din nyttiga vardagsfrukost blir lyx

Jag tycker personligen att hur man lägger upp sin mat och i vad är väldigt viktigt! Man äter ju med ögonen. När jag gör frukost/mellanmål är det a och o när det gäller uppläggning. Jag lyxar till det och serverar kanske i ett drinkglas, på en fin tallrik eller i flera skålar. Man kan få massa idéer. Lägger upp en stor bilbomb nedan på bilder som får mig inspirerad till hur viktigt det faktiskt är att lägga upp maten fint. Och hur din frukost/mellanmål kan bli en riktig lyxhistoria med hjälp av små medel som inte tar någon extra tid!



Startar lördagen



Började min morgon med en lång promenad innan frukost. Gjorde sedan min nya favorit, varm äppel/kanel mugcake med massa blåbär samtidigt som jag tittade på ett avsnitt av kickstart. Bra start på denna lediga lördagsmorgon!

Fredagssnack


Vem behöver en massa godis och socker när frukt är ännu godare?;)

The night with weeds!


Kan vardagen bästa serien ever! Eller den bästa jag sätt i alla fall då jag sällan fastnar för serier. Har legat och kollat på säkert 8 avsnitt i sträck sedan jag kom hem. Var så jäkla trött! Ingen mobil fick störa. Så skönt! Ska fortsätta kvällen med att bara njuta av att veta att jag kan sova hur länge som helst imorgon!

Smoothie love <3

Världens enklaste och godaste...
Hallon/blåbär/kiwi/banan och yoghurt smoothie.


Älskade fredag, äntligen är du här!

Solen skiner, det är fredag och jag vet att om ungefär 5 timmar är jag påväg hem, färdig med jobb och alla ärenden jag ska göra, då kan jag känna fredagskänsla på riktigt. Min lediga helg väntar och jag är alltid lika lycklig då! Ska njuta av varje sekund och jag vill inte känna någon stress, måste njuta av nuet. 
Pussar på denna fredag <3


Tagga gymmet!


Taggar mig inför gymmet just nu! Har haft en bra dag så jag känner att energin är på topp och jag tror det kommer gå riktigt bra. Vill lyssna på en massa bra musik och få upp flåset. Vågen visar bra resultat idag. 

Skriver en sammanfattning på hur det har gått i veckan med träning och kost imorgon....

Beställningen från fitnessguru...


Fått hem min beställning nu. Wohoo! Detta proteinpulver kommer jag ha mycket kul med. Kommer göra shakes, pannkakor, kladdkaka m.m. Beställde också hem två flaskor. Den färgglada är min. Ville matcha mina träningsskor :) De var också snälla och skickade med ett prov av kiwi/yoghurt. Jag glömde ju själv det i beställningen...

Och vad tyckte jag om smacken på choklad/hasselnöt pulvret? Jo, det är helt klart det godaste proteinpulvret jag smackat. Dock så gör hasselnötten att smacken blir lite kvalmig, lite för mycket. Men förhoppningsvis kommer jag gilla den mer och mer när jag testat den i olika sammanhang!

Blir så trött

Jag tror på riktigt att man kropp inte gillar mig. Mår dåligt igen med värk i nedre magen, magknip, illamående, ryggont och extremt trött. Vet inte vad det handlar om denna gången. Magen är som en ballong och det känns inget vidare. Blir galen. Jag vill må bra nu!!!! Vill inte gå och oroa mig hela tiden och tro att det är en massa otäcka grejer med mig. Hoppas så innerligt att jag mår bättre imorgon och till helgen då jag är ledig. Vill inte lägga ännu en helg på att ligga och må skit!

I alla fall kom jag precis hem från en pw. Eftersom jag mår halvkasst var det ingen jätterolig promenad. Dessutom regnade det hela tiden och var kallt. Har laddat upp med smoothie och nötter och tänker ha en lugn kväll. Imorgon har jag sovmorgon så jag behöver inte gå och lägga mig tidigt. Skönt!





Good food!


Igår kväll stod jag och gjorde dessa matlådor inför veckan. Kyckling, broccoli och tunnt skurna potatisskivor.