Älska lediga lördagar!


Kan man annat än älska lediga lördagar!? Det gör mig lycklig i hela kroppen! Har gjort några ärenden på stan och hunnit med ett benpass på gymmet. Är dock jäkligt trött idag, både i huvud och kropp. Så resten av kvällen kommer ägnas åt sambomys, film och godis. Ladda batterierna med andra ord! 

Nyheter i kyldisken!

Blir alltid så lycklig nör det kommer nyheter i form av kvarg. Lindahls kommer nu med två nya kvarg, nötchokladsmak och vaniljsmak. Har inte tittat så noga på innehållet. Men de lär väl vara det samma som de andra smaksatta och de är inte jätte nyttiga. Men det är ju okej att ta ibland.
Även två drickkvarg kommer man kunna hitta i hyllorna. Hallon-&vanilj och citron-&lime. 
Kommer testa alla!





Bara Bär, havtorn mango

Jag har fått chansen att testa "Bara Bär, havtorn och mango". Jag har testat bara bär innan och det är verkligen supersmidigt. Innehåller inget annat än bär och är perfekt att ha i smoothies, på gröten eller pannkakorna. Denna smaken är dock ny. 
Jag gjorde bananpannkakor och hade naturell kvarg till som jag blandade med "Bara bär". Jag tyckte dock inte att denna smak var något för mig. Jag tycker inte att smakerna passar ihop. Det smakar jäst! Synd då jag hade förväntat mig en fräsch smak. Dock blev den lite bättre med en klick jordnötssmör till! 
Jag gillar verkligen "Bara bär" men denna smak kommer jag inte köpa igen. 





Spanar efter pulsklockor


Det här med pulsklocka har verkligen blivit rent av trendigt! Jag skulle själv vilja ha en. Hade varit megakul att ha koll på hur många kalorier man bränner varje dag osv. Men det finns ju så många att välja bland! Jag kommer antagligen köpa en eller önska mig en i födelsedagspresent. Tills dess ska jag fortsätta kolla runt på vilken jag vill ha. 

Energi...


Idag var en sådan dag man vaknar upp och kroppen är kaos! Ont i halsen, huvudvärk och öronvärk som plågat mug i flera dagar, värk i kroppen och allmänt trött. Jag skulle haft min vilodag igår men jag kunde inte låta bli att ta en längre promenad vilket känns dumt nu.
Sitter på jobbet och dricker te. Det där från Friggs, te+ med koffein ich vitaminer. Hoppas det kickar igång kroppen till de sista timmarna ikväll! Jag hade satt in hemmaträning på schemat idag men jag får helt enkelt se vad kroppen säger. Jag kanske tar vilan jag inte tog igår idag istället.

Detta kan ett glas ljummet citronvatten göra för din kropp....

Jag har lagt till en ny rutin i vardagen som jag gör varje morgon. Jag dricker ett glas ljummet vatten med färskpressad citron. Varför kan man ju då undra? Det finns många anledningar! 
- Balanserar pH-värdet.
- Rensar huden då c-vitamin bidrar till minskade rynkor och blemmor. Citronvatten rensar gifter i blodet och detta hjälper till att hålla huden frisk. 
- Varmt citronvatten hjälper till att lindra infektionen i luftvägar och kan stoppa hosta. Hjälper de som har astma och allergier också. 
- Citronen innehåller många bra vitaminer som tex c-vitamin och kalium. Dessa vitaminer förbättrar ditt immunförsvar, stimulerar hjärnan och nervfunktionen. Dessutom hjälper det till att kontrollera blodtrycket. 
- Andedräkten blir fräschare, lindrar tand smärta och tandkötsinflamation. 
- Underlättar matsmältningen eftersom citron hjälper till att rensa levern. Detta gör också att halsbränna och förstoppning minskar.
- Citronen ökar urineringen i kroppen vilket hjälper till att rena kroppen snabbare och urinvägarna håller sig friska. 
- Hjälper till med viktminskning.

Och anledningen till att man ska dricka ljummet vatten istället för kallt är att det är bättre för kroppen då den tar upp det snabbare. Kallt vatten måste kroppen först bearbeta vilket tar extra energi för kroppen. 


Frukostfavorit: Lågkaloriäppelmos


Jag äter havregrynsgröt nästan varje morgon. Det är så gott! Jag kör på Önos lågkaloriäppelmos. Jättegod och inte full av socker!  


Hälsosam läsning


Nätet i all ära men att hålla i en riktig bok är oslagbart. Jag sitter med en hög böcker fulla med inspiration. Kommer lära mig massa av dessa och även hitta en del smaskiga recept!



Lunch: Halloumisallad med äpple

Smarrig Halloumisallad med perfekt mix av syrligt och salt. Dressingen gjord på endast tre ingredienser gör att salladen blir väldigt fräsch! 
Sallad:
1 paket halloumi
Sallad(gärna olika sorter) 
Pinjenötter(cashewnötter går också bra)
1 äpple

Dressing:
1/2 msk färskpressad citron
1 msk honung
1/2 dl olivolja

Börja med dressingen så den får stå till sig lite. Blanda alla ingredienser noga och smaksätt med salt och peppar. 
Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills de fått en gyllenbrun färg. Hacka salladen i mindre strimlor. Skala äpplet och hacka det. Steck halloumin tills den får en fin färg. 
Lägg upp medans halloumin är varm, ringla lite dressing över och njut! 


Lunch/middag: Bakad potatis med gott samvete.....

Jag har hört från så många håll från de som tränar att potatis är alldeles för onyttigt att äta då den innehåller för mycket kolhydrater. Det kanske den gör men jag tycker det är galet att utesluta potatisen helt från sin kost! Den är alldeles för bra för det!
Potatisen är en av världens nyttigaste råvaror som innehåller både fibrer och vitaminer. Dessutom har den en lugnande effekt om man är stressad och den är väldigt mättande! Potatisens skall är dessutom rika på fibrer, kalcium, järn, zink, fosfor och B-Vitamin.
Jag älskar potatis, särskilt bakad med någon god röra till och sallad så idag åt jag det till lunch efter gymmet. Jag gjorde en röra på lätt créme frech och skinka samt salt och peppar. Sjukt enkelt, gott och billigt! 

Näringsvärde per 100 gram potatis:

cirka 80 g vatten
17,6 g kolhydrater
2,1 g protein
0,1 g fett
7 mg kalcium
0,6 mg järn
53 mg fosfor
76 kcal energi



Veckoplanering


Tar mitt vanliga glas citronvatten på morgonen och planerar veckans träning. Jag känner mig sjukt laddad inför denna veckan!

Söndagsmyser


Vi har släkt ner hela lägenheten och ska mysa med film och lösgodis från hemmakväll. Bästa <3 Så här ryker mitt andra tillfälle till att äta något gott denna veckan. 
Det har funkat så bra! Jag har tappat närmre 1,5 kg (av de 2 jag la på mig i fjällen) på en vecka så det känns så nice! 

Fruktsallad <3


Jag kom hem sent idag eftersom jag jobbat på två ställen. Köpte med mig en massa frukt för att göra en fruktsallad med kvarg. Så gott!!! 
Jag har infört en ny grej vad det gäller godis. Jag får unna mig något vid två tillfällen i veckan. Och då menar jag inte så mycket jag orkar vid varje tillfälle utan bara något litet. Mörk choklad, en liten skål godis, glass eller kanske lite popcorn. Detta involverar också mat. Det känns skitbra. När jag förbjudit mig själv innan så har jag velat ha det som mest. Men nu är det lugnt då jag vet att jag kan om jag blir dösugen. Det är inte alls säkert att jag blir sugen och använder dessa tillfällen. Det är bara en metod för att slippa ångesten och kanske lura hjärnan lite.
Denna veckan har jag använt ett tillfälle även fast det inte var tänkt. Jag var inte ens så sugen men en kompis hade bakat muffins så jag tog snällt en. Men det var allt! Kanske kommer man njuta mer av dessa tillfällen nu när man får spara på dem ;)

Mellanmål: Eget jordnötssmör på 5 minuter

Jordnötssmör är verkligen en favorit! Jag testade att göra mitt eget då det verkligen är enkelt, gott och billigt! Dessutom kan du helt och hållet välja vilken konsistens du vill ha!
Du behöver:
Rostade och saltade jordnötter
Olivolja

Jag gjorde mitt smör i matberedaren. Häll i dina jordnötter och kör igång. Det tar en stund innan det börjar hända något. Ha tålamod och vänta. Stoppa ibland för att skrapa ner det som fastnat på kanterna. Bestäm om du vill ha det med lite bitar i eller om du vill ha det helt slätt! Mixa lite längre i så fall. När det börjar få en mjukare konsistens så häll i lite olivolja för att få det krämigt. Lite i taget så det inte blir för mycket. 
Så var det färdigt! Hur enkelt kan det vara!?


Frukostfavorit: Hemmagjort Granola med kokos

Att köpa granola i butik innebär socker, socker, socker! Jag tycker det är synd på något så gott! Så därför gjorde jag min egen granola. Den är enkel och kan göras i många olika varianter! Denna är en variant med smak av kokos och rostade mandlar. Såklart att du låta fantasin flöda vad det gäller nötter, torkad brukt och bär, kryddor som kanel och kardemumma. 

Du behöver:
4 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl linfrön
1/2 kokosolja
Lite vaniljpulver
1/2 dl vatten 
1-2 msk honung (efter smak)
Hackade mandlar i större bitar
Russin

Sätt ugnen på 150 grader.
Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål. Blända i kokosoljan som den är eller smält den innan. Det gör du som du vill. Häll också i honung och vatten. Blanda noga! Sprid ut blandningen på en plåt på bakplåtspapper. Rör runt i blandningen med 5 minuters mellanrum så att det inte bränns och så att allt får färg. Det är färdigt när ingredienserna blivit gyllenbruna. 
Ta ut och låt svalna. Blanda i russin och förvara i en tät burk. Förvaras torrt och svalt!





Nya tag efter en fantastisk vecka!





Då var en utav de bästa veckorna i mitt liv över. Vi har haft det så bra att jag aldrig ville åka hem! Jag har mått så bra av att kunna koppla bort stress, jobb och vardag. Vi har upplevt så mycket och haft ett riktigt härligt äventyr! Jag går fortfarande som på moln och kommer leva på det länge! 
Det blev mycket rörelse på resan men desto mer mat! Vi hade köpt alldeles för mycket mat med oss vilket har lett till ätarfest varje dag. Men det har varit riktigt gott! Sista dagen kände jag dock att jag var så trött på socker och fet mat att jag inte kunde äta något. Jag längtade bara efter en fräsch sallad. Så nu, väl hemma är det guld värt att gå in i sina gamla vanor igen. Nu är det hälsa och livsstil som gäller! Har inte känt någon särskilt stress sedan jag kom hem och jag känner mig bara glad och taggad på träning och kost! Nya tag nu! 

Uppe i fjällen....


Vi har varit på plats i fjällen sedan i måndags. En dag försent dock men stormen hindrade oss så det fick bli så. Efter 14 timmars bilfärd med snöoväder och fallna träd var vi framme. Sedan dess har vi haft det mysigt i vår stuga, ätit massa gott och såklart åkt skidor. Jag är fortfarande skraj för att åka så jag håller mig för mug själv i de små backarna. Man är väldigt sliten och jag har haft en ihållande förkylning i några veckor nu som blivit värre under natten till idag. Har även haft magsmärtor och illamående hela natten. Jag är inte van vid att äta den maten vi äter nu så jag antar att det kan vara en anledning!

Alla är ute i backen just nu men jag är kvar i stugan. Ska vila ett tag för att se om jag mår bättre. Har tagit en alvedon och några magtabletter och hoppas på det bästa! Skitdrygt att inte känna sig bra då alla andra är ute och det är jättefint väder men jag måste lyssna på kroppen idag. Ska ge mug ut om någon timme och se hur det känns då. 

Uppe tidigare än vanligt....

Gissa när jag var upp imorse? Faktiskt med tuppen, klockan 6. Minns inte sist jag var uppe så tidigt. Det är plågsamt, så det bara. Inte för att jag har svårt att stiga upp utan för att kroppen kämpar förbi tröttheten hela dagen! Men jag har laddat upp med te och havregrynsgröt. Den förbannade förkylningen håller i sig vilket är drygt efter såhär många veckor. Om ett tag ska jag iväg och träna. Får bli en lugnt pass idag pga förkylningen och tröttheten. Vågen visade dock ett överraskande resultat idag. Väger mig nästan aldrig längre. Tänker inte ens på det om man jämnför sedan innan då jag maniskt vägde mig flera gånger om dagen. Men ibland är det kul att väga sig dock så även fast jag var trött imorse så började dagen bra :)

Stiger inte upp såhär tidigt frivilligt utan det är av en speciell anledning! Vi ska gå och lägga oss så tidigt det går ikväll för att kunna stiga upp inatt och ge oss ut på äventyr...;)
Bild från i somras. 

Ett sunt liv inspirerar

Jag är så otroligt tacksam och glad att träning och en hälsosam livstil har blivit en del av mitt liv. Det finns inget som gör mig så hel som det, som inspirerar mig så mycket och som ger mig så mycket. Träningen ger mig inte bara  det ger mig också avslappning, frihet, glädjerus och möjligheten att få sväva ut i fantasin med hjälp av ett jäkla go och lite musik i öronen. Det är en känsla som är obeskrivlig! 

Just nu slukar jag allt som har med hälsa att göra. Kollar bilder på människor som lyckats och som inspirerar något otroligt. Jag läser träningsbloggar, träningsböcker och träningstudningar. På instagram letar jag ständigt nya konton som handlar om träning och livsstil. Jag förundras över hur de lyckas och hur de har en sådan vilja! Min dröm är helt klart att kunna vara stolt över min kropp, att njuta av den, att vara stolt över den och känna att jag lyckats. Jag vill dit, inte bara för att få kroppen utan också känslan av att jag också kan! Att jag inte bara skiter bort allt utan visar för både andra och mig själv att jag också är driven! 

Mina nuvarande förutsättningar för detta året känns väldigt bra. Tack vare envishet och karaktär har jag lyckats att ta mig igenom 2014 utan att brista för mycket. Det är jag stolt över. Nu ska jag bara hålla i det och fortsätta vara stark och fortsätta hitta jakten på min sunda livstil som jag hoppas kommer vara livet ut! 




Brunch!: Kesoplättar

Har blivit så förtjust i dessa kesoplättar!Passar perfekt till brunch eller lunch. Jag har börjat jobba sent nu i två dagar och detta har blivit standard. Därför bjuder jag på receptet! 

Till 2 personer:
250 g keso
2 ägg
1 krm salt
Lite vaniljpulver
Riktigt smör att steka i
Hetta upp pannan med en klick smör i. Smöret gör hela pannkakan då de blir gyllenbruna och frasiga! Blanda sålänge alla ingredienser noga! Häll ut små plättar och grädda på medelhög värme. Det tar en stund innan de får färg. De ska bli riktigt gyllenbruna. Då är det dags att vända. Dessa kan både göras tjockare och tunnare. 

Jag serverar med kvarg och banan. Att ha lite bär på är också himla gott! 



Gymday!


Äntligen tillbaka på gymmet! Glädje! Körde inte så hårt dock då jag fortfarande är snuvig! Men det gick bra och kändes så skönt efteråt. Har ju haft två veckor av nästan bara ledighet, sjukdom och mindre bra mat. Min kropp har dock hållt sig i okej form. Tacksam för det! 
Efter gymmet så gjorde jag en massa ärenden inför helgen som var riktigt bra att få gjorda. Så nu kan jag med gott samvete njuta av min lediga dag. Imorgon är det jobb som gäller igen! 

Update


Jag är fortfarande förkyld som ett as men det känns ändå bättre. Dessa dagar har jag verkligen tillåtit mig att vara sjuk med allt vad det innebär. Jag har ätit glass i massor för det är bäst mot feber och jag har ätit pasta med massa ost. Jag älskar att vara hälsosam men jag älskar också att släppa på tyglarna ibland. Kanske lite för många dagar av onyttigheter men det var gutt och jag tänker inte känna ångest! 

Idag så kör jag dock på mina gamla vanor igen och det känns skönt! Jag har gjort mig en smoothie till lunch och det är så kul att mixa ihop allt möjligt nu när jag har min kära nya, snygga mixer(bild kommer) som jag fick i julklapp av min fina sambo. I en vecka nu kommer jag köra på som vanligt. Äta bra, träna när kroppen frisknat till ordentligt och sedan jobba lite på det. Har en hel del annat att göra med då jag kommer åka på semester i slutet av veckan. Men mer om det senare.

Nu ska jag fortsätta njuta av min smoothie och bara vila! 

Inspiration som räcker hela året...


Nu när jag ligger hemma och är sjuk(och äter glass;)så ska jag passa på att lägga upp en plan inför det nya året vad det gäller mat och träning. Fick den nya boken "Superlicious" i julklapp och deras första bok "Bodylicious" köpte jag nu på rean då jag läst den innan och älskar den! De är en sådan insperation vad det gäller allt! Detta är lite som mun bibel för träning verkligen! 

Från 2014 till 2015....

Förra året hade jag ett magiskt nyår. Jag hade en bra känsla i kroppen och tänkte att detta ska bli det bästa året och jag lämnade ett jobbigt år bakom mig. Tyvärr har 2014 inte alls varit det jag trodde.
I år så trodde jag det skulle hjälpa att klockan slog tolv och att det skulle kännas som en nystart. Men jag var bara tomm. Jag kände inget, ingen lycka eller glädje. 
Efter det har jag funderat och funderat. För det är ju faktiskt så att det inte är någon annan än jag som gör året till vad det blir. Min negativa inställning förstörde förra året totalt. Jag vill verkligen inte göra samma misstag igen. Det får mig bara att känns mig dålig och värdelös. Detta året ska jag inte bara tro eller hoppas att det ska bli bra och sedan bara vänta på att det roliga kommer till mig, jag ska göra det bra. För jag är den enda som kan bestämma och styra mitt liv, inte i alla lägen men i många! 
Jag har satt upp några mål som jag skulle kunna sträva efter. Jag ska träna mer och fortsätta med hälsan. Det får mig att må bra och jag ska komma i bra form tills sommaren. Jag ska försöka att inte prioritera mig själv så mycket och göra de saker jag drömt om så länge. Jag är otroligt feg och går bara i min "safesone" hela tiden. Jag ska försöka leva lite mer och försöka inse att stress inte är allt. 
Jag börjar ju inte året på bästa sätt....Ligger i förkylning och feber men det är också ett sätt för mig att tänka och smälta allt. 
Jag hoppas så innerligt att min otur som suttit i 2 år nu kan vända till tur!