Lunch: Fejkrisotto

Så var det dags för "foodprepp" inför hela nästa vecka. Jag fortsätter i vanlig ordning med mina vegetariska blandningar som jag verkligen är kär i. Det är så roligt och laga och drt blir himelskt!
Denna "fejkrisotto" går supersnabbt att göra om man inte orkar stå i flera timmar och laga mat. 
Fejkrisotto:
Bulgur i valfri mängd
1 grönsaksbuljong
1 gul lök
2 morötter
1 paket stora vita bönor
Ca 15 körsbärstomater
Lite valnötter
Babyspenat 
Parmesan

Koka bulguren enligt anvisningarna tillsammans med 1 grönsaksbuljong. Hacka lök fint och morötter i mindre bitar och fräs mjuka i olja. Tillsätt bönor och låt dem bli varma. Dela körsbärstomater och häll i grytan. Låt allt gotta till sig ett tag innan du häller på valnötterna och bulgurn. Låt bli varmt och smaka av för att se om du behöver salt/peppar.
Servera med babyspenat och parmesan. 

Vägrar bli sjuk!


Jobbdag nummer fem tog verkligen knäcken på mig igår. Hade huvudvärk och hosta hela dagen. Väl hemma var jag överlycklig att veckan var slut och att saker jag stressat för hela veckan verkade lösa sig. Klockan blev dock mycket innan jag kunde sätta mig ner och ta det lugnt. Tog några skedar glass och sedan var det inte mycket med mig. Var helt säker på att jag skulle vakna sjuk eftersom jag kände mig lite febrig också. 

Det var dock skönt att gå och lägga sig i tid för en gångs skull igår. Jag mår inte sämre idag men hostan är kvar, huvudvärken också och så har jag ont i kroppen och är mega trött. Har verkligen inte tid att bli sjuk då en ny jobbvecka börjar imorgon+att vi ska på festival på torsdag. 

Det kommer bli bara vila hela dagen som gäller, lite glass till kanske och så ska jag laga lite mat med. Det är allt! 

Håll dig borta dumma virus!

Lyssna på din kropp när den behöver det!


Guuud, vilken vecka! Har nog aldrig varit så trött och sliten som denna! Men ännu är den inte slut! Har haft en lång och tuff jobbdag och i morgon är det dags för en ny. 

Jag har verkligen släppt allt som fått mig ännu mer stressad än vad jag är denna veckan och det är bla träningen. Även fast träning får mig att må otroligt bra så har jag tillåtit mig att inte orka gå till gymmet utan bara tagit det lugnt de få timmar jag varit hemma. Och jag har inte dåligt samvete för det! Tvärt om, jag tror att jag behövt den vilan. Jag rör mig otroligt mycket på jobbet så när jag kommer hem är jag inte mega sugen på att träna. 

Ikväll är det samma. Jag kom hem för en timme sedan. Har ätit en god hämtsallad och jag ska snart ta en lång dusch och sedan smörja in mig med härliga krämer. Det blir efter det bara film och soffhäng resten av kvällen då jag måste ladda inför ännu en jobbdag imorgon. 

Jag har som sagt inte dåligt samvete eller känner mig dålig för att träningen inte varit som den brukar denna veckan. Jag har bara insätt vad min kropp och mitt huvud mår bäst av. Dessutom har jag lite ont i halsen och är lite hostig av någon anledning så jag känner att jag inte tar några risker. 


Till fredagsmyset: Peanut butter cups

Det är fredag och vad passar då bättre än härliga peanut butter cups? Att de innehåller bra och hälsosamma ingredienser samt är farligt goda gör ju ingenting. 


Peanut butter cups:
Bottenlager:
2 msk smält kokosolja
4 msk jordnötssmör
1/2 tsk honung
Chokladlager(topplager):
2 msk smält kokosolja
4 msk jordnötssmör
1/2 dl kakao(ev mer om man vill ha kraftigare chokladsmak)
1 tsk honung

Smält kokosolja och låt svalna. Blanda alla ingredienser till respektive lager i två skålar. Häll i valfri form. Tar du små knäckformar blir det ca 20-25 stycken. Fyll sedan 50/50 i alla formarna med dina två fyllningar. Ställ i frysen 20-30 minuter. 
Ät och njut! 

Bra att veta! De smälter supersnabbt eftersom det är kokosolja i dem. Förvara därför alltid i kyl eller frys. De kan inte stå framme i rumstemperatur och är inte något bra exempel att ta med på picknicken. 

Bakning på g!




Blev baksugen...och lite chokladsugen också så jag testar en ny grej. De kommer nog inte bli så snygga då jag direkt efter hittade ett bättre recept men förhoppningsvis är de goda! Visar senare vad jag rört ihop.

Havets friska vindar


Skippade gymmet och tog en promenad istället. Ibland måste man lyssna på kroppen. Rensa tankarna med frisk havsluft hoppas jag kan hjälpa lite mot all stress just nu.

Hälsosamt syndigt: Dadelbollar med lakrits

Är du en lakritsälskare av största grad är detta något för dig! Perfekt att ha i kylen om man blir sugen på något. 

Dadelbollar med lakrits:
5 dadlar
1,5-2 tsk lakritspulver
1/2 tsk kokosolja
1/2 dl mandelmjöl

Lägg dadlarna i blöt några timmar innan. Smält kokosoljan och låt den svalna. Mixa mandlarna till mjöl om du inte redan har färdigt mjöl. Mixa sedan dadlarna till en massa. Häll i kokosoljan och lakritspulvet. Smaka av och se om du vill ha mer lakritssmak. Rör sedan i mandelmjölet. Rulla dem med en gång eller ställ in dem i kylen om du tycker de är för kladdiga att rulla. Rulla i valfri topping eller ha dem som de är. Jag rullade dem i lite mandelmjöl som blev över. 

Till frukosten/mellanmålet: Granola med kakao

Jag hade verkligen en riktig crush på min äppel och kanel granola som jag gjorde för några veckor sedan. Nu har jag inte gjort någon egen granola på länge men har verkligen saknar den! Så nu var det dags fast jag gjorde en ny smak denna gången med härlig kakao!


Granola med kakao:
3 dl havregryn
1 dl mandel
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl kokos
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kakao
2,5 msk kokosolja
1 msk honung

Sätt ugnen på 150 grader. Smält kokosoljan. Hacka mandeln grovt och blanda med de torra ingredienserna. Häll sedan i kokosoljan och honungen och blanda väl! Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och grädda 20-30 minuter i ugnen. Rör om då och då. Var väldigt försiktig så du inte bränner granolan. Smaka på en mandel om du är osäker då det är svårt att se när den får färdig annars då det är kakao i. När mandelns innehåll börjar se brun ut och smakar rostar är det dags att ta ut den. 

Ta ut och låt svalna innan du häller den i en lufttät burk. Förvaras svalt. 

Granola är perfekt att servera med naturell yoghurt, kvarg, grekisk yoghurt, på pannkakan eller med frukt. 


Hopplösa jag!


Jag är inne i en riktigt hopplös period just nu och har varit i flera veckor. Jag kan inte sitta stilla, jag kan inte ta det lugnt. Upp och ner i soffan på min lediga dag, som en jojo. Ja just det, ska bara göra det och det! Gahh! Jag är ju ledig idag och skulle vilat men det har gått sådär. Blev till och med lite träning hemma som ändå känns bra för det hade jag inte räknat med. Nu ska jag försöka tagga ner och lägga mig i soffan. Stressen står upp över öronen på mig för drt är så mycket som händer framöver att jag inte kan få lugn och ro. Hallå kontrollbehov! Ta det då liksom, hur svårt kan det vara!? Svårt! 

Lunch: Krämig champinjonsoppa

Matig, krämig och härlig soppa som är superlätt att göra. 


Krämig champinjonsoppa:
450 g champinjoner
1 gul lök
Olja
5 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde(Extra mat,4%)
1 svampbuljongtärning
Salt 
Peppar

Spara några champinjoner vid sidan till garnering. Hacka lök och champinjoner fint och fräs några minuter i en stor kastrull med olja. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde och buljongtärning. Låt koka 10-15 minuter. Mixa med stavmixer till en tjock, slät konsistens. Smaka av med salt och peppar. Hacka champinjonerna du la vid sidan i skivor och stek i plåt. Garnera soppan med dessa! 

Nyheter i hyllan: Äppel och kanelbar




Kunde inte låta bli att plocka denna från hyllan! En bar gjord på bara frukt och nötter! Den innehåller dadlar, mandel, äpple, russin, kanel och vanilj. Tummen upp! Smaken var god. Ganska skarp i smaken och ganska söt. Jag gillar den lite mjuk/sega konsistensen med nötterna som tuggmotstånd som denna har. En bar är på 50 g och ligger på 205 kcal.  Helt klart godkänd! 

Bananpannkaka i solen!





Sjukt bra armpass på gymmet med nya personliga rekord! Efteråt hämtade jag ny energi med en Bananpannkaka med hallon, i solen på balkongen. Första måltiden på balkongen i år. Underbart! Dessutom ny träningstopp!


Söndagsaktiviteter


Igår ägnade jag dagen åt jobb, tacos, godis och Eurovision. Tänk att Sverige vann!!! Kan inte fatta! 
Idag är det gym, handling, foodprepp och kanske en promenad som gäller! 

Trevlig söndag! 

Instatips: Home.abs



Om man vill köra hemmaträning med enklare övningar är denna insta riktigt bra! Videoinstruktioner som du kan göra med det du har hemma! 

Bönpasta spaghetti




Tacka gudarna för bönpasta! Jag som älskar pasta och skulle kunna leva på det men pasta är inte super för magen och allt vetemjöl i det  är mindre bra! Bönpastan är en räddare i nöden! Dessutom riktigt god och fylld av protein! 

Questbar chocolate chip cookie dough


Lätt den godaste questbar jag har smakat hittills! Satt fint efter lite yoga och en runda på stan!

Frukost/hälsodessert: Chokladbollsröra

Vad är väl bättre en ledig fredag än en lyxig frukost. Denna chokladbollsröra är riktigt krämig och god. Passar lika bra till frukost som dessert. Lyxa till det med bär om du serverar den som dessert. Måtten av ingredienserna kan dock behöva justeras lite beroende på önskad konsistens! 


Chokladbollsröra:
Halv mogen banan 
1/2-1dl valfri mjölksort
1-2 dadlar
 1 msk kaffe
lite vaniljpulver
1 tsk(eller mer) kakao.
1 dl havregryn
1/2 dl kokos.

Mixa de blöta ingredienserna och tillsätt sedan de torra och mixa igen. Tillsätt ev mer torra/blöta ingredienser om det behövs!
Äts med mjölk!


Inser att jag aldrig kommer få sommarkroppen...


Det är peppande ord som jag behöver läsa flera gånger varje dag! För det är väldigt sant!

Trots dessa klocka ord är det något inom mig som gett upp. Gett upp om att nå målet jag var så beslutsam att göra i vintras, få en kropp jag kände mig bekväm i bikini. Jag har tappat fokus förvränga gånger under detta året och godiset har tagit över för att lindra ångest och stress. Jag kommer helt enkelt inte få den kropp i sommar som jag såg framför mig. Det suger så sjukt men jag har bara mig själv att skylla. Det är en riktigt stor ångestklump som ligger över bröstet på mig, dels när jag ser alla andra med sina superkroppar på insta och också när jag tänker på att alla andra tror att jag säkert ser mycket mer vältränad ut. Okej, nu var inte mitt mål magrutor och svällande muskler utan bara en slank kvinnlig kropp med kurvor på rätt ställen. Jag känner ganska stor skam över detta kollar mig inte i spegeln längre. Jag vägrar nog att se spegelbilden då jag kommer mötas av det som jag hatar för det är bara de dåliga sakerna jag ser. Jag kommer aldrig vänja mig vid fett på fel ställen, putande mage och celluliter. 

Trots detta så tänker jag inte ge upp träning och kost. Jag brinner för träning och kost. Det är min livsstil och mitt intresse. Det ger mig så otroligt mycket! Jag är ändå otroligt nöjd över vart jag ör idag för det trodde jag inte för några år sedan. Att vad jag stoppade i mig skulle bli så viktigt och intressant och att träning skulle kunna få mig att må så bra! Jag hoppas att jag aldrig kommer sluta med detta hur gammal jag än blir. 

Lunch: Löjligt enkel broccolisoppa

Soppa till lunch kan vara det bästa! Denna soppa av färsk broccoli är löjligt enkel att göra, mättande, fräsch och god!
Recept:
250 g färsk broccoli
20 cm purjolök
1 lök
Olivolja
6-8 dl vatten (för krämigare konsistens byt 1-2 dl av vattnet till milda mat,4%)
2 st Grönsaksbuljong
Salt,peppar

Skölj och bryt broccolin i små buketter. Strimla purjolök och hacka lök. Hätta upp olja i en kastrull och fräs löken+purjolöken lite lätt. Lägg i broccolin och häll på vattnet. Lägg också i buljong. Låt sjuda under lock ca 5 minuter eller tills broccolin mjuknar. Mixa till önskad konsistens och smaka av med kryddor och matlagningsgrädde om du valt att ha det i. Klar att servera!

Jag serverade med en klick créme frech mini och en skiva proteinbröd.



Middag: Kål med köttfärsås


Laddar upp med en portion kål med köttfärsås innan jag går ut på en härlig pw! Yum! 

Cykeltur



När jag fyllde år fick jag en cykel och den har verkligen kommit till användning ! Så istället för att ta en promenad tog jag en cykeltur och utmanade mig själv i några långa uppförsbackar. Trodde aldrig att jag blivit så stark i benen! Så nu är det bara att fortsätta ta backarna! En dusch, Eurovusion semi och lite kvällsmat på det innan sängen väntar.

Stevia kexbar: Onyttigare än en Marabou chokladkaka!?

Det har snackats en hel del om "Stevia kexbar" från Nutri Nick. Jag har sett och hört så mycket om den i både butiker och framförallt på nätet. Så jag beslutade mig för att testa en själv. 
På förpackningen står det ju att den är sötad med Stevia, ett bättre alternativ av sötningsmedel. So far so good. Det står också "sugar reduced by 80%". Det låter ju också riktigt bra! Allt du ser på framsidan är det du vill se och räcker för att plocka den i hyllan och kanske till och med njuta av den i tron om att du äter något hälsosammare alternativ. 
Denna kexchoklad är på 40 g och ser riktigt inbjudande ut, utanpå som inuti. Den är också en riktig fröjd att sätta tänderna i. Frasig och härlig med en ljuvlig smak av mörkare choklad och kex. Mm..
MEN STOPP DÄR! Vet du verkligen vad du sätter tänderna i nu!? Vänder du på den och börjar läsa denna kexbars innehållsförteckning står det att den innehåller socker och sötningsmedel. Och kollar du innehållsförteckningen kan man verkligen börja snacka om falsk marknadsföring! Denna kexchoklad är onyttigare kcal mässigt per 100g än vad en marabou är! Kolhydraterna ligger på den samma men sockerarterna är ju betydligt mer än i en Marabou.
NäringsInnehåll per 100 g:
Stevia kexbar: 570 kcal
Marabou mandelsplit: 560 kcal 

Detta är alltså en liten luring som man inte bör äta mitt i veckan utan snarare spara till ett tillfälle då man verkligen vill unna sig något. 





Ett steg fram och fem tillbaka


Bilden ovan sammanfattar min helg ganska bra. För jag har näst intill ätit godis till middag:/ Okej, nu överdriver jag lite men det gick över styr på riktigt. Jag måste tryckt i mig flera tusen kcal! Jag hade så ont i magen inatt och har hela dagen känt mig helt sockerförgiftad. Usch, för mitt dåliga beteende! Ångesten har stått mug upp över öronen hela dagen och gör det fortfarande. Jag tar liksom hela tiden ett steg fram och många steg tillbaka. Frågan är, blir det någon bikiniform i år!? 

Jag har seriöst funderat på att leva utan socker under resten av månaden. Jag gör det fortfarande men jag vet hur tragisk jag är, nästa helg kommer jag vara sugen igen. Men det finns ju faktiskt nyttiga alternativ! Jag ska verkligen fortsätta fundera på detta. Men en sak är säker, ingen frossa helg på väldigt, väldigt länge! 

Är sötningsmedel bra eller dåligt?

Jag var förr mycket skeptisk mot sötningsmedel. Antagligen för att jag inte visste ett dugg om det. Därav trodde jag att det bara var en täckmantel och att det var lika onyttigt som vanligt socker.

När jag dock insåg att en light läsk innehöll väldigt lite och att man kunde dricka det med gott samvete hade jag inga fördomar mot sötningsmedel. Men en undran om vad det egentligen var jag stoppade i mig kom ganska snabbt när jag började Leva ett hälsosammare liv. Det pratades överallt om sötning av olika slag och det har ökat enormt bara på ett år med sötning o div . produkter. Jag blev så skeptiskt igen och insåg hur mycket produkter jag stoppade i mig under en vecka med olika sötningsmedel i. Läsk, tuggummi, kvarg, saft, choklad osv. När jag hittade en ny frukostfavorit, lågkaloriäppelmos med sötningsmedel som jag konsumerade varje morgon tillsammans med min sambo. Det blev flera burkar varje vecka och jag var supernöjd över att ha lärt mig äta havregrynsgröt med ett gott och nyttigt tillbehör. 
Men jag började snart undra hur en så bra frukost som man ska hålla sig på länge gjorde mig så hungrig innan jag ens kommit till jobbet!? Jag började öka portionen havregrynsgröt och trodde att jag åt för lite men detta hjälpte inte heller. 

Tillslut fick jag ett svar. Det är sötningsmedelet i äppelmoset som gör mig hungrig. Anledningen är att sötningsmedlet lurar tungan. När tungan får smaka på sötningsmedlet frigörs insulin. Då vill den ha mer och det blir helt fel signal i kroppen. Blodsockret sjunker också och stimulerar aptiten och sötsuget. Efter jag lärt mig detta äter jag inte längre lågkaloriäppelmos utan jag tar istället ett vanligt rivet äpple och nötter på och står mig betydligt längre.

Sötningsmedel innehåller ingen näring men är fortfarande ett bättre alternativ till socker. Om man nu konsumerar produkter med sötning i kan man iallafall vara noga med att välja rätt. Nedan följer en lista på de "bättre" alternativen vs de "sämre".

Sukralos:
Det sämsta alternativet! Men 2004, när det lanserades i Europa trodde man att man funnit den perfekta sötningen. Det är kemiskt framställt men likt vanligt socker. Men eftersom det ör 500-600 sötare än vanligt socker och du behöver använda en minimal mängd för att söta är det nästan kalorifritt. Man har dock på senare tid insätt att detta medel har flera negativa egenskaper. Man har gjort tester och insätt att detta medel försämrar resultat av olika slag.

Aspartam:
Detta är också ett konstgjort medel. Men innehållet är betydligt bättre än ovan nämnd då det innehåller bla aminosyror som vi också hittar i vår naturliga föda. Detta sötningsmedel har fått mycket kritik för att vara dåligt men på ogrundad kritik. Du hittar Aspartam i bla lightläsk.



Stevia:
Ett väldigt aktuellt sötningsmedel just nu. Fler och fler börjar använda detta naturliga sötningsmedel i sina produkter. Det ör alltså en växt och är 300 gånger sötare än socker. Tester har inte lett till några biverkningar. Detta är säkert att konsumera och till och med hälsosamt. Många forskare anser detta vara det bästa sötningsmedelet att konsumera då det inte höjer blodsockret märkbart då så liten mängd används och det kan användas av diabetiker. 



Sukrin:
Skrin är också ett väldigt nytt sötningsmedel på marknaden och även detta har fått stor uppmärksamhet. Det säljs i olika varianter i butik och innehåller naturliga ämnen som även finns i päron, melon och vissa svampsorter. Sukrin både smakar, ser ut som socker och passar bra till både bakning och matlagning. Det är också ett snällt alternativ för din mage då magen inte blir som en ballong eller verkar laxerande som andra sötningar kan göra. Du behöver alltså inte tänka på hur mycket du använder. 



Gör träning och vardag lite roligare



Jag har länge velat ha ett aktivitetsband. Onödigt tycker många men jag är beroende av appar som mäter allt från steg, kalorier osv. Men jag har inte mobilen med mig jämt och därför kan jag inte mäta hela dagens aktiviteter. Så när jag fyllde år för några veckor sedan önskade jag mig ett armband och fick ett presentkort. Efter mycket velande valde jag Viviosmart från Garmin. 
Jag har bara använt det i några dagar men är än så länge nöjd. Den sitter på min handled dygnet runt och mäter både sömn, steg, kalorier osv. Den är också som en vanlig klocka, den säger till när jag suttit stilla förlänge och så sätter den upp dagliga mål för hur många steg jag ska gå varje dag. Genom detta armband som jag kopplar till mobilen kan jag också byta låtar, se inkokande samtal, sms och mejl. 

Den är vattentät, mäter gång, cykling och löpning. 
När jag för dagen är färdig så synkar jag över min historik för dagen och i deras egna app ser jag exakt hur min dag sätt ut. Hur bra har jag sovit, hur många steg gick jag, hur långt osv. 

Enligt många en onödig och dyr pryl. I mina ögon användbar, onödig och skit rolig!
Pris: ca 1490 kr

I need this in my life!


Såhär såg kvällen ut igår+massa choklad! Ja, jag är mänsklig och behöver dessa stunder ibland för att må bra. Det var faktiskt första gången igår jag åt utan att känna ångest. Jag känner att jag skulle kunna klämma en b&j och choklad idag också😋 

Jag gick och la mig sent inatt men vaknade pigg ändå och full av energi och är riktigt peppad för en ny vecka trots att den är full av jobb! Jag gillar mina rutiner. Jag ska nog ut och cykla eller gå en lång runda idag. Riktigt härligt! 

Trevlig söndag! 

Dålig sömn igen


Det här med att släppa stressen går verkligen inte bra. Ännu en vecka på högvarv. Men jag får mycket gjort i alla fall! 
Igår körde jag två jobbpass efter vart annat. Det blev en lång dag och jag var ganska trött när jag kom hem vid åtta på kvällen. Men jag ville så gärna träna. Så jag begav mig till gymmet och körde ett armpass. Det gick ganska bra ändå. Väl hemma åt jag lite och tog en dusch. 

Idag är jag ledig vilket jag hade hoppats på en lång skön sovmorgon men jag har sovit skit inatt igen! Har haft jätte ont i kroppen och vaknade allmänt risig med halsont och magont. Perfekt verkligen då jag är ledig och ska äta gott idag efter 1,5 veckas uppehåll. Vågar inte stiga upp i fall det känns värre. Men lite frukost, te och alvedon kanske kan göra susen. Det hoppas jag banne mig. Blir lite rädd då en kollega haft influensan hela veckan men varit på jobbet ändå. Nej, tack. Det vill jag inte ha! 

Lunch: Grönsakspanna med feta och soltorkadtomat salsa


Oh, my! Jag har lyckats med vegetariska lunch, igen! Det här var galet gott, nyttigt och enkelt! Och det är mitt egna recept dessutom!

Recept: 
1 purjolök
1 äpple
1 röd paprika
1 gul paprika
4 potatisar
4 färska tomater
1 morot
2 dl linser
Olivolja
Flingsalt
Oregano

Sätt ugnen på 225 grader. Koka linserna enligt anvisning. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg på en plåt(smörjd med olja) och sätt in i ugnen medans du skär det andra. Detta för att potatisen behöver längre tillagningstid. Skär det andra i klyftor. Ta ut plåten och häll på allt, inklusive linserna. Ha på kryddor och lite olivolja till. In i ugnen ca 20 minuter eller tills allt fått färg och potatisen är mjuk. 

Till detta serverade jag fetaost. Det är supergott att mosa fetan och röra i. Jag gjorde också en egen "salsa" så att det inte blev så torrt. Den blev så sjukt god men jag har inga direkta mått då jag gjorde det på känn. Men ingredienserna jag hade i var:
Soltorkad tomat salsa med chili:
Soltorkade tomater
Inlagd paprika
Vitvinsvinäger
Olivolja 
Salt
Chili

Mixa ihop till en grötig sörja. Det ska vara lite sting i den så känn efter hur mycket chili du tar i. 

Boken om ett sockerfritt liv




Herregud, jag är helt kär i denna bok! Jag har läst halva än så länge och lärt mig så mycket. Det är helt klart den bästa hälsobok jag läst. Det står om allt från livsmedel med tillsatt socker till motionera dig sockerfri. Temat är alltså socker på alla sätt! Så inspirerande! Och ni kanske känner igen mannen som skrivit boken?

Frukost på en ledig dag

Visst är det skönt med en extra ledig dag såhär mitt i veckan!? Jag låg och drog mig i sängen ett tag innan jag steg upp och fick smaka på en fruktansvärd träningsvärk! Härligt!
Solen lyser och det känns som en bra start på morgonen! Kanske blir det en promenad i det fina vädret lite senare!


Sent pass=lite folk


En halvkass bild men det får duga! 
Älskar sena pass då det är minimalt med folk! Ben och rump pass på schemat idag. Gick bra trots att jag var ganska trött. Så jag är nöjd!
Nu ska jag cykla hem och dricka lite protein. 

Kvälls pw



När stress, ilska och ångest gör dig knäpp är en pw med hög musik i öronen den bästa medicinen. Jag tog hunden och gick med riktning mot havet. Den luften gör att jag kan andas igen. Mycket saker just.nu som stör mig och påverkar mig för mycket. Det är bara att bita ihop och vänta på ljusa tider...

Vad skulle mitt liv vara utan träningen?

Questbar måndag!


En tråkig måndag får man liva upp med en questbar. Eller hur!? Det var precis det jag gjorde påväg hem från jobbet. Hade därefter energi till att storhandla. Nu har jag laddat med lite mat i form av det jag hittade i frysen och inväntar att maten ska smältas lite så jag kan ta mig till gymmet. Ska bli så skönt att komma dit. Var typ två veckor sedan nu. Har ju haft lite sjukdom+ en utmatning som inte varit av denna värld. Därför har jag ägnat mig åt promenader, yoga och hemmaträning istället.  Men nu känner jag att energin är påväg tillbaka och jag är laddad för träning på gymmet igen. 

Middag: Färsbiffar med smak av Italien

Biffar i allmänhet kan man variera i det oändliga och även tillbehören kan vara varierande. Detta recept är dock helt nytt och var en riktig smakupplevelse! Fräscht med citronen och spännande med de olika kryddorna. Detta måste ni bara testa!
Recept biffar:
500g köttfärs
1 dl grädde (vanlig eller matlagningsgrädde)
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
2 ägg
1 lök (vitlök och rödlök alternativt)
Skalet av en riven stor citron
Dragon
Rökt skinka
Rapsolja

Tomatsås:
1 röd paprika
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater
Salt och peppar
Oregano

Sätt ugnen på 250 g. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Rosta paprikan med skalet uppåt i 15 minuter. Skalet ska vara bränt. Dra av skinnet och finhacka paprikan. Finhacka också lök och stek i olivoljan tills utan att den får färg. Häll på vinäger, krossade tomater och paprikan. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Låt koka i 20 minuter.

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och krydda efter smak. Stek på medelhög värme i rapsolja tills de fått fin färg och är genomstekta. Häll tomatsåsen över biffarna och servera! 

Servera med ex. stekt pitatis, broccoli eller haricots verts. 




Ugly but lovable



Jag är sedan en lång tid tillbaka förälskad i smoothiesen från Froosh. De är goda, innehåller är väldigt bra och så finns de i lagom stora flaskor. Jag testade deras nya smak idag till lunch och som det står på flaskan "ugly but lovable" för färgern ser ju inte direkt tilltalande ut. Det är ju kanske inte den man väljer framför de andra som finns i hyllan,  Men den innehåller bra grejer! Smaken är kokos och spenat. Den var god men inte min favorit... Kokosen känns inte särskilt mycket och den har en lite besk eftersmak av spenaten. Men den är ändå ganska frisk och söt/syrlig i smaken rack vare bla äpple, kiwi, banan och lime. 
Den är som sagt god men jag kommer nog inte välja denna framför alla de andra fantastiska smakerna nästa gång. 

Enklaste och godaste lunchen





Kroppen säger nej


Nej, min kropp gillade inte alls den stressiga period som varit en längre tid nu. Så det blev stopp! Jag har sedan i torsdags bara mått sämre med yrsel, huvudvärk och ont i kroppen. Igår kom frossa och feber också och jag är dödligt trött i varenda muskel i kroppen. Inget jobb för mig utan det blir vila, på riktigt hela helgen sp jag kan ta igen mig. Just nu har jag inte motivation till ett skit. Mår inte alls bra och vill bara sova!