Lunch: Bananplättar med jordnötssås



Recept:
Bananplättar:
1 banan
1 ägg
Knivsudd vaniljpulver
Olja

Mosa bananen noga och knäck i ett ägg. Rör ihop med vaniljpulver. Stek i olja på hög värme tills de blir gyllenbruna. Servera direkt.

Jordnötssås:
1 msk jordnötssmör
1-2 msk mjölk

Häll upp mjölken i en skål och lägg i ett klick jordnötssmör. Blanda väl. Häll på dina pannkakor.

Testar proteinpulver från Fitnessguru igen...


Det var ett tag sedan jag testade denna. Och jag vet att jag tyckte den var god. Men kanske inte en tiopoängare då jag inte mins smaken...
Anledningen till att jag kanske inte minns smaken på "Rocky road" kan vara att jag i samma veva testade "Vanilla white chocolate". Herregud! Den är ju helt underbar! Den smackar som mjukglass. Jag bara älskar denna. Den var så god att jag tig hela själv och min sambo fick inte smaka. Han blev jötteledsen nör han kom hem. Sluuut! Haha! 
Sist men inte minst "Milk chocholate" som egentligen var hela anledningen till att jag beställde detta. Jag har velat testa denna så länge för att så många säger att detta är det godaste proteinpulvret som finns på marknaden. Så mina förväntningar var skyhöga! Den levde upp tilk förväntningarna, verkligen. Mycket god!!!

Kvällspromenad...


Skönt med dessa kvällspromenader. Är nog det bästa jag vet att gå ut och bara gå, gå,gå med musik i öronen. Jag blir alltid lika taggad på livet! 
Nu ska jag smaka denna bar som jag fick idag. Kan bli spännande...

Lunch: Vegetarisk wok med mozarella

Det svåraste jag vet, varje vecka, är att komma på en lunch som är enkel och god. Wook är något som är underskattar. Det är ju så gott och så enkelt. Det går dessutom att variera i oändlighet! Jag vet inte varför men jag var så sugen på haricots verts bönor!
Recept: 2 portioner
5 potatisar
1 1/2 palsternacka
Olja
1 purjolök
Frysta vharicots verts(valfri mängd)
125 g mozarella
Salt peppar

Börja med att hetta upp din wokpanna med olja i. Hacka upp potatis och palsternacka i små bitar och häll i panan. Steck i ca 20 minuter på hög värme. Under tiden hackar du purjolök som du sen har i. Låt steka tills det nästan är genomstekt. Då har du i bondbönorna och låter dem wokas en stund, ha i salt och peppar innan du har i mozarellan(som du hackat i bitar). Rör runt noga med försiktigt tills allt är genomstekt. Smacka av och se om det behövs mer smaksättning. 




Så kan det gå....


Min "lilla" inflamation i tandköttet var visst inte så liten då den bara blev värre och värre under helgen. Riktigt ont och den spred sig ner i halsen och upp i örat. Allt slutade med ett akutbesök hos tandläkaren och penicillin. Så det kan gå! 

Hade tänkt besöka gymmet idag för ett magpass då jag hoppade över det i slutet av veckan men det kanske inte är så bra med en inflamation i kroppen fick jag höra. Så jag tar det säkra före det osäkra och börjar veckan med en promenad. Kommer ta det mycket lugnt med träningen denna veckan med tanke på tanden. 

Mysfrukost


Fredag, min enda lediga dag denna veckan. Börjar ju inte så bra då jag sovit dåligt pga inflamation i tandköttet vid en visdomstand. Och nör jag vaknade på morgonen hade jag fått en förkylning också. Kul! Så jag ska ha en riktig latförmiddag! Har varit och köpt en färsk ostfralla efter mycket velande. Var så sugen på det idag och med tanke på att träning och kost gått så jäkla bra hela veckan och att jag ska hålla ifrån mig godis i helgen så unnade jag mig detta. För att jag kan! Mystofflor, nattlinne, film, tee och nätshopping är vad min förmiddag kommer handla om. Sedan måste jag ta en städrunda på varken jag eller min sambo varit hemma särskilt mycket denna veckan. Riktigt stökigt här nu! 



10 hälsovet om mig

- Jag älskar bananer och äter minst 2 varje dag. Tröttnar aldrig!

- Jag avskyr att laga middagar. Kanske för att jag är riktigt dålig på det! Därför överlåter jag det åt min duktiga sambo. Däremot älskar jag att laga/göra/baka frukost, mellanmål, lunch och desserter. 

- Att leta recept är ett beroende hos mig. Letar ständigt och om jag hittar något bra testar jag det. Skriver upp alla recept Som är bra i min receptbok!

- Om jag kunde skulle jag äta frukost alla mål om dagen då jag älskar frukost! 

- När jag bodde i min första lägenhet levde jag på pannkakor och pyttipanna! 

- Jag är beroende av vatten, har med mig det vart jag än går och när jag ska sova måste jag ha ett stort glas vatten brevid mig. 

- När jag var yngre hade jag en sjuk ämnesomsättning. Jag kunde äta två chipspåsar på en kväll utan att jag gick upp 1 g. Nu har det dock ändrat sig :( 

- När jag var 16 år fick jag min första mixer och sedan dess har jag gjort smoothies i massor och gör fortfarande. 

- Jag har aldrig ätit lunch i hela mitt liv förutom nu.

- Jag är en morgon och kvällsmänniska. Jag har inga problem med att stiga upp tidigt och inte heller vara uppe sent. Jag blir oftast piggare av få timmars sömn än för många! 

Ny favorit: Lohilos proteinglass



Nu har jag äntligen testar Lohilos omtalade proteinglass. Jag har velat det allt för länge men det har inte blivit av. Så igår köpte jag och sambon varsin. Jag valde goji vanilla och han valde belgian chocolate. Så smakade vi av varann såklart ;) 

Dessa är ju godare om de går stå framme lite så de smälter en aning. Och jag är ju tokig i glass så det var inget nytt för mig! Halvsmält glass är det bästa! Iallafall, jag blev riktigt överraskad! Den var supergod med tanke på innehållet! Kommer verkligen köpa igen. 

Nu vilk jag verkligen testa de nya smakerna, vilken dröm. Men staden jag bor i är för liten för att det ska finnas :( Någon som vet vilka butiker som säljer de nya sorterna? 

Mellanmål: Något sött och salt


Detta är verkligen supergott! Sött och salt är något jag fastnat för, i allt! 

Sambon gör sen söndagsmiddag så jag bara sitter och väntar på att det ska bli klart! 

Laddar med en bar


Yummy, vad denna satt fint innan jag stack till gymmet idag. Älskar konsistensen som bara smälter i munnen. Det är små puffar i men jag gillar inte det så mycket även fast de inte gör så mycket för smaken. Denna skulle jag definitivt köpa igen :)

Den gav mig tillräckligt med energi för att komma iväg på ett sent gympass. Var inte alls meningen egentligen eftersom jag jobbade sent och var ganska sliten. Men jag längtade till mitt kära gym så det kändes bra med ett magpass. 

Nu ska jag krypa ner i sängen. Det är min lediga helg det ska bli sååå skönt! 

Innocent i storpack


Som ni vet har jag testat "innocent's" smoothies förut och med tanke på deras innehåll som är ren frukt och bär är de grymma! Det finns liksom inget att klaga på! 

Nu har de även kommit med 750 ml förpackningar så du kan njuta ännu längre! Jag köpte en för att ha i kylskåpet och det är verkligen smidigt. Kan ta ett glas lite då och då ju och det är inte fel. 


Ett soligt mellanmål






Test av produkt: Fitnessgurus proteinbar äppelpaj


Till mellanmål, innan promenad testade jag Fitnessgurus proteinbar med smak av äppelpaj. Min sambo smakade sin för en vecka sedan och tyckte den var alldeles för söt! 
Innehållet kan jag tycka är lite sådär. Men okej, den innehåller allt man behöver efter ett träningspass men lite för mycket socker tycker jag! Den är i alla fall täckt av choklad och inuti är den degig med äppelbitar i. Jag gillar konsistensen men visst är den söt! Jag gillar dock sött så jag tyckte den ändå var godkänd! Kan dock tycka att kanelen är för skarp i smaken. Den tar över väldigt mycket. 

Denna var allt som allt helt okej men jag är inte säker på om jag kommer beställa den igen. 

Duktighetskänslan eller ångestkänslan?

Det känns som att jag skriver alldeles för många inlägg med rubriken "nya mål" och "dags att ta tag i livet" men det är den tragiska sanningen. Ingen mening all låtsas som att inget hände liksom. Veckan började ju så bra med bra kost och mycket träning och så kom helgen som jag hade strukturerar upp med träning och kost men gud som det trasslade till sig och allt slutade som vanligt med att "jag är värd detta efter allt trassel" och det slank ner både skräpmat, glass, popcorn, kakor och choklad. Ingen nyttig helg med andra ord och nu står jag är igen, måndag morgon, har ångest och tänker för 100:e gången att nu ska jag skärpa mig! Tror jag på mig själv och mina egna ord? Nej, snart inte om jag ska vara ärlig. Jag är så trött på mig själv, inte glad när jag tittar på min figur i spegeln och tänker vad det kunde ha varit om jag inte gjort si och inte gjort så. Men gjort är gjort. Det är mina val, ingen annans så jag får stå för konsekvenserna. Det är levels hårda lära.

Det är 2,5 månad kvar till det är officielt sommar och det börjar brinna i knutarna. Så som det inte skulle bli. Jag står helt stilla på alla plan och jag känner att bikini kroppen bara försvinner längre och längre ifrån. Det bränns liksom inte ens! Tänker jag ge upp? Nej! Tänker jag att det redan är försent? Nej! Tänker jag att allt är meningslöst nu? Nej! Aldrig! Jag älskar träning för mycket och jag är för envis för att ge mig även fast jag är bitter på mina val. Nu hoppas jag få lite flyt, struktur och karaktär. Jag är inte på det klara hur jag ska ge fan i godis och sötsaker men det ska nog gå. Det endra jag vet är att jag vill känna den där duktighetskänsan istället för ångestkänslan. 

Testar Onepancake från Fitnessguru


Till lunch idag testade jag Fitnessguru's "Onepancake". Det är alltid så kul att testa nya saker så jag var verkligen spännd på att testa denna då jag hört mycket om den. 
Det är så himla enkelt att göra iordning denna smet. 1 skopa, 1 dl mjölk eller vatten. Jag hällde ner allt i en shake och skakade loss innan jag hällde smeten i en panna med olja. Det går supersnabbt att steka! 
Jag hade på lite kvarg och färska jordgubbar och himmel vad gott detta var! Den satt så fins efter ett tungt magpass så ni förstår nog inte! 
Jag älskar att pannkakan blir så krispig och smaken var såå god! I'm in love! Allt var bara perfekt med denna pannkaka. Kommer absolut att köpa ett storpack så snart jag kan! 

Nyttiga saker du borde äta varje vecka....

Äpple: 
Rikt på C-vitamin, kalium och pektin som är bra för mage och tarmar.
Blåbär:
Fulla av antioxidanter, mineraler och vitaminer. Också bra för mage och tarmar. 
Chiafrön:
Innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk, äta gånger mer omega 3 än lax, och sju gånger mer c-vitamin än apelsin. 
Gojibär:
Innehåller 500 gånger mer c-vitamin än apelsin, 3 gånger mer järn än spenat, 4 gånger mer antioxidanter än körsbär och 6 gånger mer betakaroten än morötter.
Ingefära:
Mot diarré, gasbildning och illamående. 
Vitkål:
Kålen är cancerförebyggande, gynnar nyttiga tarmbakterier och kan lindra inflammerade leder. Vitkål är bäst att äta rå eller lätt ångkokt. Och så är den ju billig med ;) 
Citron:
Motverkar celluliter, solsveda, acne och munsår. Är också bra för magens matsmältning och immunförsvar.
Mörk choklad:
Sänker blodtrycket, sänker kolesterolet och ökar blodflödet till bla hjärnan som i sin tur leder till ökad kognitiv förmåga. Gör dig lycklig och lugn. 30 g om dagen är ett rekommenderat i tag. 
Granatäpple:
Innehåller antioxidanter, c-vitamin, gallakatekin och mineraler som järn och kalium. Sammansättningen av detta renar kroppen från toxiner, motverkar hudens åldrande och har skyddande egenskaper.

Morot:
Innehåller C-vitamin, D-vitamin, fibrer, folat, järn, kalcium och zink. Tänk på att äta den rå för att behålla morotens höga näringsinnehåll och gärna riven för att hjälpa magen på traven! 

 

 

 

 


Beställning från Fitnessguru


Hämtade ut mitt paket från Fitnessguru igår. Jag beställde i princip bara testprodukter. Ska bli superkul att testa dessa. Kommer skriva vad jag tycker om dem såklart. 

Lunch: Linssoppa


Jag är helt ny på linser måste jag erkänna! Men slängde ihop lite grejer och vips så fick jag en härlig linssoppa till lunch! Enkelt att göra och gott var det med! Receptet är inte helt hundra då Det gäller mått men jag gillar att smaka mig fram så gör ni detsamma! Jag vet iallafall vad jag hade i. 
Recept:
1 lök
Olja
2dl röda linser
1 liter vatten
1,5 grönsaksbuljong
Paprikapulver(efter smak)
2 lagerblad
1 burk krossade tomater
Vitlökssalt(efter smak, kan bytas mot färsk vitlök eller vanligt salt)
Basilika(efter smak)
 
Hacka löken och fräs i olja. Häll i linser, buljong, paprikapulver, lagerblad, tomat och basilika. Låt koka upp i 15 minuter och smaksätt med vitlökssalt och mer av de andra kryddorna om det behövs. 

Frukost: Overnights oats choklad och banan

Bestämde mig för en promenad innan frukost eftersom jag vaknade tidigt och vädret var härligt. Träffade en kompis och hennes hund så promenaden slutade på 1 timme. 
Det var verkligen superhärligt att ha frukosten färdig när jag kom hem från promenaden. Jag förberedde mina overnights oats igår kväll så det var bara att lägga på lite topping och sedan njuta! 

Recept:
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 banan
2 msk kakao
1/2 dl kvarg eller naturell yoghurt
1 msk chiafrön
1/2 krm salt
1 krm vaniljpulver

Mosa bananen och blanda i de övriga produkterna noga. Täck med folie och låt stå över natten. Toppa med valfritt tillbehör! 
Yum! 


Träningshandskar


Känns så skönt att investera i ett par träningshandskar! Kommer bli mer än bra att slippa blåsorna i händerna. Hoppas på att inviga dem ikväll med ett armpass! 


Välkommen mars!

Känns helt underbart att vi är inne i mars och att januari/februari har gått så smärtfritt i år. Jag är en människa som gillar "nystarter". Så detta känns lite som en. 
 
Träningen har gått himla bra ett långt tag nu. Det är bara kosten som ska bli ännu bättre! Ska bli mycket strängare. Särskilt när det gäller att äta för mycket och att äta godis. Jag har liksom gått framåt och tagit ett steg tillbaka hela tiden pga mina matvanor. Men nu tror jag att det kommer gå lättare då jag skaffat lite hjälp. Jag har hittat en fantastisk app(äntligen) som gör att jag lätt kan hålla koll på mitt dagliga matintag och träning. Super!
 
 
Appen heter Lifesum och är det enklaste och bästa app jag har testat vad det gäller att räkna kalorier. Den håller koll på allt! Och den är barnsligt enkel. Du väljer ditt mål(gå ner i vikt, gå upp, hälsosam livstil) fyller i lite uppgifter och sedan bearbetar appen dessa uppgifter för att komma fram till hur mycket du ska äta varje dag. Sedan är det bara att sätta igång. Fyll i dina måltider med hjälp av en enkel sökbar lista eller om du vill göra det ännu enklare kan du "scanna" sträckkoden på din vara så hittar den ännu snabbare.
 
Jag har bara använt appen i två dagar men jag älskar den redan. Eftersom kvällen och vad jag stoppar i mig då är mitt största problem kommer det kanske bli mycket enklare nu då jag ser om jag redan ätit det jag ska för dagen.Du får ju feedback för varje måltid som du äter. Om du ska äta lite till eller om det är perfekt eller för mycket! Dina matintag håller du sedan koll på i din egna kalender. Dessa markeras med grönt eller rött om du har gjort bra eller dåligt ifrån dig. Och så får du inte glömma att fylla i din träning också.
 
 
Jag kan verkligen rekomendera att testa denna appen. Den är gratis men det finns köp i den om man vill.