Jag har bestämt mig och jag ska fan göra det....


Det går så jävla trögt nu för min del! När jag satt där på gymmet för några veckor sedan och tänkte, det är nu eller aldrig, detta är min chans! Det var mitt löfte till mig själv att ja skulle fixa att nå den kropp jag alltid velat. Jag har fortfarande känslan kvar. Jag ska klara det, vad som än händer! 

Men efter några veckor med hyfsad mat, skippat godis någon helg här och där och försökt träna så mycket jag kunnat i veckorna så står jag på precis samma ställe som när jag började. Men det känns till och med som det gått bakåt. Känner sådan jävla komplex för mina former som bara har ändrat sig efter sommaren. Jo, man blir äldre och det är just det som syns på mig nu. Att jag inte längre kan äta vad jag vill utan att det syns, som förr det är jag inte van vid. Jag hittar helt enkelt inte mig själv i detta. Maten jag ska äta blir enformig och ibland dålig bara för att jag inte vet vad fan jag ska äta eller hur jag ska äta, träningsrutinerna blir helt oregelbundna pga jag jobbar alla dagar ena veckan och sedan bara två nästa. Sedan är det ju också så att min sköldkörtel har krånglat i ett år(fast jag inte fick veta att detta var felet förens om någon månad sedan). Jag äter mediciner och mår nu ganska bra men jag har mycket att jobba med fortfarande. Eftersom den är överproduktiv så har jag väldigt lätt att komma upp i varv och inte kunna komma ner igen. Det kan ibland ta dagar innan jag hittar ett lugn. Detta gör att jag verkligen måste lyssna på kroppen och välja mina tillfällen rätt. 

Jag känner att jag fortfarande vill så satans mycket men jag behöver liksom komma underfund med det hela, hur jag ska lägga upp träningen, få inspiration till maten(vet ni någon träningsbloggen/matblogg med bra mat, skriv!!), veta hur jag ska göra med godis och hitta ett tempo som inte får mig alldeles för aktiv så att jag inte kan slappna av. Detta ska jag klura ut, ta tag i. Och jag vill inget hellre än hitta det! 

Jag ska fan fixa detta, jag vill inte svika mig själv denna gången. Jag ska inte göra det!!!

Tidningsmys


Det blev en timmes promenad i förmiddags med lite solglimtar då och då. Efter det har jag varit sjukt trött i kroppen och huvudet så jag har bara vilat. Hoppas inte det är någon förkylning på g! 

Vilohelg med gotte



Igår var det en riktig myslördag. Jag var ledig och kunde unna mig godis med gått samvete efter två veckor helt utan. Det blev lösgodis från hemmakväll. Mm! 

Idag vaknade jag på ett superbra humör. Fint väder så jag ska passa på att gå en lång runda. Jag ska också passa på att ändra min kost lite som är bra men väldigt tråkig och inrutad. Jag vill ha lite nytt, inspirerande att äta. Kommer bli så skönt att stoppa lite annat i munnen under denna veckan! 


Magpass check


Efter en fika med en kompis så gick jag till gymmet för ett magpass. Svårt att hitta fokus och allt kändes lite halvdant men nu är det gjort i alla fall. 

Tycker det är riktigt kul att träna just nu men finner ingen inspo till mat. Äter bara samma tråkiga hela tiden. Måste sätta mig idag och leta upp lite nytt.

Bra mat innan och efter träning

Det är viktigt att fylla med med rätt och bra energi innan och efter träning. Nedan följer några enkla exempel på snabba, goda och bra mål! 
Före: Fullkornsbröd med jordnötssmör och skivade bananer.
Efter: Kycklingfilé med ungnsrostade grönsaker
Före: Grekisk yoghurt med egen smaksättning. Tex bär eller nötter.
Efter: Vegetarisk omelett med avokado. 
Före: Smoothies! 
Efter: Lax med sötpotatis.
Före: Havregrynsgröt med bär.
Efter: Fullkornsbröd med tonfisk.
Före: Äpple med nötsmör. 
Efter: Protein milkshake.

















Måndag morgon


Haft en bra helg med jobb, vänner och familj. Och så har jag klarat en godisfri vecka. Det jag unnade mig igår var lite vaniljkvarg med hallon! Känner mig laddad för en ny vecka med träning, jobb och ledighet. 

Nu ska jag äta frukost innan jag beger mig iväg för att hämta ut mina skoinlägg och köper nya skor. Håller tummarna att de kommer göra min fot bättre! 

Förmiddagspass: Ben och rumpa




Idag var en riktigt bra träningsdag! Inte en människa på gymmet, kände mig stark och kunde spendera hur långt tid jag ville på gymmet utan stress. 2h träning blev det så jag belönade mig med den godaste protein baren jag vet efteråt! 

Frukost med massa kolhydrater!


Laddar upp ordentligt med kolhydrater då jag tänkte bege mig till gymmet nu på förmiddagen. Ska träna ben och rumpa. Mina favoriter! 

Kvällspromenad


Jag skulle egentligen vilat helt från träning idag. Men en promenad skadar inte! Friskt luft och rensa tankarna lite. Underbart! 
Nu ska jag dricka världens största glas med kolsyrat vatten och is samt titta på alla repriser av ph!

Godmorgon lediga tisdag!


Vaknade på riktigt bra humör idag trots att jag sovit dåligt. Ska ge mig ut på en morgon promenad innan frukost. Får dock se hur långt jag kan gå då min fot gör ont idag.

Magpass!



Färdig på gymmet för idag! Gick riktigt bra idag. Känner mig stark i kroppen! Massa energi! Nu ska det ätas kvarg! 

Tagga för gymmet!

Träningskläder på, väskan packad och en Celsius öppnad. Taggar med den bästa låten just nu!

Mina kosttillskott


Zink: Immunförsvar, hud, hår, naglar, PMS. 
1 tablett efter frukost.
Magnesium: Muskelfunktion, nervsystem.
Dagens människa får bara i sig en femtedel magnesium via kosten om man jämnför med förr i tidens kost. Man kan ta upp till 8 tabletter dagligen men man får akta magen! Vissa tål ej magnesiumtabletter.
1 tablett morgon och kväll. 

Probiotika: Hjälper magen att vara i balans med massa goda bakterier. 
Tar en tablett varje morgon.
Mivitotal kvinna: Min favorit och något som jag tycker alla borde ta. Innehåller allt det man behöver som vitaminer och järn. 
Tar 1 msk varje morgon.

Startar veckan...




Starten!


Hösten är farlig. Då kommer den där mysmänniskan fram påriktigt med allt vad det innebär. Mysa i soffan, tända ljus, ett bra program och lite godis. Ja, jag har varit inne i en riktig period där jag bara vill äta! I två veckor har jag ätit allt jag kommit över, vilken dag det än varit. Jag har bakat massa kakor och frossat varje dag! Detta är inte okej känner jag. Så här om dagen på gymmet tänkte jag för mig själv. Det är nu eller aldrig jag har chansen att komma i form inför sommaren 2015. Det tar tid och jag måste börja nu! Så det var sär jag bestämde mig! Min motivation har varit 0 verkligen. Men nu bygger jag upp den så sakta! 

Igår tog jag min sista ätardag på i alla fall två veckor. Jag krängde godis på kvällen så jag skulle hata det riktigt mycket när jag vaknade idag. Haha! Och jag kan ju säga att jag är så osugen på godis idag att det känns som jag aldrig mer kommer vilja äta det! 

Jag kommer ha mål men de kommersades små och korta. Jag funkar inte med långsiktiga mål. Nu är jag i alla fall sugen på att kunna bära tighta klänningar och känna mig snygg, äta hälsosamt och må bra, träna mycket och känna mig stark. Jag kommer ägna stor del idag åt att bygga upp mål/schema på hur jag ska träna/äta osv. Jag kommer göra det på mitt sätt och ingen diet kommer vara inblandad. 

Dessutom ska bloggen få en uppfräschning. Det ska rensas, nya kategorier och ny header också! Skönt! 

Let's do it! 

Höstpromenad



Nästan 1 timmes promenad. Kändes lite tungt idag. Dålig sömn och godisätande igår. Men det gick och kändes skönt efteråt! 

Drickkvarg


Har ni testat de nya drickkvargen? Riktigt goda! Får bli mitt mellanmål idag. 

I'm back!


Blogglusten har helt varit borta och det kändes som den drog ner mig istället. Har hänt en del sedan jag sist bloggade men jag är påväg upp igen! 

Nu ska jag försöka mig på att blogga igen men denna gången ska den inte vara särskilt personlig utan jag ska bara blogga om träning och hälsa. Den ska framförallt vara en pepp och inspiration till mig själv och om den kan vara det till andra är ju det bra. 

Det kommer bli mycket mat, musik, tips, motivation osv. 

Skriver mer senare om mina mål!