Inte så dålig dag trots allt....

Om dagen var bra igår har den varit tvärt om idag. Vet inte varför eller vad det är som har gjort det men jag har inte haft tålamod för något. Det har varit total kaos i huvudet och jag velar om allt, tycker allt är krångligt. Men på jobbet gick det i alla fall helt okej och när jag kom hem var lägenheten full av vänner. Och det var nog vad jag behövde! Något annat att tänka på och framförallt skratta!!!
Som inte det vore nog hade fina Maja med sig en inflyttningspresent till mig och jag blev verkligen glad när jag öppnade den! Det var något jag velat ha länge kan jag säga med tanke på den cupcake älskare jag är!
Och jag som höll på att dö av baksug igår! Denna kom perfekt!

Favofrukost....

Frukost är mitt favoritmål på dagen. Tycker om att lägga tid på morgonen till att äta en god och lång frukost! Särskilt när jag är ledig. En favorit just nu är turkisk yoghurt(som har kommit ut i ett litet format, mycket krämigare) med bär på. Perfekt! Sen brukar jag ta något gott bröd till ibland också. Bröd kommer jag hålla mig undan sedan så jag passar på att smygäta lite bröd nu men den turkiska yoghurten kommer jag nog hålla fast vid även senare.

Ny jacka....

Jäkla vilken bra dag det känns som det har varit. Inte för att det hänt något särskilt utan jag mår bara otroligt bra och är glad. Gillar sådana dagar. Har verkligen varit världens tråkigaste vecka hitills. Men nu är det två dagar kvar sen är jag ledig hela helgen!
Passar på att visa mitt senaste köp som jag typ lever i för det mesta nu. 
Jackan kommer från KappAhl och jag bara dör vad snygg den är! Precis min stil just nu. Är så grymt snygg på och jag älskar mönstret. Kommer passa att använda till våren som en vanlig jacka eller att bara ha över ett linne eller en t-shirt.

Om och om igen...

Bästa låten just nu. Älskar, älskar den. Kan lyssna på en 5 gånger i rad och få samma känsla i kroppen. Underbar låt som väcker de där känslorna då det känns som att det är nu eller aldrig.
 

Rock of sweden....

Jag kan bli fullkomligt sjuk när jag ser smyckerna från "Rock of sweden". Jäkla vad snygga de är och jäkla vad Laila Bagge har bra smak. Men de kostar ganska mycket minsann...
 När jagvar i Stockholm 2011 så gick jag förbi detta skyltfönster ett antal gånger och jag var tvungen att stanna och dregla varje gång. Favoriten är halsbandet till höger. Herregud, vad snyggt det är och jag hade kunnat offra ett finger för det alltså!

My style....

Ända sedan jag har varit liten har jag gillat kläder med mycket färg, tryck och glitter. Det skulle gärna vara näst intill skrickiga färger och barnasliga tryck. Ett tag hade jag en "musse pigg" period. Allt skulle vara med musse pigg och när jag hittade mammas gamla tröja från 80-talet med ett stort tryck på av musse pigg la jag beslag på den. Den stilen höll i sig, även på gymnasiet och några år efter det.
 
Det är inte förens 1 år tillbaks som jag har känt att något inte stämmer. Jag har ingen stil! Vad gillar jag? Vad ska jag leta efter i butiken? Nej, fy jag trivs inte i denna tröjan! Allt i min gardrob kändes fel och jag ville bara ta av mig kläderna lika fort som jag tagit på dem. Nej, det var inte jag.
 
Så jag var tvungen att komma fram till vad som var jag. Jag kom fram till att det jag trivs allra bäst i är ett par slitna jeans och en t-shirt med något coolt tryck. Och när jag köpte min skinnjacka i somras har jag inte kunnat leva utan den! Sen har bara allt fallit naturligt. I höst har man kunnat se den rockiga stilen i de flesta butiker. Nitar, döskallar,kors, läder osv. Jag har bara frossat i allt och det kändes som den trenden har hållt i sig. jag älskar det! Sen har det bara fallit naturligt. Jag föll för ett smyckessätt i ett skylltfönster med dödkallar och skulle ha det till varje pris!
 
Nu vet jag precis vad jag letar efter. Allt med nitar och kors är jag besatt av. Lika så döskallar, fjädrar, stjärnor, usa tyck och även militärmönster. Jag håller mig mest till svart men även vit, grått och mörkare grönt. Men jag gillar fortfarande när det glittarar och glimmar. Smycken har jag alltid gillat och jag har på  kanske omedvetet hållt mig till det lite mer rockiga hållet hela tiden då jag faktiskt har ganska mycket som jag gillar kvar i min gardrob. Det är dock inte så att jag vägrar att ta på mig en rosa tröja igen. Och alla mina underbara klänningar jag samlat under åren kommer jag inte sluta använda bara för det. 
 
Men jag kommer troligen göra många och fina inkö när det gäller det rockiga. För det är antagligen där min gardrob kommer hamna. I love it.
 
Det har varit en del rosa, lite gulligt och en massa tryck. Sista bilden visar ett exempel på hur jag inte skulle kunna tänka mig att klä mig idag. Älskar dock jeansen på bild två och de använder jag mycket just nu.
 
 

Det är måndag......

..och jag längtar redan till helgen. Hade sjukt lite att göra på jobbet, knät har värkt, jag har frusit och haft ont i magen hela dagen och så har jag kånkat runt på en massa flyttlådor med skit hela eftermiddagen. Nu är jag hemma, ligger i vår underbara soffa under en filt och är så trött. Längtar efter att få krypa ner i sängen. Jag hoppas verkligen att det bara är lite vanlig måndags trötthet och att det är därför jag fryser och är seg. Orkar absolut inte bli sjuk igen. Kan bara önska att veckan går fort.
 
Nog för att veckan känns vansinigt tråkig men det finns faktiskt något jag ser framemot. Jag klickade hem en bh igår med nitar som är påväg till mig. Sååå spännande!! Jag hoppas att den är så snygg som det ser ut och att den passar. Annars blir jag ledsen. Jag hittade faktiskt den på tradera ocj kom billigt undan. Så än så länge är jag nöjd!
tumblr_m9fh7jH9Kl1qhbxcdo2_500
Nu ska jag fortsätta titta på mina favoritprogram och mysa i soffan!

Bh med nitar......

Jag vill och jag ska klicka hem en bh med nitar. Så snyggt!

Den första risotton....

Har varit själv hemma hela dagen men jag har inte precis haft tråkigt. Tittat på massa onödiga program, handlat, städat, lyssnat på musik och lagat mat.
 
Testade att laga risotto för första gången i mitt liv och jag har aldrig ätit det innan heller. Har tyckt att det ser så gott ut!
 
Receptet var lite knas men något blev det i alla fall. Vad jag tyckte vet jag inte.....det smakade mest lök.
Till lunch: Vindruvor och en klick jordnötssmör.
Till middag: Svamp risotto med parmesan.
 
 

Dogiii....

Min lilla vovve lämnade jag till mina föreldarar igår dels för att vi skulle på fest och dels för att han tycker det är så kul att få komma iväg lite. Världens gladaste hund som alltid tänker på alla andra.
Även fast det var igår vi lämnade honom saknar jag honom redan faktiskt...
 

Grymma smycken...

Smycken är en av mina stora passioner. Lindex har riktigt snygga smycken just nu ocj jag vill ha det, alltihop!


Rolig helg....

Helgen har gått så vansinigt snabbt! Det är redan söndag och det är den härligaste dagen på veckan då det är slapp som gäller!
 
Jag har varvat helgen med jobb och vänner. I fredags hade vi några vänner hos oss. Pratade, kollade resor och åt rn bit mat. Igår så var det 25-års fest som gällde. Mycket trevligt! Träffade en hel del vänner som jag inte sätt på evigheter! Och en del nya människor med. Jag hade jättekul trots att det inte blev någon dricka för min del.
 
Jag ska nu äta en god frukost och slå mig ner framför tv:n. Härliga söndag!
Tråkväder utanför vårat fönster när jag vaknade.
Onepice är det som gäller denna söndag!

JAG VILL TRÄNA....

Ååå, vad jag är grymt trött på att sitta stilla och ha ont i knät. Det suger! Jag är så träningssugen och jag vill verkligen börja på riktigt nu. Är taggad som tusan verkligen. Ser alla andra på facebook som har bestämmt sig för att gå ner i vikt och har mål att få upp konditionen. Jag känner bara, nej tagga ner. Ni får inte hinna före mig. Haha! Skämt och sådo så triggar den en jävulsk. 
 
Denna gången kommer träning, kost och välmoendet inte betyda tvång för min del utan denna gången så ska det bli så jäkla kul. Och glömt inte att jag gör allt i min egen takt. Om jag vill äta godis någon helg så gör jag det. Bara det inte blir till någon vana. Vi ska boka en resa snart är tanken. Visserligen blir detta inte förens i augusti vi reser men då har jag ett mål. Jag ska ha en snyggare kropp som jag bara älskar och förhoppningsvis en tatuering också.
 
Oj,oj, vad jag är pepp på våren och allt vad det innebär!
 
Min pilatesboll bara ligger och väntar på mig!

The Sounds feber...

Jag har alltid gillat The Sounds och diggat deras musik men nu avgudar jag dem. Sen Maja var med i "Så mycket bättre" så har jag varit inne i något slags The Sounds trans. Jag laddade in alla deras album i min mp3 och lyssnade på dem när jag var ute och gick. Och ja, jag älskar alla deras låtar. Dessutom har Maja världens skönaste personlighet. Precis sådan som jag önskat att jag vill vara.
 
The Sounds är grymma och jag hoppas inte att jag kommer tröttna i första taget.

Hår...

Funderar och funderar vilken färg jag ska ha härnäst. Finns några som jag är sugen på men då gäller det bara att komma till en frisör som kan!
Denna färgen på håret har jag varit riktigt sugen på senaste. Gud så snygg den är!
Även en ombre har jag funderat på.
Även denna röda är så jäkla snygg. Fast jag vill ha mörk röd uppe och ljusare röd i topparna.

Frukost....

Ledig dag igen. Så härligt! Knät värker så det gäller att vila idag med.
Jag började min morgon som vanligt. En härlig frukost bestående av fil, frukt och mussli. Inte världens nyttigaste men det funkar just nu. Jag kommer ändra på detta framöver.

Fjällen 2012.....

Äntligen kan jag gå normalt på mitt ben igen! Även fast det fortfarande inte känns riktigt okej och det gör on om jag anstränger det för mycket. Men ändå, jag behöver inte den där förbanade kryckan längre!
 
Som tur är har jag varit ledig hela dagen och jag passade på att sova riktigt länge! Sedan tog jag en lång dusch. Det är så man önskar att varje morgon ska vara. Även fast jag kanske inte ska ta mitt knä förgivet ännu kunde jag inte låta bli att städa lägenheten. Även fast det gjorde ont som tusan tillslut. Men jag blir galen av att det är stökigt! Min pojkväns syster har också varit här och det är så skönt att bara sitta och snacka ibland om gamla minnen. Vi satt och pratade om vår resa till fjällen som vi var för några år sedan. Vi bodde nästan 10 stycken i en stuga där vi bodde i en vecka och åkte skidor, festade, lagade mat och en massa tokiga saker. Det är på tal om en resa till i början av nästa år men jag vet inte om jag är så sugen. Skidor var inte min grej men annars trivde jag jätte bra och att bo tillsammans med så många människor kändes som ett enda stort big brother. Vi hade världens finaste stuga med! Jag kan faktiskt sakna det ibland även fast det var jobbigt många stunder.Helt
klart ett minne för livet!
 
Som sagt, en underbar resa som väcker så otroligt många minnen och att titta på bilderna förstärker minnerna ännu mer. Det jag kan vara ledsen över och ångra är att jag inte förstod det då och att jag inte tog vara på det då.

Nytt för smaklökarna....

Letar efter nyttiga/goda alternativ till mellanmål på bloggar och i tidningar, Har hittat en hel del roliga grejer som jag vill testa. Men det som nog är intressantas av allt det jag hittat är en kombination av banan, keso och jordnötssmör. Nog för att jag älskar banan och keso men vart kommer jordnötssmöret in? Kan det vara gott? Jag är sååå nyfiken på att testa och det ska jag. För jordnötssmör är sjukt gott. 
 
 
Ååå, så sugen jag är på att det ska bli lite vår och mitt ben är 100% igen och jag ska börja ordentligt med min egen träning och kost! Laddar varje dag och är redan peppad som tusan. Jäkla vad kul det ska bli!

Skabbhår....

Efter att ha varit sjuk konstant i snart 2 månader kan jag tala om att jag inte känner mig särskilt fräsch. Jag orkar inte sminka mig och hålla på med krämer och grejer när jag är sjuk. Även fast jag duschar och fixar mig känner jag mig fortfarande smutsig på något sätt. Mitt hår är nog värst just nu. Har inte fått ordning på det sedan den misslyckade blonderingen hos frisören och nu när det är utväxt ser det inte snyggt ut. Jag kan bara ha det uppsatt i en toffs för att det är så långt att det bara hänger om jag har det nersläppt. Men och andra sidan, om jag har det uppsatt syns alla de tussar som jag har tappat. De står åt alla håll.
 
Snart minsann blir det ett frisörbesök och en färgning på det. Denna gången ska det bli riktigt och jag har hittat en färg som jag vill ha men som verkar ganska svår att få fram. Så ett riktigt frisörproffs hade inte varit fel att få tag på!

Mysig helg trots allt...

Knät är fortfarande knäppt och jag har spenerat dagen i soffan och i sängen. Den enda nytta jag har gjort är att diska och laga mat. Kul! Även fast förkylningen fortfarande sitter i lite smått har jag varit rastlös. Jag sov 12 timmar inatt vilket var underbart och behövligt för min del så jag antar att det fanns mycket energi i kroppen. Jag ville ut och springa och storstäda på samma gång liksom. Men ibland går det inte hur mycket man vill och jag måste ha tålamod. 
 
Mamma och pappa kom på besök och lämnade lite tidningar till mej så jag skulle ha något att göra. Och det är bland det mysigaste jag vet när man är sjuk. En hög med tidningar att gotta sig i! Sedan har jag och min fina pojvän spelat monopol. Så helgen har väl varit ganska mysig men jag känner på allvar att jag vill bli frisk nu. Både från förkylning och knäont!
Till middag åt jag min favorit, gulasch soppa med ett knäckebröd med mjukost på! Mums!
Skvaller älskar jag!

Ska köpa i veckan...

Hatar att noppa ögonbrynen! Inte för att det gör ont utan för att det tar lång tid och det är så svårt att få en bra form på de med en pincett. Därför tänkte jag prova på något nytt som jag hoppas är lika bra som det låter. Ögonbryns knivar. Har hört att fler och fler börjar använda det och det är precis vad jag behöver nu!
Ska finnas på Kicks att köpa. Dessa är från Depend och kostar 60 kr för tre stycken.

Syndigt.....

Jag hade lovat mig själv att jag inte skulle äta godis på en månad. Denna gången skulle jag klara det! Men mycket kan hända på vägen. Jag har inte direkt varit på bästa humör då jag inte kunnat göra annat än att sitta och ligga hela helgen. Jag har en sådan energi i kroppen och att sitta still är inte min starka sida. Inget att se framemot utan bara sitta och glo. Så jag bestämde mig. Trots att det bara har gått 2,5 vecka sedan jag slutade med godiset var jag fan välförtjänt av lite godis. Så igår intog jag hemma kväll med min krycka och plockade på mig lite smågodis. Och det är inget jag ångrar för det var så gott och det var precis vad jag behöve för att trörsta mig själv.
 
Jag har ingen ångest för det idag utan allt är som vanligt och jag går in i det vanliga igen. Nästa steg är att ha uppehåll i 2 veckor till innan jag får unna mig något igen.
 
Det handlar om karaktär och om jag gjort en överenskomelse med mig själv förr och bröt den var ångesten så fruktansvärd. jag hatade mig själv så fruktansvärt och hade säkerligen fuskat ett antal gånger på vägen.
 
Nu är fallet helt annat. Jag har kontroll över mig själv och jag kanske inte håller det jag lovar till 100% men jag kan ändå bestämma över det själv i dåtid och nutid utan att den där ångesten ska komma. Nu har jag inte fuskat en enda gång och jag vet att jag klarar det om jag verkligen vill men vill jag inte så är det okej. Bara det inte går till överdrift. Därför föll mitt val att unna mig lite godis!
 
Hur länge det dröjer innan jag kan träna igen vet jag inte. Men jag hoppas det är snart!
Jag älskar godis! Favoriten är lakrits och choklad!

Värsta natten på länge...

Kan ni tro det?! Jag har ännu en gång haft den största oturen man kan ha. Jag trodde att det räckte att vara sjuk konstant och må dåligt som bara den i 1,5 månad. Men det som hände inatt tar verkligen alla rekord. Precis alla!
 
Natten till fredagen ramlar jag över en grind i mörkret, ut på vårt stengolv och landar med knät före! Aj, aj, aj, kan jag säga. Jag tordde på riktigt att jag krossade min knäskål och la mig ner på golvet och gallskrek. Min pojkvän kommer springades och jag kan säga att det tog ett tag innan han fick mig lugn och jag kunde berätta vad som hände. Resten av natten var inget vidare. Knappt ingen sömn pga smärtan i knät. Kunde inte stödja på det och vi försökte att vänta och vrida på det bara för att se vad som kunde vara skadat. Jag bara grät och grät. Det var inte vad jag räknat med. En fredag kväll, jag var på strålande humör innan allt hände och var glad jag jag äntligen började bli frisk och jag var laddad inför en helg med jobb. Så händer detta och min värld bara går under. Främst för att jag inte vill vara borta från jobbet ännu mer. Somnar efter några timmar. Stiger upp på morgonen för att se om jag kan stödja på benet när jag ändå ska gå på toa. Men den smärtan är inte rolig och benet bara viker sig. Jag lyckas ta mig till toan, sätter mig ner då jag känner att jag börjar bli kall upp mot huvudet. Det börjar svattna för ögonen och jag reser mig upp, går förbi spegeln och får en chock. Alldeles kritvit i ansiktet och det blir bara värre med svartnandet. Jag ropar på min pojkvän och säger att jag nog håller på att svimma. Han kommer och jag stödjer mig emot honom. 
 
Sen minns jag inget mer för när jag öppnar ögonen känns det som jag sovit riktigt gått och jag ser min pojkvän står över mig och jag ligger på golvet. Jag har alltså svimmat av. På riktigt. Jag har aldrig svimmat och det var så läskigt. Tur att min pojkvän tog emot mig!
 
Det var bara att ge sig av till akuten där väntan, röntgen och en massa kännande på mitt knä väntade. Man kom fram till att knät inte vara krossat och heller ingen spricka i det. Mer kunde de inte göra idag utan de måste vänta tills den värsta svullnaden har lagt sig och det ömma så de kan ta reda på vad som är sönder i knät. Med mig fick jag kryckor som jag nu haltar runt på. Ont gör det, trött är jag och rädd som fan. Jag är rädd att jag ska få men för livet, att inte kunna träna mer elller gå långa sträckor. Mer finns inte att göra än att vänta och jobb blir det inte på några dagar. Jag skämdes som en hund när jag skulle ringa och sjuksriva mig för fjärde gången på bara ett litet tag. Vad händer med min kropp!? Jag är så arg på mig själv för detta, att jag nu sitter i soffan med ett bultande knä som jag inte vet om jag kommer kunna använda ordentligt i framtiden.
 
Trots allt detta är jag ändå glad för en sak och det är allt stöd från min underbara pojkvän. Under tiden jag har varit sjuk så har han ställt upp på mig så fruktansvärt och jag är tacksam så det finns inga ord. Tänk om han tex inte hade tagit emot mig när jag svimmat idag, då kanske jag hade haft en spräckt skalle också. Han har fått mig att skratta även i de svåraste stunderna. Det går knappt med ord att beskriva vilket stöd och vilken trygghet han är. Men han brevid mig klarar jag allt. Så känns det.
 
Jag är lite eländig nu men ändå så himla tacksam<3

Träning just nu...

Träningen har legat nere i säkert ett halvår. Sedan vi kom hem från en fantastisk resa från Kreta förvandlades mitt kontrollbehov av vad jag stoppade i mig och jag kanske ska säga att det inte var så dåligt ändå. För sedan dess så har jag ätit vad jag velat och jag har lärt mig, för första gången i mitt liv tycka om min kropp! Den känslan är så underbar. Att slippa den ständiga ångesten varje dag som plågar den. Inte för att jag har slutat bry mig om hur jag ser ut. Tvärt om, jag har bara lärt mig aceptera mig själv för den jag är. Jag kommer med all säkerhet berätta mer om det senare.
 
Eftersom jag varit så sugen de senaste månaderna på att komma igång med träningen igen de senaste månaderna så kändes 2013 som det perfekta startskottet. Så´den 2 januari så körde jag igågn och bestämde mig för att jag inte skulle äta godis på en månad och komma igång med träningen och också tänka på vad jag stoppar i mig. Detta är inte för att gå ner en massa kilon utan det är för att må bra och naturligtvis kan det vara kul att se vad som händer med kroppen utsendemässigt. Men jag väger mig inte varje dag om jag säger så. Dessutom har jag kommit överens med mig själv att inte gå ut för hårt utan allt ska vara lagom. Inget pressande av träning eller sallad varje dag utan jag gör det som passar mig själv.
 
Nu har det gått 2 veckor sedan jag sa att jag skulle ha uppehåll från godis och det går bra! Men dessvärre kommer jag inte igång med träningen som jag vill. Visst, jag har varit duktig och tränat varje dag men jag blir sjuk hela tiden och det stoppar mig. I slutet av förra året så åkte jag på den enda sjukdomen efter den andra och nu är det dags igen. Jag är förkyld och jävlig. Hatar det och jag orkar inte med att hela tiden dra på mig en massa skit. Jag gör så lite jag kan då detta är min lediga dag. Men imorgon måste jag till jobbet vare sig jag orkar eller inte. Jag kan inte vara hemma från jobbet mer nu!
För tillfället väger jag 55 kg precis till mina 170 cm. Hur kroppen kommer förendras efter denna månaden blir spännande. jag märker redan att saker har hänt på bara två veckor. Bara jag får komma igång med träningen igen!

En början....

Den här bloggen vet jag inte hur långvarig den kommer bli men jag känner att jag behöver någonstanns att skriva av mig om vad som händer i livet. Då räcker det inte med min nagelblogg (onlynails.blogg.se) Hur som helst så vill jag också ha det som en liten "pepp" sida för mig själv, där jag kan skriva om min träning och lite annat!
Just nu kretsar mitt liv kring:
  • Träning
  • Jobb
För det mesta. Men jag har också många andra planer som snurrar i huvudet på mig, va så säker! Allt kommer inte komma på en gång såklart men lite i taget.
 
Hoppas att ni kommer gilla bloggen.
Kommer också byta deign på bloggen framöver!