Do it in color's!




Träningskläder, KappAhl.

Trötter!


Trött är bara förnamnet! Jag är ohjälpligt trött idag! Men jag ville inte att det skulle stoppa mig, lång promenad innan frukosten och efter det en rejäl omgång städ av toaletten! Ren blev den i alla fall. Ska lägga mig tidigt ikväll och försöka att inte tänka på hur tidigt jag ska stiga upp imorgon och hur många timmars jobb som väntar. Bara jag är piggare ska det nog gå! 

Mys med den snusgillande hunden står på tur resten av kvällen och fram till läggdags! 

Sjung om studentens lyckliga dag!


Glada studenter, trevligt folk, skratt och god mat var kvällen igår full av. Det var riktigt trevligt och jag var både proppmätt och glad när jag åkte därifrån! 

Sommarväskan!


Sitter ute på lunchen och lapar lite sol. Vart tog du vägen älskade värme? Jobbar några timmar till sedan ska jag skynda till en student. 

Så skönt att äntligen byta den stora klumpiga väskan jag haft hela hösten och vintern mot en mindre vår och sommarväska! Tycker denna väskan är skitsnygg! Favorit i sommar spm kommer följa med mig vart jag än går!

Söndagsångest x 100

Det finns inget värre än att vakna upp en söndag med ångest. Det gjorde jag idag. Det är ångest för precis allt. Och jag är bara arg på mig själv för jag har bara mig själv att skylla.

Igår var en riktig skitdag och jag bestämde mig för att göra det jag kände för på kvällen så jag köpte massa godis och tittade på film vilket resulterade i att jag åt för mycket och mådde skit! Har inte kunnat sova inatt pga jag mått så illa. Och så vaknar jag som vanligt tidigt, mår fortfarande illa, är mega törstig och så trött! Ställde mig på vågen och märkte att jag gått upp 1 kg på kvällen igår!!! De där jävla siffrorna kan förstöra hela mitt liv. Nu ligger jag i sängen och vill bara gråta! Varför skulle jag ätaså mycket när jag vet att jag mår så dåligt över det både psykiskt och fysiskt. Jag som kämpat att ge ner det där kilot och så tar det en kväll att gå upp det! Sedan bara fortsätter det, att jag är arg på att jag inte är i den form jag vill till sommaren för jag slarvat med träningen, att jag sover dåligt och får lida för det resten av veckan, att hela dagen kommer gå eftersom morsdag ska firas och när jag kommer hem måste jag ta tag i handling, matlagning och sedan blir det ingen tid för varken vila eller träning. Och så måndag igen, massa jobb, kalas och student nästa vecka. Ja, jag kan hålla på i evigheter. Jävla ångest, jävla jag! 

Jag vet innerst inne att dessa saker är så jävla onödiga att ha ångest för. Varför inte bara låta saker vara som de är och st för det jag gjort. Varför inte vända på allt istället. Som att ja, jag åt mycket skit igår och det var gott! Det där kilot var det värt då jag säkert kommer gå ner det snabbt då mycket av det säkerligen är vätska och jag får väl sköta kosten i veckan. Eller varför i te skita i vågen och titta i spegeln istället. Jag vet att jag inte är tjock det är bara jag som ser det jag inte gillar. Njut av den lediga dagen, du är ju trots allt ledig och kan ta det lugnt hemma hos familjen i solen. Och när jag kommer hem är det inte livsviktigt att laga mat, det kan jag göra imorgon men om jag nu gör det, så är det kul! Jag jobbar en del men det blir pengar och jag är ju faktiskt ledig tre dagar nästa vecka! Och jag må vara trött men jag är ju ledig och kan vila under dagen. Och vem har dött av att vara lite trött?

Det är så jag borde tänka för att bara nöjd med livet, inte se ner på mig själv och på allt. Det jag borde göra nu är att lägga huvudet på kudden, mysa med min sambo och njuta av att jag är ledig och att solen skinner. Ska det vara så jävla svårt!?

Havet <3


Alltid när jag är ledsen, arg eller förbannad så är det något inom mig som vill till havet. Jag bara måste dit! Jag vet inte vad det beror på men det har kommit nu när jag blivit äldre. Mycket av det tror jag beror på trygghet. Jag är uppvuxen med havsliv och när jag väl får känna de friska vindarna är det enda gången jag känner mig fri. Att fara fram på vågorna och ibland vaggas till sömns av dem är en del av min uppväxt. Jag har alltid älskat vatten trots att den höll på att ta mitt liv när jag var liten. Vatten och hav är både respekt, minnen och frihet för mig. 

Det är så rofyllt vid havet. Det är lugnt och tyst. Allt som hörs är vågornas kluckande, fågelkvitter och motorn av någon båt som åket förbi. Havet är oändligt och himlen är helt öppen. Luften rensar hela kroppen och det känns som att du kan andas igen. Du kan tänka klarare och faktiskt uppskatta livet på nytt igen. Det får mig att växa och bli stark.

Vatten, hav och jag kommer alltid ha ett särskilt band tror jag. Havet är trygghet, barndom, saknad, kärlek och känslor. Det får mig att må bra och där vill jag vara! Helst nu, helt föralltid. 



Underbara soliga fredag!




Vilken underbar dag! Slutade redan vid ett, åkte och köpte solkräm eftersom jag glömde min i Turkiet. Jag var hemma vid två och sedan dess har jag stekt i solen. Underbart! Ska steka ett tag till och sedan blir det thaimat!

Den rosa muggen sprang jag på tidigare idag och blev så glad! Har velat ha en sådan länge. Favorit i sommar, fylld med is, helt klart!

Unboxing: Testagram

Vad var det egentligen i den där hemliga lådan? Kolla in videon och ta reda på det!
 

Testagram!


Så har den kommit äntligen! Så spännande!

Nyttiga och enkla havrekakor

För alla er kakmonster därute, detta kan vara något för er! 

Detta kan vara det enklaste och roligaste receptet på kakor som finns! Faktiskt är det enda du behöver för grunden detta:
2,5 dl havregryn 
1,5 banan eller 1 stor banan

Du börjar med att skala och mosa bananen och sedan är det bara att hälla i havregrynen och blanda väl! Där har du grundreceptet! 
Sedan är det bara att blanda i det du gillar! Jag använde jordnötssmör och kokos.
Jag måttade inte utan tog efter tycke och smak! Blanda det väl!

Klicka upp på ett bakplåtspapper och gör de ganska tunna. Eftersom denna smet inte flyter ut så tryckte jag ut smeten i hjärtformat så det skulle bli lite roligare. Annars kan man bara rulla dem till bollar och trycka ut om man vill ha runda kakor.

Grädda dem i 200g i 10-14 min. Håll koll så de inte bränns!
Nu är det bara att njuta av dina kakor med ett glas kall mjölk!
Dessa passar också bra till frukost, mellanmål, innan träning eller såklart som lite fika ;)




Min morgon






Favisar från BikBok






Jag är riktigt shoppingsugen idag! BikBok har som vanligt grymma kläder och min favorit är klänningen längst ner med fransar! Dör vad fin! Ska in och kolla på den idag ;)

Paket påväg!

Igår fick jag meddelande om att mitt paket från Testagram skickats med posten. Så det kommer antagligen imorgon! Kommer bli som julafton!

Ledig dag!


Ska sitta på balkongen i solen, äta lite kvarg och leta inspiration till baket jag ska gör för Squallido! Härlig förmiddag!

De nya kvargen....

Än så länge har jag testat två av de nya kvargen. Gillar båda väldigt mycket men kanske persika-passion lite extra. Så frisk!

Detta fanns i mitt paket!


Detta var vad som fanns i mitt paket idag! Så mega, super kul att jag ska få testa dessa produkter och baka cupcakes! 
Det ni ser på bilden är: 
- Muffinsformar. (Här)
- Tyll du kan spritsa gräs med. (Här)
- Utstickare blomma. (Här)
 
Jag kommer såklart baka cupcakes med detta och allt kommer jag visa er. Recept, hur produkterna funkar, bilder m.m.
 
Och det bästa av allt, sidan som produkterna kommer ifrån har riktigt fina grejer som ni får 35% rabatt på om ni anger "baka" i varukorgen. (Gäller till den 25 maj). Dessutom har de alltid fri frakt. Så skynda fynda säger jag bara!
www.squallido.se
 
Ni kan också följa dem på instagram:

#squallido1 

 

 


Rosa paket



Titta vad som trillade in på lådan idag! Mycket spännande! Avslöjar senare vad detta paket innehåller ;)

Egen nyttig nötkräm

Att göra nötkrämer är lättare och godare än man tror. Det krävs bara en del tid och några få ingredienser. Nedan följer ett recept på en nyttig variant av en choklad/hasselnötskräm.
Du behöver:
200g hasselnötter
Sätt ugnen på 200g och lägg nötterna på en plåt på bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 10 min. Rör om ofta under tiden så de inte bränns för det är lätt hänt!
Ta ut dem ur ugnen och låt de svalna. Lägg sedan dem på en handduk och gnugga dem i mellan så att skallen lossnar. Det tar ett tag att få bort skalen. 

Häll dem i en matberedare och kör. De behöver ungefär 10 min för att bli rätt konsistens så det krävs tålamod.
På bilden har jag kört dem några minuter. Stoppa ibland för att ta skrapa ner det som hamnar på kanterna.

Efter 10 min hällde jag i 3 msk kakao och sötade med honung. Smaka dig fram för att veta hur mycket sötning du behöver!





Frukost <3


Fruktsallad med persika/passionsfrukt kvarg. Det var inte fel kan jag säga!

Nyheter att fylla på med i kylen!






Äntligen kommer "Lindahls" kvarg i nya smaker! Vanilj och jordgubb har jag köpt flitigt men tröttnat på vaniljen. Kommer köpa alla dessa och testa!

Nya recept!



Jag är fortfarande seg i kroppen och har huvudvärk men jag börjar känna mig som vanligt så sakta. Dock är jag riktigt uttråkad! Så jag bestämde mig för att test två nya recept idag som krävde en väldigt liten ansträngning. 

Nyfikna? Inlägg med recept och bilder kommer framöver!

Paket...




Nytt upplägg

Det här med att inte äta godis mitt i veckorna för att sedan ha en godisdag på helgen där man "får äta vad man vill"har jag insätt inte funka så bra för mig. Jag är inte så glad för att kränga massa på en dag. Det blir också som att man måste även fast man inte är sugen eftersom man inte får äta i veckorna. Den dagen brukar sluta på ett sätt för mig, ångest och magknip. Nej, det funkar helt enkelt inte. Det är inte min grej och det här med att äta skräpmat klarar jag mig utan. Jag tar hellre en sallad även på helgen! Det är godiset som är en fälla. Någon dag i veckan brukar jag bli hejdlöst godissugen. Jag brukar försöka få bort det med att äta andra saker, nötter, frukt, te och halstabletter. Men om jag istället faktiskt tar tex lite mörk choklad eller lite naturgodis om jag är sugen istället!? Jag tänkte testa! Så att istället för att kränga en hel dag med allt skit jag kan komma över så delar jag upp det och får små stunder att njuta till mitt i veckan då jag faktiskt äter för att jag är sugen och inte för att jag måste! För att göra vardagen lite lyxigare och utan ångest. Ibland är det inte ens godis som jag vill ha. Vindruvor, kvarg och jordgubbar kan jag vara minst lika sugen på. Hemligheten är väl att inte äta precis efter måltid för det är då det blir en fälla! Och naturligtvis att hålla det inom rimliga gränser.

Jag kommer försöka styra det lite vecka efter vecka och se vad jag känner för. Så kanske hittar jag ett mönster som funkar och kanske slipper jag en jäkla ångest! Jag vill kunna njuta av livets goda även en tråkig måndag! 



Update!

Jag sov i princip hela dagen igår. Huvudet dunkade och kroppen värkte. Så tråkigt! Trots att jag sov bort hela dagen igår så blev det en lång sovmorgon. Är fortfarande trött men jag mår lite bättre. Det verkar som det jag har i kroppen inte vill bryta ut. Det är så jäkla drygt när man mår såhär utan att det blir något mer av det liksom. Jag är hemma från jobbet idag med. Känns skit eftersom jag är sjuk nästan hela tiden. Men det är som det är och kroppen kan man inte styra över. Jag ska vila hela dagen och försöka titta på en film. Orkade inte hålla ögonen öppna igår så det blev ingen film alls! Ska också sova för jag känner att jag nog behöver några timmars sömn till. Så trött!!!! Förhoppningsvis ger denna dagen mig lite mer energi. Det är min förhoppning i alla fall.
 
Nu blir det te och mörk choklad <3

Utslagen!


En ny vecka och vanligtvis brukar det heta nya möjligheter. Det var inte riktigt så det blev för mig. Kände mig konstig igår och kunde inte sova mer än två timmar natten till idag. Mådde fullkomligt skit när jag steg upp imorse. Tvingade mig till jobbet och tänkte att jag får väl bita ihop då jag skulle jobba nästan hela dagen och sedan iväg med arbetskamraterna för att hitta på lite kul aktiviteter. Men väl på jobbet insåg jag att det inte går. Jag såg ut som ett levande lik och kände mig därefter. Jag fick tag på någon annan så jag åkte hem vid 11. Var inte kul att ännu en gång behöva säga att jag mår dåligt. Jag har varit sjuk jätte mycket framåt tillbaka ända sedan den jobbiga perioden förra hösten/vintern. Det är inte alls kul att aldrig få må bra :(. Känner mig väldigt ledsen just nu och så skäms jag också för mig själv. 

Ända sedan jag kom hem har jag sovit. Jag mår dock inte bättre. Kroppen känns helt utslagen liksom mitt huvud. Jag ska nog fortsätta sova hela dagen och jag ska även vara hemma imorgon. Hoppas på att bli människa igen för just nu är jag mer en zombie. 
Bättre kan man må :(


Rock, grillning och människor

Det är en riktig latdag idag. Godis, film, tv-spel och bak. Är såå trött! Var på fest igår fast nykter. Satt ute och grillade hela kvällen. Frös så fruktansvärt i flera timmar så det känns som att jag ska bli sjuk nu. Kollade också på ett band igår som spelade rock. Klockan blev mycket innan vi var hemma och i säng. Därför ska jag fortsätta lata mig med mina fina två!
(Bilderna är från igår precis innan vi åkte till festen)

Snabbt mellanmål: Keso med äpple, mandel och kanel



Börja med att lägga upp keso i en skål. Skala och skär 1 äpple i mindre bitar. Lägg på keson. Hacka mandel och stö över äpplena. Avsluta med kanel på toppen!

Att vara tjej en gång i månaden...


Det har inte blivit mycket sömn inatt. Har haft så jäkla ont! Vaknade för en timme sedan, trött som ett as men jag kan inte sova. Frågan är om jag ska ligga kvar eller stiga upp? Jag vill inget av det just nu! Som tur är jag ledig idag. Men det är inte kul att vara trött ändå. Vill ha en stor lördagsfrukost! Fruktsallad vore gott eller någon fralla kanske! Kylskåpet är tyvärr tomt så jag måste vänta på att Sannie vaknar så vi kan handla. 

Tanken är att vi ska grilla med vänner ikväll. Sannie ska först iväg på dagen så jag blir själv hemma. Sen ska han hämta mig. Är inte så pigg på det just nu men jag vet att om jag är själv hemma hela dan kommer jag bli sjukt rastlös om jag ska vara hemma hela kvällen också. 

Vi får se hur allt löser sig! Nu vill jag ha frukost och värktabletter!

Vintage blus


Vintage stories, Kappahl 199kr 


Sockerbalans


Min kropp har verkligen betett sig skumt idag. Har varit så sjukt trött men ändå rastlös. Mått illa också och kallavettats. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk :( Jag har i alla fall städat och sedan bara plöjt igenom disneyfilmer och tv-program. Kan nog säga att det är första gången på ett år som jag känt mig uttråkad på en ledig dag. Har varit så godissugen också så jag testade ett nytt te mot just sockersug. Det är ett rött te med kakao, chai och kanel i. Det funkade ganska bra faktiskt och jag kunde sluta tänka på chokladkakorna som ligger i skafferit. Nu ska jag fortsätta lata mig i soffan under min nya mysfilt och sedan gå och lägga mig tidigt. 

Morgonpass på gymmet


Vaknade på helt fel sida idag. För det första steg jag upp lite för tidigt då jag inte var utvilad. Sedan blev jag sjukt sur när jag vägde mig. Att en jäkla siffra kan ställa till det så! Men jag antar att det är det dåliga samvetet som kommer i kapp mig. Jag gick efter det inte att prata med.

Hur som helst bestämde jag mig för att dra till gymmet en stund efter frukosten. Har en jäkla träningsvärk sedan igår då jag körde benpass men jag vet att det bara kommer bli värre så jag passade på att köra lite mage och rygg. Nu är jag hemma igen och är helt slut i kroppen. Efter en dusch så ska jag äta en proteinbar och ta det lugnt i några timmar.

Baby lips


Har hört mycket gott om "Baby lips" så jag ville testa ett själv.  Det finns många olika smaker men jag köpte ett utan då jag mest är ute efter solskyddsfaktorn. Kommer nog bli en ny favorit för mig som konstant smörjer läpparna och dessutom bränner läpparna lätt på sommaren. Kanske kommer jag köpa fler till och med.



Gymstrejk


Hemma från jobbet! Har fått lite mat i mig och nu laddar jag i soffan med lite Atlas mys inför det första passet på gymmet på 1,5 vecka! Träningen har gått skit ett bra tag nu. Är allt för sällan på gymmet och äter lite för mycket godsaker. Måste skärpa till mig! Gymmet nästa!!

Detaljer



Hårdekoration Cubus, ringar H&M.

Stresstisdag



Stressar röven av mig idag! Vill hinna allt men det blir istället kaos mitt i mellan. Har inte sovit så många timmar inatt heller så energin är inte på topp! Nu har jag i alla fall lite rast så jag har fått i mig lite energi. Känner mig lite piggare. Annars så ska jag inte klaga! Haha! Det är några timmar kvar på jobbet nu innan jag måste skynda mig hem till stackars Atlas som är själv hemma. Sannie kommer nämligen hem sent ikväll så det blir matte och hundmys hela kvällen :D

Har på mig ett skitsnyggt halsband idag från accent. Fick det när jag fyllde år. Det är super lång kedja på det, över naveln nästan. I love it! 

Skinny jeans




Jag har letat efter ett par svarta tighta jeans i evighet och säkert provat 40 par men det är inga som sitter som jag vill. Det är alltid något fel liksom! 

Men så var jag inne på en blogg jag följer och hon hade köpt ett par snygga jeans. Kollade in hemsidan och kunde inte låta bli att köpa. De kostade 150 kr och var i tight modell. Sitter snyggt på bilderna i alla fall. Jag tog även ett par till i ljus blå som såg väldigt snygga ut. Har ett behov att just byxor då nästan alla blivit stora! Håller tummarna nu på att de passar och sitter perfekt!!!!

Tee och choklad



Min faster överraskade mig på jobbet med en present i efterskott. Teer som doftade underbart i bilen påväg hem och kanske de sötaste chokladpralinerna jag skådat i mitt liv :D

Söndagsmiddag


God och enkel mat att göra. Färsfyllda paprikor med champinjoner, fetaost och riven ost på toppen.

Välkommen tillbaka nyttiga liv!


Efter flera dagar av ledighet, mys och godsaker, alldeles för mycket godis och mat, är det dags att återgå till det nyttiga livet. Känns skönt! Saknar den fräscha maten nu! Dessutom har jag inte varit på gymmet på en vecka! Dags att börja röra på fläsket! Börjar med en hallon/jordgubbs smoothie och sedan en lång promenad vid havet!

Shoppingdag

Bikini Cubus, hårmunkskrans Cubus, byxor Cubus, ögonfranstång H&M.

Vintage stories




Denna blus är från KappAhls nya kollektion Vintages stories. Jag blev kär vid första ögonkastet. Den är så fin! 

Lördag!


Det var en jättemysig kväll igår hos Sannies familj. Åt tacos, efterätt, massa godis, pratade och skrattade. Sen fick jag fina presenter också! Bl.a. ett presentkort så idag när jag har ännu en ledig dag (börjar bli bortskämd med lediga helger :O) så ska jag gå upp till stan och shoppa massa kläder och bara slöa i alla affärer! Underbara lediga helger!!!!

Önskeköp till garderoben

Långkjol med hög slits.


Långklänning

Svarta jeans
Ljusa jeans med slitningar 

V ringar t-shirt
Vita jeans

Kort omlottkjol

Min födelsedag!





Även fast jag inte firar min födelsedag i år så har jag ändå fått fin uppvaktning. Ett telefonsamtal eller sms räcker för att göra mig glad. Sannie och mina föräldrar är de enda som jag träffat idag. Det har varit som en helt vanlig extremt mysig dag fast med lite guldkant då jag fått fina presenter som jag inte förväntat mig. Jag fick massa kul småplock av mamma och pappa. Fick världens mysigaste filt! Av Sannie fick jag världens finaste halsband. Ska nog aldrig ta av mig det! Annars har vi ätit världens godaste kycklingsallad, tittat på massa Stefan och Krister, varit ute i solen och ätit godis. Jag är mycket nöjd! 

Valborg!

Det blev en lyckad kväll igår trots allt. Jag mådde bättre också och kunde njuta av tillvaron. Kom tyvärr sent från jobbet så när jag väl kom fram till det stället vi skulle vara på drog alla! Haha! Det var ett student boende jag hamnade på. Kände mig inte alls hemma men det var ändå kul! Vi stack senare vidare med mitt umgänge för kvällen, gick igenom hela stan hem till en kompis lägenhet och rökte vattenpipa. Det blev väldigt sent när vi satt där och pratade men det var trevligt. Bra kväll!