Lunch: Paj utan mjöl och smör.

Paj är bland det godadte som finns och det är synd att missa. Därför tänkte jag dela med mig av en härlig lunchpaj som har en nyttig deg! 
Pajdeg:
1 burk kesella 1%
2 dl dinkelmjöl
2 msk olivolja
1 nypa salt
Blanda ihop alla ingridienser. Degen blir ganska kletig så arbeta in mer dinkelmjöl om det behövs till degen blir spenstig. Tryck ut i en form och förgrädda i 200 grader i 10 minuter. 

Bas fyllning:
Fyllningen är enkel, för varje ägg tar du 1 dl mjölk. Jag hade 2 ägg och 2 dl mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Sedan är det bara att lägga i det du gillar. Jag hade tomat, ost och rökt skinka. 
Häll i pajskalet och grädda 25-35 minuter. Håll koll! 

Servera med en god sallad! 

Solsken och morgonform

Livet har inte alls varit något glädjande för mig på senaste. Tråkiga besked, ångest, känslan av att inte räcka till och en mage som bara gör livet surt. Jag har inte alls varit motiverad, har bara velat vara för mig själv och faktiskt träna. Det ger mig något i vart fall. 
Idag var det sol när jag steg upp och det kändes lite bättre. Hade så gärna velat ta en promenad innan frukost men nu under julen jobbar jag även söndagar. Jag känner mig ganska taggad idag faktiskt och det är skönt! 
Morgonformen känns riktigt bra nu! Vågen visar samma men jag går på det jag ser i spegeln och inte de siffrorna på vågen. Ikväll efter jobbet ska jag köra ben. Längtar!!!

Fraktfritt i jul


Just nu är det fri frakt hos Fitnessguru. Så bra!! Jag har ju lång ifrån testat alla deras produkter. Har ju deras proteinpulver choklad/hasselnöt som jag inte är överförtjust i men det funkar. Jag skulle gärna vilja testa fler pulver och även deras bars. Bra julklappstips! 


This morning....


Morgonpromenad: Underbart väder och fin utsikt. En bra start på morgonen!
 
Det har varit en bra helg med alldeles för mycket onyttigheter. Några födelsedagr som skulle firas så kak och tårtintaget har inte varit nådigt. Lite skräpmat på det också. Faktum är att jag tillät mig äta och höll inte igen. Det har varit en hemsk vecka med stress upp över öronen så jag behövde det!  
 
Nu lämnar jag det bakom mig och vänder blad tll en ny vecka. Så skönt! Jag vaknade på ett strålade humör, ledig och allt en måndag, började med en lång promenad runt stan. Så härligt! Ikväll ska det tränas mage också. Två veckpr igen med minskat intag av godis. Eller ja inget alls helst men det är det inbokat julbord i veckan så det får jag ta även fast det svider! 

Motivation i stressiga tider


Denna veckan är bara så mycket! Jag är uppe i varv konstant och det är så mycket jag ska hinna och tänka på. Bekymmer som gör att jag inte kan koppla av. Efter en heldag på jobbet har jag fått i mig lite mat och väntar nu på att den ska smälta så jag kan bege mig till gymmet. Ska bli skönt faktiskt. Börjar känna mig riktigt hemma där. Ska träna ben idag och det är ju kul! För att få lite motivation så tar jag fram min favotidning "shape up". Funkar alltid! 

Godissug x 1000


Jag har haft ett sötsug som inte varit av denna värld i några dagar.  Igår var det verkligen illa! Haha! Inte blir det bättre av att hela godishyllan i skafferit är full av goda grejer! Jag hade kunnat göra allt för en chokladbit. Men jag vill inte! Ska hålla mig till helgen då det är massa kalasande och två veckor sedan jag åt godis. Tur att det finns små nötblandningar. Den från "superfruit" räddade mig igår. 

Armpass


Körde ett armpass imorse och det kunde gått bättre. Ganska trött i kroppen. Mycket denna veckan så jag går lite på högvarv, är överallt på en gång och har mycket framför mig som jag måste hinna med denna veckan. Jag har väldigt svårt att varva ner när jag har mycket jag ska göra. Ska försöka varva ner lite så det blir ordning på sömnen. Men det kändes i vart fall bra att träna idag även fast energin inte var på topp men när jag äntligen kunde se en liten skillnad på mina armar blev jag glad :) Det syns lite i alla fall. Riktigt kul! 

Snack: Söta proteinbollar


Jag och mina proteinbollar, jag vet! Men det är ju så perfekt! Gjorde dessa förra veckan och hade de sedan tillgängliga i kylen. Brukar också stoppa några i väskan. Perfekt att ta en eller två när blodsockret sjunker. 

Detta recept hittade jag på nätet. Inte det bästa receptet då det inte stämde något vidare med måtten och jag tyckte de blev alldeles för söta så jag ger er en variant på hur jag skulle gjort nästa gång jag gjorde dem. 

1 dl havregryn
1 1/2 msk riven kokos
1/4-1/2 dl proteinpulver ( jag använde ett från Fitnessguru med smak av hasselnöt/choklad)
1/2 tak honung
Mandelmjölk eller vanlig mjölk

Mandel

Kör de torra ingredienserna i en matberedare så de blir till ett mjöl. Ha i honungen och kör på långsam fart en stund. Häll sedan i mjölk medans matberedaren är igång. Häll lite i taget tills smeten blir till en rund boll. 
Dela upp och rulla till mindre bollar. Rulla dem sedan i valfri strössel. Jag mixade mandlar, kokos och havregryn som jag rullade dem i. Förvara dem i kylen eftersom det är mjölk i dem!