Trötter!

Ligger på soffan och är allmänt sluten sedan igår även fast det inte var så mycket röj.

Har varit på kalas hos min sambos syster som fyllde 20 år :) Stora flickan! Kladdkaka, jordgubbar, en massa prat och brottning i köket.

Under kvällen har jag fixat inför imorgon då det bär av mot GBG. Kommer bli en lång dag med massa på schemat men jag hoppas på en grym dag. Är väldigt förväntans full! Har dock så jäkla ont i ryggen så jag hoppas verkligen det går över inför bilresan och allt gående.

Fortsätta packa och sedan i säng! Kommer uppdatera en hel del under resan. Ska ta massa bilder!


Grejerna från shoppindagen

Blev en del smycken och mitt bästa fynd var skorna från H&M som är mega höga. Fick 300 kr rabatt eftersom det bara var 3 par kvar i samma storlek. Tur hade jag att det just var min storlek. Är övertygad om att dessa kommer bli väl använda!


Recept nörd

Som den recept och bok nörd jag är så är receptböcker en favorit. På biblioteket sprang jag på Pernilla Wahlgrens bakbok "Pernillas praliner". Och jag blev helt kär! Så underbara recept. Alla är enkla utan en massa konstiga ingredienser och bilderna är så fina! Dessutom gillar jag se stycken som Pernilla själv skrivit om hur hon ser bakning.

Jag vill baka allt i den känns det som och jag kommer absolut köpa den i framtiden till min samling. Har bläddrat i den tusen gånger och blir lika glad varje gång och det är väl ett bra betyg!


Grym kväll!

Planen var att grilla med några kompisar men eftersom det bara regnade oavbrutet så blev alla väldigt otaggade. Men tillslut blev det en riktig toppen kväll ändå. Ett annat par kom till oss med sin hund. Så Atlas också fick sällskap( trots att han är så jäkla feg och inte fattat hur man umgås med andra hundar!). Vi spelade supermario, busade med hundarna och så fastnade vi vid monopolet ett antal timmar. Efter att vi hade fått en vinnare gick vi ut och tog en öl på en pub i stan, pratade och hade trevligt tills ställena stängde. Det blev en väldigt lyckad kväll!


Shopping och cruising

Åkte iväg tidigt för shopping i en annan stad. Var inte på något riktigt köpa humör. Men trots det fyndade jag bra grejer( bilder kommer imorgon). Sannie var dock riktigt shoppingsugen och fick med sig några riktigt snygga kläder med sig hem!

Trötta och hungriga köpte vi med oss Subway, åkte ut till havet och satte oss uppe på ett berg med mega fin utsikt!

Vi avslutade dagen med mjukglass och cruising med en massa fina bilar!

Är sååå trött nu men nöjd!


Bestäm dig !

Bestämde mig för att ta tag i mitt dåliga humör så jag tog Atlas med mig och spenderade flera timmar vid havet. Halvslufen gjorde gått och efteråt mådde jag så mycket bättre! Tillslut så blev det en jätte mysig dag bestående av picknick, mys och bakande.


Skitdag!

Det var verkligen inte min dag igår och jag vet inte om det kommer bli det idag heller...

Var på ett riktigt skithumör hela dagen igår, var så trött att jag inte orkade något så jag sov för det mesta. Blev bara äcklad av mat och kroppen bara värkte. Vet inte om det är någon förkylning jag har i kroppen.

Denna dagen har inte heller börjat bra. Har inte sovit mycket inatt då min mage har känts helt inflammerad. Så vaknade jag med huvudvärk och en dunkande kropp samt ett härligt illamående. Tack! Somna om gick inte så nu sitter jag och tvingar i mig lite frukost. Tanken var att jag och Sannie skulle åka iväg och ha en heldag tillsammans men han sover fortfarande och klockan går. Jag vet inte om jag kommer orka åka iväg heller så vi kanske tar det imorgon.

Ja även denna dagen suger!


Skön dag med slapp

Det regnar....
Jag har sovit dåligt som tusan inatt då jag haft ont i halsen och frusit som bara den + att det har varit värsta orkanen ute.
 
Så eftersom vädret inte tycks bli bättre så tar jag och gör ingenting resten av dagen. Ska kolla på film, spela och äta en god middag med min älskade. Känns som en bra idé. Från och med imorgon är resten av veckan uppbokad så visst kan det vara skönt att ta en slappdag till så man är riktigt uppvilad! 
 

Göteborg bokat!

Då var Göteborg bokat nästa vecka måndag och tisdag. Vi hittade tillslut ett grymmt fint hotell som ligger centralt och precis i närheten av de ställen vi ska besöka. Vi bokade sviten för att lyxa till det lite.  ;)
 
Ska bli underbart att komma iväg. Det var precis något som detta jag ville göra, bara komma iväg ett par dagar och inte allt för långt bort.
 
 
Längtar redan! Vill börja paka men det är lite tidigt. Ska bli mycket kul att se hotellet vi ska bo på. 

Hhh


Här kommer en sammanfattning på vad jag tyckte om kaviar manikyren som jag nu haft i några dagar!

Såhär höll det från dag till dag :

Dag 1
Samma dag jag gjorde dem
Satt bättre än vad jag hade kunnat tro och höll i princip vad jag än gjorde !

Dag 2
När jag vaknade hade det lossnat några ytterst på nageln och under dagen även på sidorna. Men det syntes inte så mycket. Bara om man verkligen kollade noga. Tålde även en dusch utan problem.

Dag 3
Lossnat ännu mer på sidorna samt längst fram. Men vänster nagel ser fortfarande fin ut till skillnad från höger ( är högerhänt) lacket har också börjat flagna eftersom kulorna lossnat. Någon kula har också tappat färgen!

Senare på kvällen hade ännu mer lossnat och små kulor hamnade lite överallt. Jag tog bort det på kvällen då jag skulle baka bullar. Jag ville inte ha kulor i degen!

Hur tar man bort kaviar?
Det är enkelt. Använd dig av "ta bort glitterlack metoden" eller håll en padd över en stund och skrapa bort.

Fördelar:
- Snyggt och trendigt
- Något annurlunda från det vanliga
- Många möjligheter

Negativt:
- håller sig inte så snyggt länge om man inte fixar till det som lossnat
- inte bra att kulorna lossnar för man kan få det i maten!


Resultat:
Jag tycker verkligen att detta är så snyggt! Men vill man att det ska hålla så krävs en del underhåll! Det är något som alla kan lyckas med och det är billigt samt ger många möjligheter till nya roliga designer!

Dock så kanske det inte är något du kan räkna med håller sig snyggt länge. Men det är perfekt för en utekväll eller att ha några få dagar.

Jag kommer definitivt att använda det igen och köpa mer kaviar när det är slut! Men jag ska vara noga med att bättra på när det börjar lossna!


Bak en regnig dag

Jag har lovat mig själv att baka så mycket jag kan under semestern då tiden inte finns annars när jag jobbar. Så vad passar då bättre en regnig tråkig dag som denna att baka kanelbullar!?

De blev så grymt bra! Stora som hus, fina och de är banne mig de godaste kanelbullar jag någonsin ätit!! Jag använde mig av mina egna små knep som jag gått och klutat på ett tag och de funkade! Jag vill nämligen inte ha sådär torra kanelbullar som det lätt blir.

Sparar mina små knep och tar med mig dem till de kommande bullbaken framöver. Topphemligt!


Lunchplaner

En kompis som jobbar i närheten hörde av sig tidigt och frågade om vi skulle luncha tillsammans. Så jag hoppade frukosten eftersom jag inte var hungrig när jag vaknade.

Vädret är inte 100 men det är ju sommar så jag kör på mina favo shorts!


Åka bort planer

Har precis kommit tillbaka från en lång promenad. Så härligt med kvällspromenader på sommaren! Var tvungen att gå lite extra långt eftersom jag åt en stor glass innan ;)
 
Det är ju som sagt första dagen på min semester...och jag är redan rastlös! Helt sjukt! Men och andra sidan så är det så skönt att bara vara men jag kan inte heller hjälpa att känna mig lite stressad att jag inte gör något. Jag har ju liksom aldrig haft semester så jag vet ju inte vad man ska göra liksom!?
Hur som helst så tänkte jag att det kunde vara skönt att komma bort lite någon dag eller två under semestern så jag och Sannie har funderingar på att åka till GBG nästa vecka. Ta in på ett hotell och mysa där samt njuta av hotellfrukost(love it!), ta en tur på Liseberg och även universeum(vill dit så mycket!) och om vi hinner lite shopping också. Låter underbart tycker jag! Så vi har tittat på hotell men det finaste vi hittar ligger naturligtvis lite för långt ifrån centrum och allt vi vill göra så vi får se vilket det blir tillslut. Jag ska faktiskt fortsätta leta efter hotell nu tänkte jag!
 
Förra gången vi var i GBG bodde vi precis brevid Liseberg på ett jätte fint hotell som inte hade något att klaga på. Men iår hade det varit kul med något annat hotell....
 

Första dagen på första semestern

Började dagen på ett härligt sätt med en stor frukost och en dusch. Så nu känner jag min fräsch igen :)

Så gick jag till biblioteket och skaffade mig ett lånekort samt en hög böcker och tidningar. Älskar böcker! Tog vägen hem genom parken och när jag gick där kände jag verkligen hur underbart allt kändes. Jag behöver inte tänka på något jobb, ingen stress och jag kan bara njuta nu i tre veckor! Helt sjukt!

När jag kom hem var det bara på med bikinin och ut på balkongen för att sola och bläddra i alla böcker. Kan man ha en bättre första dag på semestern?


Ett bra försök..

Mysbyxor, okammad, inget smink och ruskigt trött. Det är faktiskt skönt att ha sådana dagar ibland. Men visst, man känner sig inte jätte fräsch. Bestämde mig i alla fall för att ta en PW i det fina vädret tillsammans med Atlas som också har varit allmänt trött idag. På med träningsläger och hög musik i öronen.

Ungefär halvvägs så flåsar Atlas och börjar slöa och då inser jag att energin för en riktigt pigg promenad inte riktigt finns hos varken mig eller honom. Så jag stänger av musiken och drar ner på tempot så vi båda kan njuta av en mer stillsam promenad med fågelkvitter. Det var betydligt bättre!

Så nu ska vi vila hela kvällen och sova riktigt gott inatt så jag har ny energi imorgon helt enkelt!


Slappisdag

Visst är det skönt med dagar där det är tillåtet att bara slappa precis hela dagen utan en massa måsten och dåligt samvete! Och så är det ju lördag, inte söndag! Hur skönt !?

Hur som helst så har jag och Sannie redan parkerat oss i soffan efter en frukost till andra säsongen av vänner. Vi ska äta lite gott, kolla massa film och bara mysa hela dagen. Bra start på semestern!

Men vi ska också åka bort till mina föreldrar och hämta Atlas. Han har sovit borta inatt eftersom vi skulle iväg. Trots att vi lämnade honom igår eftermiddags tog det inte mer än några timmar innan vi längtade efter honom och nu dör jag av längtan! Ser hans leksaker ligga på golvet och korgen var ju tom imorse när jag steg upp.

Ha en fin dag!


Midsommar

Midsommar blev väldigt enkel då vi firade det med ett annat par, Frida och Johan. Vi spenderade kvällen hos dem med grillning, spel och dricka. Det var verkligen trevligt och plötsligt var kl ett på natten och vi började fundera på utgång. Men vi hade det för bra där i soffan och för mycket att prata om så vi stannade helt enkelt kvar där. Blev en hel del skratt och vi var alla nöjda och glada för varandras sällskap och det underbara vädret som vi fick tillslut!


Sommarkrans

Sent ikväll var jag och plockade blommor och så satte jag mig på balkongen och gjorde en midsommar krans. Det är så himla fint! Jag blev ganska nöjd trots att den blev lite stor men blommorna som jag plockade var verkligen perfekta. Blir fin till outfiten imorgon :)


Igen och igen!

Ibland blir jag lite trött på mig själv....men jag är verkligen inne i en "köpa kläder" period. Rundan på stan slutade med nya jeans och lite annat smått och gott. Allt var på rean. Och jeansen jag hittade var verkligen sådana jag letat efter längre. Ett par söndriga snygga jeans! Så grymma! Love!

Sååå jag är nöjd i slutändan ändå!


Hemma träning

Har kört på hemma träning denna förmiddag. Både rumpa och mage fick sig en omgång. Kändes riktigt bra! En promenad i eftermiddag så kommer jag vara super nöjd med dagens prestation!


Testing

Testade ett nytt recept till frukost. Jag hade höga förväntningar men det var inte så gott som jag trodde så jag blev lite besviken :( Är en mix av bla havregryn, kokos, banan, kakao. Har toppat med lite hallon och turkisk yoghurt.

 

Ledig även denna dag och jag kommer ägna den mycket till träning och ta det lugnt. Är själv hemma så det känns så skönt! Är dock väldigt lockad till at gå en runda på stan men egentligen borde jag låta bli då jag inte vill handla något. Men man kan ju faktiskt bara titta.....


Work it!

Sitter på jobbet och har en sen lunch. Jag älskar sen lunch! Då återstår inte så mycket av dagen sen. Har fått i mig lite vattenmelon och samlar kraft till de sista två timmarna. Det har varit en lång dag då jag vaknade redan vid halv 6. 10, 5 timmars jobbpass på det och jag känner mig riktigt sliten( var tvungen att föreviga det med en bild !) Det jag tröstar mig med är att jag är ledig imorgon igen och kan sovs ikapp då. Snart bara två dagar kvar innan semestern!


Gottehelg

Denna helgen har verkligen varit skön och lugn. Precis vad jag behövde för att kunna slappna av på riktigt! Har handlat om bio, shopping, sol, promenader, besök hos föreldrarna, mys och massa godis!! Har faktiskt unnat mig riktigt mycket gott hela helgen. Och det känns bra. Då kan man börja på ny kula imorgon och det ska bli skönt att gå tillbaka i det nyttiga och hälsosamma spåret efter denna helgen. Det vill jag lova!

Jag avslutar kvällen med obegränsade avsnitt av vänner och lutar mig tillbaka i soffan utan att tänka på hur mycket klockan blir för imorgon är jag fortsatt ledig!


Snygga skor!

Jag dör vad snygga dessa skorna från H&M är! Vill ha!
 
 

Nyvaken

Har vaknat flera gånger och nästan känt mig uppspelt över att jag är ledig. Haha! Har därför inte sovit så bra. Men skit samma. Klockan börjar bli en del nu och jag funderar på att stiga upp för att gå en härlig promenad innan jag och sambon äter en riktig monster frukost. Vi får se vad det blir!

Funderar också starkt på att ta ännu en runda på stan sedan för att köpa en top från Bikbok som jag har provat tusen gånger. Den är skitsnygg men jag vet inte vilken storlek jag ska ha. Så det är där problemet ligger just nu. Vi får se om det blir något köp!


Det har gått framåt...

Visst har det hänt en hel del sedan jag började träna och la om kosten i början av året. Mitt mål var att komma i så bra form jag bara kunde inför semestern. Trots att jag kunde skött träningen bättre så är jag nöjd. Mest nöjd med mina livsvanor som jag har nu. Har kommit in i ett mönster som funkar perfekt för mig, där sötsaker och fet mat inte längre spelar så stor roll. Men jag unnar mig ibland och det är precis lagom!

Jag är faktiskt ganska nöjd med mina resultat som jag uppnått även fast man kanske alltid vill mer. Mina mål var inte att skaffa en massa muskler och magrutor utan bara bli av med lite fett så man kan få en slankare och tydligare figur.

Jag ska ta riktiga bilder senare på mitt resultat men dessa får duga så länge. Kommer fortsätta att följa mitt mönster förhoppningsvis hela året eftersom det funkar så bra!


My day

Efter jobbet så var jag bara tvungen att kolla in rean. Stressade in till stan och hamnade mitt i studentfirandet. Lite svårt att ta sig fram men jag hann det jag skulle. Dock blev det inget shoppat vilket är ganska ovanligt då jag provade en hel del kläder. Men inget kändes liksom 100! Efter det skyndade jag hem för att laga ett utsökt soppa och sedan ta hand om hushållssysslorna och målat naglarna.

Det är min sista dag denna veckan för det är min lediga helg. Kommer Dick bli en lång dag imorgon då jag har två jobbpass. Men i huvudet har jag redan tagit helg. Längtar så!

Som om inte det vore nog är nästa vecka min sista innan semestern. Hur konstigt är inte det då!?

Hur som helst vill jag att dagen imorgon ska gå megafort så det blir helg fort då jag och älskling har planerat en riktig myshelg. Det var länge sedan det bara var vi två så det ska bli så mysigt.


Still bad!

Ligger fortfarande i sängen när jag egentligen skulle sitta i bilen påväg till jobbet nu men jag mår fortfarande inte bra så jag stannar hemma. Har haft kramp i kroppen hela natten och ett jäkla magont. Även min sambo blev dålig igårkväll så jag kan konstatera att något skit har jag dragit på mig. Inte kul alls!

Ska inte göra ett skit under dagen utan bara titta på film och blogga en hel del också! Så får vi se om jag orkar ta mig till jobbet imorgon. Jag vill verkligen bli bättre nu. Har varit dålig sedan i torsdags och finner allt jobbigt. Vill ha min energi och kraft tillbaka!


Det fortsätter...

Har laddat ner en hög med disneyfilmer och tänker sätta mig vid tv-spelet snart. Även fast vädret är skapligt så tänker jag inte gå utanför dörren idag, inte mer än ut på balkongen. Jag mår fortfarande kasst och väntar bara på att det ska vända. Blää! Inte kul alls. Har tryckt i mig alvedon mot yrslen och den bultande kroppen. Magen funkar inte alls och jag mår så illa hela tiden att jag vill dö. Morgonen har inte börjat bra med andra ord. 
 
Blir inget godis för mig denna helg. Det enda som jag är sugen på idag är potatis. Så det ska jag äta! 
 
Vill inte tänka på den långa veckan som börjar imorgon för det finns verkligen ingen ork för det just nu. Slår bort tankarna och försöker vila istället.
Igår när jag mådde som sämst så kom min lilla vovve upp till mig i sängen och slickade hela ansiktet på mig. Och det var till lite tröst faktiskt. Gullehund!

Utslagen

De senaste två dagarna har varit riktiga skitdagar och jag har undrat för varje minut hur jag ska ta mej igenom dem. Men envisheten har segrat och nu ligger jag utslagen i sängen och väntar på att min fina sambo hämtar mat till mig. Hoppas på att lite mat kommer göra mig piggare. Min kropp skriker efter semester! Min mage har verkligen plågat mig de senaste veckorna och jag har inte varit människa alls. Mycket jobb och lite tid för att vila. Idag är det 2 veckor kvar till min semester och jag längtar så!!

Ikväll ska jag ta det så lugnt jag bara kan och vila hela kroppen som är kaos. Umgås med min hund och min sambo och hoppas att det ger mig styrka.

Imorgon ska jag sova som aldrig förr!


Ljusstakar i massor

Tycker det är väldigt snyggt när man samlar något av samma på ett ställe. Gärna många. I sovrummet har jag samlar silverljusstakar. Hade velat ha ännu fler egentligen men jag får samla efter hand. Både nya och gamla lite slitna vill jag ha.

I dem har jag satt svarta ljus. Ännu snyggare kan det bli om man har dem tända och de får rinna lite!


Tjejkväll och gotte

Helgen går alldeles för fort när man bara är ledig en dag. Ångest på högsta nivå. Men det är lika bra att ta det som det är. Då går ju veckorna och nu är det bara 3 veckor kvar till min semester varav två jobbiga och en mindre jobbig. Kämpa på!
 
Förutom jobb denna helgen så var det tjejkväll igår med grillning(i ugnen!) haha! Följde dock inte med ut då jag inte var sugen på det och så varj nykter eftersom jag körde direkt efter jobbet. Men det är skönt ibland att sitta och prata "tjejgrejer". Låg och drog min imorse och åt en ganska onyttlg och lång frukost på balkongen. Har sedan gjort lite nytta och efter det bara varit då det äntligen blev sol efter regnet. Underbar promenad längs ån och eftersom det är min onyttiga dag så har jag tryckt i mig en hel del skräp. Haha! Har lovat mig själv att nästa vecka ska bli grym vad det gäller träning och mat. Inget fuksande. Det är förbjudet!
 
Börjar suga lite i magen igen och jag har glass och choklad som väntar. Imorgon är det en nya vecka med jobb som börjar. En lång vecka!
Det enda nyttiga på min tallrik idag var gurkan...som jag inte ens åt upp. Haha!