Motionera mera och få rabatt hos Ica


Ni har väl inte missat ICAs hälsorabatt app? Träna och få rabatt helt enkelt! Jag har kopplat min app till min Runkeeper så de synkar med varann. Nu är jag när, när den står på 25% får jag rabatt på härliga hälsosortiment i butik som jag bara kopplar till mitt kort. Hur bra!?



Liten vardagslyx!


Hur seg och trött får man vara egentligen? Denna vecka har än så länge varit en pina! Stress, ångest och mycket jobb. Jag kan fortfarande inte tänka klart men hoppas på att kunna göra det snart! Sådana här stunder kan man behöva lite vardagslyx så jag bestämde mig för att köpa en questbar och äta av på min sista rast. Så här sitter jag nu och smaskar på denna goding! Hur bra innehåll har inte dessa egentligen för att vara så goda!?

Gymday!


Hallå måndag, hallå trött kropp! En dags vila var inte nog för mig. Jag har varit helt förstörd på jobbet hela dagen! Det tog ända tills eftermiddagen innan jag piggnade till i alla fall lite. Tre dagar kvar innan det blir en dags ledigt igen. Och ja, denna veckan kommer bli lite udda. Jag vet faktiskt inte hur den kommer bli. Så träningen har jag inte planerat fullt ut som jag brukar. Det är ju Valborg på torsdag. Jag jobbar från morgon till kväll men det hade ju varit kul att hitta på något!? Dagen efter är det ju ledigt och ja, min födelsedag. Jag har alltid väldigt blandade känslor för den...Sedan mer jobb på lördag och söndag ledig. Jag vet liksom inget om denna veckan. Ska jag fira eller inte? Ska jag festa eller inte? Det får helt enkelt bli fokus nu i början av veckan på jobb, träning och bra kost. Sedan får väl resten bara hända eller inte hända. Haha!

Jag ska snart packa min gymväska och bege mig till ett säkerligen fullsmockat gym. Ska bli härligt som tusan att träna! 

Mellan två världar

Jag är en person som slits mellan mina två världar. I den ena världen är det jag med siktet inställt på hälsa, något jag älskar och något som får mig att må bra. Jag tycker det är otroligt kul med kost, att experimentera och testa nya produkter fria från tillsatser och skit. Jag älskar också att träna, att lyfta skrot och att gå ut och bara promenera i det fria, det får mig att må så bra. Och sist men inte minst så är jag ständigt på jakt efter den perfekta kroppen. Att jag än dag ska stå där vid spegeln och godkänna mig själv och känna att jag är nöjd, nöjd med hur jag ser ut och nöjd med vad jag åstadkommit. Att få böra en bikini eller en tight klänning med stolthet dör jag kan visa vad jag åstadkommit med ren vilja och mycket slit. Hör ör jag och jag kan om jag vill.
I den andra världen är det jag med fingrarna långt ner i en godispåse, sittandes ledig i soffan och njuta lite extra av livet. En stor frukost på söndagen med frallor och oboy. Även fast man kanske inte mår så bra när man ätit så är det njutning och lycka. Som medicin för stjälen på ett märkligt sätt.

Jag vill ha båda i mitt liv. Jag vill inte förbjuda mig själv till att strunta i det goda i livet. Och det goda i livet för mig är båda två. Jag vill inte ha ångest för det ena när jag gör det andra och tvärt om. Det är svårt att kombinera på ett sätt där man själv accepterar det. Jag älskar som sagt godsaker och det är en livsnjutning för mig men jag får sådan ångest av det då jag aldrig är nöjd med min kropp och mina resultat. Att jag kämpar och sedan unnar jag mig något som belöning och efteråt känner jag mig inte nöjd utan bara förgiftad! Som att jag förstört allt. Som att hela veckan jag kämpat var förgäves. 

Jag vet att man väljer själv och som sagt är jag ute efter att må bra i slutändan. Skulle jag utesluta något av dessa skulle jag inte vara lycklig heller. Jag måste lära mig acceptera hur jag vill leva, att det är mitt liv, mitt beslut, min kropp och lära mig stå för det, stå för mina val. 

Denna veckan har verkligen varit tuff jobbmässigt. Jag har varit så trött i kropp och knopp varje dag jag kommit hem. Men trots detta har jag genomfört varje träningspass jag planerat och jag har gjort det fullt ut! Dessutom har det gått grymt bra med kosten! Så igår belönade jag mig själv med lite godis och glass. Och hur slutade det? Med ångest och besvikelse på mig själv. Gick och la mig med svansen mellan bena. Detta är inger nytt, det slutar alltid så.

Så när ska jag lära mig att släppa kontrollen, inse att jag bara ör människa och att det är mitt liv där jag bestämmer. Det är så himla svårt! Jag låter mig påverkas så mycket av hur andra ser ut och vad andra gör. Om jag inte ser ut som dem eller gör som dem är jag dålig. Då känner jag skam och är bara så trött på mig själv. 

Detta var bara lite tankar som jag kände att jag behövde få ut. Det kan vara skönt ibland att skriva av sig. Jag har en del att fundera vidare på känns det som. Dags att ta sig i kragen och gå vidare snart kanske!?

Till gröten: Hemmagjort äppelmos

Jag kör alltid på den sockerfria varianten med sötningsmedel i som finns att köpa i butik. Den är supergod men är en riktig bov! Jag blir nämligen svinhungrig bara 1 timme efter frukosten! 
Därför så gjorde jag min egen äppelmos. Det är ju så himla enkelt, nyttigt och gott.


Äppelmos:
5-6 äpplen (av din favoritsort)
1 dl vatten

Skär äpplena i bitar. Koka i vatten i ungefär 20 minuter. Mosa tilk önskad konsistens och låt svalna. Förvara i en lufttät burk. Håller i kylskåpet ca 1 vecka. 

Ett sent armpass



Igår kväll så körde jag ett magiskt armpass på gymmet. Körde så intensivt jag kunde under 1 timme och tog inte mer än 1/2 till 1 minuts vila mellan varje set. Slog rekord och svetten rann vill jag lova. Det kändes så himla skönt efteråt! En proteinshake och riskakor har aldrig smakat så bra som efter det passet. Nu är jag taggad på nästa gympass som jag kommer köra på lördag! 

Nya smaker...


Nu kommer Lindahls släppa två nya smaker till. Hoppas på typ smultron och kola. Var såå besviken på deras senaste smak vanilj. Nötchokladen var för kvalmig.

Jag laddar just nu batterierna i soffan efter jobb och mat. Ruskigt trött men idag ska det köras armar på gymmet. Tänker köra ett kortare men intensivt pass idag och se vad kroppen säger om det. Vill verkligen ha helg nu. Min kropp är trött. Men två dagar till med jobb och träning innan det är dags för en dags vila. 

Fruktdröm



Är inte detta ljuvligt!? En riktigt dröm om du frågar mig! Denna frukttallriken gjorde jag i veckan och det är ta mig tusan bättre än godis. 

Mellanmål/bakning: Dadelbollar

Jag vet att jag tjatar om mina nyttiga chokladbollar men jag bara tycker de är världens bästa och det finns så många goda recept! Detta recept var underbart på alla sätt. Det blir lite fler bollar på detta recept vilket är perfekt då de räcker hela veckan ;) 

Dadelbollar: 
15-20 st

10 dadlar
2 msk kallt kaffe
2 msk kakao
1,5 dl nötter(cashewnötter eller cashewnötter, mandel och valnötter)
1,5 dl havregryn

Kokosflingor att rulla i

Mixa nötterna till ett mjöl i matberedaren. Tillsätt havregrynen och mixa dem med till ett mjöl. Häll i kakaon och en dadel i taget medans du mixar så det inte blir klumpigt. Häll sist i kaffet och mixa tills smeten blivit en stor boll. Rulla till mindre bollar och rulla i kokos. Förvara i kylen. 


Mellanmål: Smoothie och vindruvor



Gjorde mig ett riktigt fint mellanmål idag och satte mig på balkongen med brillorna på och musik i bakgrunden. Kan det bli bättre? Riktig sommarfeeling! 

Jag gjorde en smoothie på mandelmjölk, kokos, hallon, mango och naturell yoghurt. Riktigt fräsch! 

Lunch: Bananpannkaka med ekologiskt jordnötssmör




Lyxig, god och enkel lunch. Gillar detta jordnötssmöret mycket. Alltid bra att ha en burk i kylen. 

Frukost: Chiapudding med kiwi och kvarg

Innan jag gick och la mig igår gjorde jag iordning lite Chiapudding. Så imorse var den perfekt och bara att toppa med lite godsaker. 


Chiapudding:
3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk

Blanda och låt stå i kylen över natten. Toppa med valfritt tillbehör. 

Lunch: Så enkel, så god!



Sallad innehåll: Isbergssallad, babyspenat, paprika, soltorkad tomat, rökt kalkon, cashewnötter och keso.

Lunch: Bananpannkaka med kvarg och kiwi





Kommande veckan


Jag sätter mig alltid ner i lugn och ro på söndagen och planerar träning, kost och jobb inför kommande vecka. Jag gillar att ha koll! 

Inför de två kommande veckorna ska jag köra lite striktare kost. Jag har skrivit upp precis vad jag får äta så idag ska allt inhandlas. Jag har ätit en hel del godis i helgen så nu ska det bli skönt med fräsch mat igen ;)

Fri helg






Egentligen skulle jag inte vara ledig denna helgen men en kollega ville byta. Så här sitter jag och äter frukost utan några måsten :) Jag kan säga att det behövdes! Min kropp är utsliten till Max efter denna veckan. Stress och belastning som gör att det känns. Jag behöver en helg men njutning! 

Imorse åt jag havregrynsgröt med kanel och mandel. 

Resultatbilder april




Visst kan jag väl se att det finns resultat på dessa bilderna. Men jag känner just nu att det står stilla! Jag kommer inte så mycket längre. Har fortfarande mycket fett på mage, midja och ben. Därför ska jag se över kosten och kanske bli ännu striktare för att göra det sista inför ett resultat till sommaren. Borde också träna hårdare och lägga mer tid på styrkan. 

Morgontips!


Tips från appen "Lifesum" idag kunde inte komma lägligare för två veckor utan att unna mig något har varit jobbigt som tusan denna gången. Jag har varit konstant hungrig och sugen på saker i två dagar nu. Så ikväll blir det tacos och det ska bli så otroligt gott så jag kan inte beskriva! 

Frukost time


Efter en blåsig promenad på min lediga dag myser jag ner mig i soffan med en skiva proteinbröd och en kiwi. 

Inspo!


Innan gymmet försöker jag motivera mig själv lite då kroppen är trött idag. Men förhoppningsvis kommer jag få lite energi av träningen!


Lunch: Rödbetsbiffar med bulgur

Vegetariskt igen, biffar igen! Första gången jag testar att göra rödbetsbiffar Men jag tvivlade inte på att jag skulle gilla dem då jag älskar rödbetor. Och så rätt jag hade! Denna rätt är verkligen underbart god och gör sig så bra tillsammans! 
Recept:
250 g rödbetor
1 ägg
1/2 gul lök
2 msk havregryn
1/2 tsk salt 
2 krm svartpeppar

Började med att blanda ägg, havregryn och kryddor så det får stå och svälla ett tag. Under tiden så skalade jag löken och rödbetorna. Hade engångshandskar på mig för att slippa bli helt missfärgad om händerna. Ner med lök och rödbetor i matberedaren och mixa ihop. Blanda sedan med ägget, havregrynen och rör noga. Stek i olja på medelvärme. 

Till serverade jag bulgur(gör som anvisningen på förpackningen) och fräste dem sedan med lite hackad purjolök och en riven morot. Saltade och pepprade efter smak.



Tuff start på veckan


Så var en ny vecka igång och jag var så otaggad för en vecka med jobb när jag steg upp idag. Mycket i huvudet just nu och saker som stressar. Detta har gjort min mage helt upp och ner. Hej magkatarr! Men jag kör på som vanligt med kost och träning. Känns viktigt med sömn denna veckan så ikväll blir det tidigt i säng.

Ska hälla upp ett stort glas med citronvatten nu och hoppas på att illamåendet vill ge med sig! Lång jobbdag imorgon med. Tjohopp! 

Lunch för veckan

Efter en lång promenad i motvind så har jag stått i ett x antal timmar med veckans lunchmatlådor. Ska bli spännande att testa dessa rödbetsbiffar! 
Jag är megatrött och ska efter middagen bara ligga i soffan resten av kvällen. Ny vecka imorgon med en del jobb, träning, umgänge och ledighet. 

Recept kommer senare i veckan...

Morgonform


Igår var vi och grillade med vänner och när det blev för kallt åkte vi hem till oss och lassade upp med godis, popcorn, ostbågar och läsk. Men jag hade bestämt mig att ha en godisfri helg så jag rörde inte något! Jag älskar när man bestämt sig! 

Imorse passade jag därför på att ta en mirgonforms bild. Får passa på när magen inte är svullen av godis ;) Det känns faktiskt helt okej men jag önskar klart att jag hade kunnat se tydligare resultat. Bara fortsätta kämpa. Ska bli spännande att se vart jag hamnat till sommaren! 


Hemmaträning med fria vikter


Äntligen har vi varit och hämtat min sambos träningsgrejer som låg hemma hos hans mamma och har legat där allt för länge. En hel låda full med vikter och stänger! Jag körde ett pass tidigare idag på min matta och det kändes superbra! Perfekt när det kör ihop sig med jobbet så kan man spara massa tid med att lyfta lite hemma.

Lunch: Gröna linsbiffar med morot

Det har blivit en hel del vegetariskt till lunch de senaste veckorna. Jag tycker verkligen det är fräscht och gott. Dessutom är den enkelt att laga. Senast testade jag linsbiffar gjorda på gröna linser. Så enkla att göra och riktigt goda! 
Recept:
2 dl kokta gröna linser
1 ägg
1 stor riven morot
Salt peppar

Koka linserna i 20 minuter tills vätskan är borta. Mixa ihop i matberedaren med riven morot, ägg och kryddor. Firma till biffar och stek i olja hög värme först och sedan låg. 

Jag serverade dem med ris och soja. 


Med sikte på sommaren...


Det har varit mycket jobb, lite ork och ett dåligt humör de senaste veckorna. Träningen har uteblivit pga dåliga ursäkter och tidsbrist. Jag har helt enkelt prioriterat mig själv, vänner och familj istället. 

Nu efter påskledigheten med god mat, massa godisfrossa, familj och vänner känner jag mig på g igen. Tillbaka till de gamla vanorna igen med träning och kost och det känns så skönt! Jobbet kommer lugna ner sig lite också vilket gör att jag har tid och energi över att lägga på annat. 

Sikte på sommaren!