Så äter du rätt före och efter träning

Morgonträning:
Är det en pw du ska ge dig ut på så kan du göra det på tom mage. Ta en kopp te eller ett glas citronvatten. Såvida du inte vaknar vrålhungrig för då kommer antagligen inte mycket energi finnas om du ger dig ut utan någon litet i magen. Ska du styrketräna däremot är det viktigt att fylla på med energi innan! 
Efter din träning är det viktigt att fylla på med en stor härlig frukost så att kroppen kan återhämta sig. 

Äta innan morgonträning: Frukt , smoothie, yoghurt, smörgås(vid tex styrketräning)
Äta efter morgonträning: Yoghurt/keso/kvarg med bär, nötter eller frukt, äggröra, gröt, en smörgås med det lilla extra, omelett. 

Lunchträning: 
Jag brukar aldrig träna efter lunch utan jag gör det innan. När jag laddat med en härlig frukost(oftast med kolhydrater) så känns det perfekt att träna och sedan äta lunch direkt efter.  Du klarar dig långt på din frukost men om det gått lite längre mellan din frukost och träningen så kan du ladda med ett mellanmål. 

Äta innan lunchträning: Frukt, nötter, bar, proteinshake.
Äta efter lunchträning: Omelett, ägg på grovt bröd, soppa, sallad. 

Eftermiddagsträning:
Många åker direkt till träningen efter jobbet. Då bör du fylla på med ett mellanmål för att ha energi till ditt träningspass. Försök att äta ditt mellanmål 2 timmar innan.
Efter ditt pass passar middag såklart förträffligt. Du bör äta 30 minuter efter din träning. Är det så att du har en stund innan du kommer hem eller måste laga middag måste du äta något i mellan. 

Äta innan eftermiddagsträning: Proteinshake, nötter, lite yoghurt, kvarg. Ät gärna också en frukt till.
Äta efter eftermiddagsträning: Vanlig middag med mycket protein och en mindre mängd kolhydrater. Kött, grönsaker och lite potatis är ett bra alternativ. Om du inte hinner äta middag inom 30 minuter efter träning ta en proteinshake i mellan. 
Kvällsträning:
Jag gillar att träna på kvällen då det är lite folk på gymmet och jag kan göra slut på mina sista krafter. Det svåra tycker jag är hur man ska äta om man kommer hem sent. Jag äter gärna inte för tätt inpå läggdags...

Innan kvällsträning: Planera så du äter en rejäl middag 1 1/2 till 2 timmar innan din träning. 
Efter kvällsträning: Om du ej är hungrig passar en proteinshake perfekt! Om du är hungrig kan du ta en shake, bar med lite nötter eller en frukt till. Kvar passar också bra. 
Viktiga grundpelare att ha med sig:
-Ha 2 timmar mellan måltid och träning.
- Ät något inom 30 minuter efter träning!!! (För att inte musklerna ska brytas ner. Fyll på med protein!!!)
- Drick vatten!!!! (För att du svettas när du tränar och behöver fylla på med vätska. Drick även massa vatten under hela dagen)
- Glöm ej mellanmål(För att återställa immunförsvaret och kroppen ska återhämta sig snabbare efter träning) 
-Lyssna på kroppen!!!! (Tvinga dig inte till träning om kroppen säger nej) 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback