Detta kan ett glas ljummet citronvatten göra för din kropp....

Jag har lagt till en ny rutin i vardagen som jag gör varje morgon. Jag dricker ett glas ljummet vatten med färskpressad citron. Varför kan man ju då undra? Det finns många anledningar! 
- Balanserar pH-värdet.
- Rensar huden då c-vitamin bidrar till minskade rynkor och blemmor. Citronvatten rensar gifter i blodet och detta hjälper till att hålla huden frisk. 
- Varmt citronvatten hjälper till att lindra infektionen i luftvägar och kan stoppa hosta. Hjälper de som har astma och allergier också. 
- Citronen innehåller många bra vitaminer som tex c-vitamin och kalium. Dessa vitaminer förbättrar ditt immunförsvar, stimulerar hjärnan och nervfunktionen. Dessutom hjälper det till att kontrollera blodtrycket. 
- Andedräkten blir fräschare, lindrar tand smärta och tandkötsinflamation. 
- Underlättar matsmältningen eftersom citron hjälper till att rensa levern. Detta gör också att halsbränna och förstoppning minskar.
- Citronen ökar urineringen i kroppen vilket hjälper till att rena kroppen snabbare och urinvägarna håller sig friska. 
- Hjälper till med viktminskning.

Och anledningen till att man ska dricka ljummet vatten istället för kallt är att det är bättre för kroppen då den tar upp det snabbare. Kallt vatten måste kroppen först bearbeta vilket tar extra energi för kroppen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback