Middag: Färsbiffar med smak av Italien

Biffar i allmänhet kan man variera i det oändliga och även tillbehören kan vara varierande. Detta recept är dock helt nytt och var en riktig smakupplevelse! Fräscht med citronen och spännande med de olika kryddorna. Detta måste ni bara testa!
Recept biffar:
500g köttfärs
1 dl grädde (vanlig eller matlagningsgrädde)
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
2 ägg
1 lök (vitlök och rödlök alternativt)
Skalet av en riven stor citron
Dragon
Rökt skinka
Rapsolja

Tomatsås:
1 röd paprika
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater
Salt och peppar
Oregano

Sätt ugnen på 250 g. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Rosta paprikan med skalet uppåt i 15 minuter. Skalet ska vara bränt. Dra av skinnet och finhacka paprikan. Finhacka också lök och stek i olivoljan tills utan att den får färg. Häll på vinäger, krossade tomater och paprikan. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Låt koka i 20 minuter.

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och krydda efter smak. Stek på medelhög värme i rapsolja tills de fått fin färg och är genomstekta. Häll tomatsåsen över biffarna och servera! 

Servera med ex. stekt pitatis, broccoli eller haricots verts. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback